Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Remontti tulossa...


Olisi kiva tietää minkälaista jälkeä tulisi jos me emme rajoittaisi rakkaiden kullannuppujemme luovaa vapautta - kun rajoituksellakin jälki on tällaista... Arvatkaa kerran kehuinko vai tuuletinko keuhkopurjeita.

Noo, remonttiahan tässä ollaan vailla muutenkin taas kerran. Johan nuo samat tapetit ja boordi ovat olleet tuolla jo 5-6 vuotta, että aikakin päästä uusimaan ilmettä ;) (yritän optimistisena luonteena löytää ne valoisat puolet). Mies jo tuumasi, että Isosisko saa käydä valitsemassa uudet tapetit hänen työpaikaltaan joku päivä.

Jo riitti...

... roinat nääs. Kyllästyin kertakaikkiaan aivan totaalisesti katsomaan rojuhuoneen (sen pitäisi olla leikkihuone) lattiaa, joten käärin hihat ylös ja kävin huoneen kimppuun. Nyt on siistiä... ja kolme isoa muovikassillista kamaa menossa roskiin. Rankkasin raa'asti pois kaikki epämääräiset, risat tai muuten häiritsevät rojut, samaten kaikki kirjat joista puuttui yksikin sivu tai kannet olivat räjähtäneet. Hoh, tulipahan siistiä! Enää olisi neljä huonetta joille pitäisi tehdä sama.. huoh, kävipä väsyttämään, saa jäädä odottamaan toista päivää. Ei sitäpaitsi mahdu yhtään enempää roskiakaan roskikseen, ja maanantaina on vasta tyhjennys.

Ennen siivousta ehdittiin käydä Isosiskon kanssa Novitan myymälässä etsiskelemässä virkkuukoukkuja mutta siellä oli käynyt sama kato kuin kaikissa muissakin paikkakunnan liikkeissä... vain pieniä kokoja jäljellä. Myyjä sanoi, että poncho-buumin myötä kaikki isot koukut ovat menneet, ja vasta helmikuussa tulee lisää jossain vaiheessa. Että silleen... pitänee käydä uudelleen myöhemmin. Ihania lankoja oli kyllä... oli Palmaa eurolla kerä (osa väreistä), Butterflyta 1,90 e/kerä, Hippyä 3,50 e/kerä - ja sitä sitten ostettiinkin kun Isosisko haluaa siitä tehdä J-serkulle ponchon syntymäpäivälahjaksi. Kuvaa seuraa sitten kun ensin saadaan sopiva virkkuukoukku ja työ on valmis.

Niin ja vauvakuume puolella saa kuumeilla edelleen. Täti tulikin jo tänään kylään, niin minä kyllä ajattelinkin että tulossa on, aamulla oli "mukava" päänsärky merkkinä. Mutta kuten sanottu, mikäs kiire tässä on :)

Nyt on vähän ähky olo. Lauantai ja hiilaripäivä nääs, tuli syötyä rasvakeittimellä tehtyjä ranskalaisia ja kananuggetteja, ja kun Mies ja Isosisko (muiden avustuksella) taas leipoivat pullaa, niin pitihän se ottaa lämmintä pullaa ja kylmää maitoa myös. Outoa kyllä on se, että yksi pulla riittää aivan mainiosti - ei tee mieli enempää.

torstaina, tammikuuta 26, 2006

Mrrrrhh

Teinpähän taas kolme virhettä...

Lähdin kolmen nuorimmaisen kanssa kauppaan... ensimmäinen virhe.
Otin tuhotytöt autosta kauppaan sisälle... toinen virhe.
Poppana pyysi kauniisti heti kaupassa, että saavatko mennä katsomaan leluja - annoin luvan... kolmas virhe!

Tein ostokset reippaaseen tahtiin ja lähdin leluhyllyjen luo. Eipä näkynyt Pipaa eikä Poppanaa. Kiersin hyllykön toiselle puolen ja kirjaosaston kohdalla neidit löytyivät... lukemasta kirjoja. Muuten hyvä mutta kun kirja sattui olemaan sellainen luukkukirja, ja neidit pirut olivat ne luukut sitten repineet auki >:I ... että teki mieli päästää muutama painokelvoton sana. "Sain" nyt sitten ostaa kaksi samanlaista kirjaa, jolla ei tee hevonkukkua, ja maksaa niistä vielä 24 euroa :PP Eikö nuo olisi voineet tutkailla edes niitä alekirjoja... Kismittää. Seuraavalla kerralla sidon noilta kädet ilmastointiteipillä yhteen niin saavat tosiaan vain katsoa *murinaa*.

Nyt vätystää, ja aamuinen tonnikalasalaatti ui ympyrää mahassa, ei pyri kuitenkaan väljemmille vesille. Lämpöä on 37 edelleen ja palelee, tai ei enää kun hikeennyin tehotuhoille... alkoi veri kiertää kummasti ;) Niin ja kp:t 26.

keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Ihana talvipäivä

Mukava tämä pikkupakkanen viime viikon jälkeen. Piti oikein naatiskella kunnolla kun aamusesta kävelin tyttösten kanssa perhekerhoon Taaperon istuessa rattaissa. Lunta sateli hissukseltaan, ja Pipakin käveli melkein mukisematta tuon matkan. Samaten kun tultiin kerhosta kotiin. Oli niin kiva ilma, että pakkohan se oli jäädä hetkeksi pihalle happea haukkaamaan.

Iltapäivä meni sitten rauhallisissa tunnelmissa kun Taapero nukkui. Pipa ja Poppana käyttivät tilaisuutta hyväksi ja halusivat muovailuvahat taas esiin, Tuuliviiri kotiutui koulusta ja heittäytyi ottamaan rennosti. Esikoinen puolestaan meni koulusta suoraan Mummin luo, mennäkseen sieltä puutyökerhoon, ja Isosisko kotiutui vasta klo 15 aikoihin Miehen kanssa yhtäaikaa kun oli sählyjoukkueen valintatilaisuudessa mukana. Ruoan jälkeen Mies heitti työmatkallaan Isosiskon ja kaksi tämän kaveria kokkikerhoon, ja taas oli kotona rauhallista.

Ai niin, eilen sain illalla valmiiksi Pipankin ponchon, ja kyllä oli onnellinen neiti aamulla kun näki valmiin työn :) Kumpikin tyttö halusi ponchonsa päälle laittaa kun kerhoon mentiin ja esitellä että "äiti teki" :) Mitähän seuraavaksi tekisin... olisi tuossa pari kerää lankaa joka ei riittänyt Fifiin, niistä ei myöskään saa tehtyä paitaa.. mutta riittäisivätköhän nuo virkattuun hartiahuiviin... Pitää testata. Siitä saisi hyvän syntymäpäivälahjan äidilleni, jolla on synttärit parin viikon kuluttua... ja päivää myöhemmin vanhenen minäkin taas vuodella.

tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Älä nuku - käytä ääntäsi!

Tänään on presidentinvaalien viimeinen ennakkoäänestyspäivä, sunnuntaina varsinainen äänestyspäivä. Jos et vielä ole käynyt äänestämässä, ehdit siis hyvin.

Jotkut sanovat, etteivät viitsi äänestää kun oma ehdokas ei ole ehdokkaana tai että osoittavat mieltään kun eivät äänestä, toiset piirtävät mikki hiiren kuvan tai jättävät tyhjän, ja sanovat että se on kannanotto. Roskaa, bullshittiä sanon minä! Demokratiassa ei kaikkien ehdokas voi olla ehdokkaana enää loppupelissä, diktatuurissa taas on vain yksi ehdokas - kumpi on parempi systeemi, kysyn vain? Jos ei käytä äänioikeuttaan, ei pidä sitten marista asioista. Äänestämällä voi sentään yrittää vaikuttaa asioihin.

Jos oma ehdokas ei ole nyt loppupelissä mukana, kysy itseltäsi kumpi on pienempi paha presidenttinä... Halonen vai Niinistö. Annatko äänesi Haloselle, joka on kuusi vuotta jo virkaa hoitanut, eikä siitä moittimista löydy. Toinen vaihtoehto on sitten tämä "työväen" presidentiksi itseään tituleeraava Niinistö, jolla ei ole enää hajua edes tavallisen myyjä/kassan palkasta. Kun häneltä kysyttiin mitä kassa saa palkkaa käteen, niin vastaus oli 2000 euroa! Haloo! Millähän planeetalla herra Niinistö elää? Edes brutto ei ole lähelläkään tuota. Ei ihme että on kasvattamassa tuloeroja kun kuvittelee että pienipalkkaisetkin saavat tuollaisia summia käteen.

Käytä siis äänioikeuttasi ja äänestä. Minulle opetettiin jo pienenä, että äänestysoikeutta ei tule heittää hukkaan, sitä voisi pitää melkein kansalaisvelvoituksena.

maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Viikon alku

Aamupäivästä olin ahkera... outo virtapiikki jatkuu? Innostuin pitkästä aikaa pesemään itse vessan, yleensä Isosisko ja Esikoinen ovat hoitaneet homman, ja konttasin lattiankin pesten huolellisesti joka nurkan. Toiseen vessaan asti en ehtinyt ennen Isosiskon kotiutumista, ja hän ilmoitti haluavansa pestä sen.

Tänään uskaltauduin jo uloskin kun lämpömittari näytti enää -13 astetta. Oikeastaan se oli pakko, jääkaapissa oli enää valot ja ehkä jotain mikrobista elämää, josta en onnekseni tiedä mitään, voin kuvitella ettei sitä ole kun en sitä näe. Lähdin siis kaupassa käymään saatuani Taaperon unille, Isosiskon jäädessä kotiin katsomaan tehotyttöjen perään. Liikenteessä selvisi sitten, että kannattaa ajaa varovasti. Oli liukasta, ja ekan kerran kun jarruja painoin, tuntui ettei mitään tapahdu... taisivat olla vähän jäässä. Kauppaan pääsin kiertotietä, juuri siinä risteyksessä, mistä piti kääntyä, oli kaksi autoa ottanut keulakosketuksen toisiinsa ja tukkivat liikenteen tehokkaasti. Poliisit olivat juuri tulleet paikalle, ja meinasin yhden yli ajaa kun en huomannut sinivuokon tien yli hyppelevän kamera kädessä... käyttäisi suojatietä mokoma.

Kp:t ovat nyt 23 ja alan olla varma siitä että hutiammunta tuli ;) Ei yhtään sellaista oloa, että olisi tärppi käynyt. Laihdutuspuolella sen sijaan sujuu hyvin :)) Viikossa lähti -1,5 kg ihan vain paikoillaan istuen :D Sormijumppa näppäimistöllä melkein ainoa liikuntamuoto ;)

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

Sunnuntai... ja sunnuntai

Puollantuoksua koti täynnä. Leipoja en kylläkään ole minä, minä vain neuvoin Isosiskoa taikinan teossa. Tyttö halusi suorittaa partiota varten jonkun leipurimerkin, ja sitä varten piti leipoa. Taikina on tuplakokoinen eli litra nestettä, joten sitä riitti sitten Miehellekin pullien vääntämiseen - ei mennyt Isosiskolta koko päivä siihen.

Taapero kehitti itselleen taas nuhaa ja yskää. Sai kurkkuunsa jostain jotain jossain vaiheessa ja ykäsi päällensäkin vähän. Mies sutaisi sen kostealla rätillä pois mutta kylläpä oli eto haju silti kun tissittelin pojan päiväunille :PP Piti hengittää suun kautta. Hyh! No, en minäkään viitsinyt enää alkaa vaatetta vaihtamaan kun päikkärin jälkeen pääsee saunaan. Tänään nautin siitä kyllä täysin rinnoin - palelee ja sormet on ihan jääkalikat. Nenä oli minullakin aamulla tukkeessa, joten jospa saunominen auttaisi niin etten kipeäksi tule. Lämpö pompii edelleen 37,1 asteen tienoilla.. hmm..

Mies oli aamusta roudannut poikien peitot, tyynyt ja patjat ulos, ja kun nousin Taaperon kanssa yöunilta, oli pakastinkin jo tyhjennetty ja sulamassa :o Ahkera mies minulla. Minä en olisi vielä klo 9 aikoihin saanut mitään aikaiseksi. Mies viihtyi myös ulkona tuossa pakkasessa... vain siksi että hioi yhden uunivuoan reunat pyöreiksi, jouduttiin hieman reunoja siitä pätkäisemään kun uusi liesi ostettiin, oli reunojen verran liian iso uuniin. Olisihan tuon homman voinut ensi viikon lämpimimmillä keleilläkin tehdä.

Ai niin, lisäys... Eilinen hiilarimaa ei ollut niin houkutteleva :/ Sain hikisesti kolme leipää syötyä... eikä enempää tehnyt mieli.

lauantaina, tammikuuta 21, 2006

Outo virtapiikki

Heräsin aamulla klo 10 aikoihin kun Taapero hellästi taputteli kasvojani ja naureskeli vieressä. Nukuttiin tuollaiset 11 tunnin yöunet mutta olisin minä voinut vieläkin nukkua. Vaan eipä auta, nahkavekkarin tahtia mennään. Noustiin ylös, ja Isosiskolle annoin tehtäväksi antaa Taaperolle aamupuuroa. Minä puin heti toppavaatteita niskaan ja aloitin petivaatteiden rahtauksen pihalle - se ei tässä perheessä todellakaan ole läpihuutojuttu, joka onnistuu viidessä minuutissa.

Sain vietyä ulos omat peitot, tyynyt ja sijauspatjat, tyttöjen peitot ja tyynyt, ja Taaperon patjan, peiton ja tyynyn... eipä sinne sitten muuta enää mahtunutkaan. Onneksi huomiseksikin on luvassa pakkasta, pitää heittää poikien tyynyt ja peitot ulos huomenna. Siinä vaiheessa kun yllämainittu homma oli tehty, oli sormet jo ihan jäässä ja hytisytti muutenkin. Sisällä kävin tyhjentämässä pyykkikoneen kuivausrumpuun (unohdin illalla että olin pessyt pyykkiä), ja laitoin uuden satsin pyykkikoneeseen. Vasta sitten menin aamukahvia juomaan, ohimennessä siivosin muutaman rojun jalkojen tieltä olkkarissakin.

Aamukahvin jälkeen tartuin imuriin, ja imuroin olkkarin, pari eteistä, keittiön (siellä olisi kyllä kana elänyt taas luxuspäiviä), ja makkarin. Makkarista imuroin jopa seinien korkeudelta pölypesiä, imuroin telkkarit, tietokoneet jne. Kävin ottamassa kuivat kuivurista ulos ja laitoin pestyt taas tilalle, ja laitoin pyykkikoneen jälleen pyörimään. Sitten tulin koneelle, enkä sen jälkeen ole oikein muuta jaksanutkaan. Päiväunet yritin ottaa, ja horrokseen pääsinkin mutta sitten Poppana aloitti taas "asenteensa" esittelyn sisaruksille, joten ihan sikeään uneen ei toivoakaan. Nyt sitten vätystää enemmän kuin ennen päikkäreille menoa. Ja palelee. Näillä pakkasilla ei kai ihme.

Kp 21 menossa, ja jos joku ei tiedä mitä kp tarkoittaa niin se tarkoittaa kiertopäivää. Kahvi maistuu edelleen, tämä tiedoksi kisastudiolle ;)

Mies lähti äsken Tuuliviirin ja Esikoisen kanssa lätkämatsia katsomaan. Kun illalla kotiutuvat niin herkutellaan lämpimillä voileivillä :P~~ Toivottavasti ne maistuvat, vaikka Iona pelottelikin että karppaus pilaa mieliteot...

Miestä pitää tässä hieman kehua. Minä onneton unohdin eilen kokonaan Taisteluplaneetta Galactican kun tulee niin myöhään että olen nukkumassa. Mies ihanainen kuitenkin muisti etten sitä haluaisi missata mistään hinnasta, ja oli tallettanut sen digiboxilla :) Onneksi edes toisella meistä muisti pelaa.

perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Osasin! - poncho


Herttileijaa... virkkuukoukku pysyi kuin pysyikin meikäläisenkin näpeissä ja sain jopa ihan ok:n näköistä jälkeä aikaiseksi :)) Vuoden ensimmäiseksi käsityöksi valmistui Poppanalle poncho, kaulus on kevyt, en viitsinyt poolokauluksia tehdä niin tuota voi käyttää vaikka viileämpinä kesäiltoina jos on tarvetta.

Nyt pitää sitten tehdä Pipalle samanlainen tai neiti suuttuu verisesti.

Lankana oli Novitan Pop, ja yksi kerä meni ponchoon, toisesta piti tehdä hapsut. Virkkuukoukku oli kokoa 6. Seuraavaa ajattelin kokeilla 7:n tai 8:n virkkuukoukulla.

torstaina, tammikuuta 19, 2006

Lauantaista tulee "karkkipäivä" - hiilarimaahan

Tuon otsikon asian päätin äsken kun iski mieletön himo saada eteen vino pino paahdettuja paahtoleipiä, joissa päällä kinkkua ja pepperoniviipaleita. Voi taivas... kuola valuu kun ajattelenkin :P ~~ .. siis koko tämän karppauksen aikana ei ole tullut mitään mielitekoja karkkiin, jäätelöön tai muuhun mutta nyt tekee mieli yllämainittua *kuivaa välillä näppäimistöä ja pöydän edustaa*.

Ja minä niin vannoin etten näillä pakkasilla nenääni ulos talosta laita... Oli meinaan aika nihkeää tuo vaihteiden vaihtaminen ja polkimien käyttäminen Vitossa kun lapsia kuskailin tänään, ja huomiseksi on luvassa vielä kylmempää.

Kp19

Heh, pitäisiköhän se laskea nuokin täällä niin pysyy käsitys siitä missä mennään ;D Ei niitä oireita nyt sentään vielä ole. Päänsärkyä vain mutta sekin johtunee jumissa olevista niskalihaksista - vaikka päänsärky on kyllä ollut selkeä oire/riesa raskauden alussa puoleen väliin asti. Siinä on saanut vedellä muutaman paketin parasetamolia huoletta että pääsee normaalisti elelemään. Hmm, ihankohan sitä oikeesti muka haluaa raskautua kun alkaa miettimään tuota... ja sitä oksentelua... Lämpö on hienosti koholla, jos olo olisi flunssainen, olisin sängyssä - yleensä 37 astetta tekee olon veltoksi, nyt en edes tuota tietäisi jos en huvikseni olisi mitannut.. Taaperoa odottaessa oli noin myös, ja kp 25 oksensin ekan kerran, että sinne asti jos voin kahvia juoda huoletta niin ei tainnut idätys onnistua ;) Toivottavasti Ewolla ei ollut hurjasti rahaa liossa...

Taistelupari tehotytöt halusivat muovailuvahalla leikkiä kun sain Taaperon unille, mutta alkoi meno olla sen verran hurjaa että otin hetken kuluttua pois. Pipa uhkaili jo Poppanaa, että rikkoo pöydän jos Poppana ei anna tietyn väristä muovailuvahaa hänelle. Hurja mimmi ;D

Ruoan tekeminen meinasi mennä penkin alle. Tein kanakeittoa ja kun olisi pitänyt lisätä kanaliemikuutiot, ei niitä talosta löytynyt. Isosisko olisi hakenut kaupasta jos olisi autotallin avaimen löytänyt, että olisi pyörän saanut esille, mutta avain oli Miehen jäljiltä paikassa öö, eikä tämä tietenkään muistanut että missä. Suutahdin pitkästä aikaa ukolle ja länttäsin luurinkin kiinni. Vito olisi pihassa ollut, mutta niin umpijäässä ettei kuskin ovikaan mennyt edes kiinni kun sen kerran avasin :P Suutahtamisesta taisi kuitenkin olla hyötyä, melko pian perään Mies soitteli ja lupasi tuoda tarvittavat ainesosat :)

Nyt pitää mennä herättelemään Taapero unilta. Poppanalla alkaa klo 16.30 muskari, tulen sitten Pipan ja Taaperon kanssa kotiin reiluksi puoleksi tunniksi, puen taas Taaperolle päälle että haetaan Poppana, tullaan kotiin taas reiluksi puoleksi tunniksi ja taas puetaan päälle ja haetaan Tuuliviiri kokkikerhosta ja Isosisko futisharkoista. Sen jälkeen en kyllä liiku enää minnekään!

Omituisia tapoja

Äidin elämää ja Langanpäitä haastoivat minut kertomaan omituisista tavoistani. Omituista... ei kai minulla sellaisia ole ;o) ? Pakko myöntää, että tämä vaati miettimistä.

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

1. Nukkuminen
Minä pyrin nukkumaan joka yö vähintään 10 tuntia, mikä on hyvin monesta outoa kun ottaa huomioon, että talossa on "pari" lapsukaista. Minusta tuo on hyvin normaalia, ja joskus tuon lisäksi kelpasi päiväunetkin mutta niille harvemmin ehdin.

2. Vauvakuume
Oireilu alkaa kun nuorin on 6kk. Tämä on kyllä minustakin ihan outoa. Vaihdevuodet tulee ja pelastaa toivottavasti pian ;)

3. Makuuhuoneen ovi
En osaa nukkua missään, missä ovi olisi auki. Siis kotona makuuhuoneen oven on oltava kiinni, kuten myös mökillä (ja siellä se saa olla lukossakin kun samasta ovesta mennään ulos) ja vanhempieni luona (tuolla hihkun komentoja lapsille että "ovi kiinni, ovi kiinni" kun kulkevat ovesta edes takaisin ja yrittävät aina jättää oven auki).

4. Rattaat/vaunut
Niitä ei ole koskaan liikaa? Siinäkin vaiheessa kun autotallissa oli kahdet yhdistelmävaunut, kahdet sateenvarjorattaat, yhdet matkarattaat ja yhdet kuomurattaat, katselin aina vain uusia. Edelleen ihastelen uutuuksia ja haluaisin uusia, mitä Mies ei ymmärrä ollenkaan.

5. Laiskuus
En jaksa hääriä siivoamassa koko aikaa tai edes joka toinen päivä, koska tässä taloudessa se on turhaa (tähän edelleen huomautus: imurointia en laske siivoamiseksi koska sitä pitää tehdä joka päivä niin monta kertaa että on jo arkirutiini). Parempi viettää sekin aika esim. irkissä. Kerran viikossa jos saisi lattian näkyväksi vartiksi on aika hyvin mutta yleensä Pipa, Poppana ja Taapero pitävät huolen siitä ettei niin kauaa kestä.

Noin... tulihan sitä mieleen edes jotain. Ja nyt haasteen saavat Turparulla, Stinan sepustukset, Uniprojekti, Pieniä askeleita ja Artesaaniksi.

sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Presidentinvaalit

Onpas aikaa vierähtänyt viimeisimmästä postauksesta :o Eihän tässä pysy perässä ollenkaan. No, jos nyt edes kirjoittaisi jotain kun odotellaan tietoa, että tarviiko mennä toista kertaa äänestämään presidenttiä vai riittikö yksi kerta. Kansalaisuusvelvoite tuli suoritettua vähän aikaa sitten - oli hyvä syy lähteä iltakävelylle melkein koko perhe, isommat muksuthan eivät vapaaehtoisesti koululleen kävele viikonloppuna.

Tässä parin viikon aikana ei ole kummepia tapahtunut. Käytiin Hesassa ja näin suloisen kahden viikon ikäisen vauvelin, tultiin kotiin ja sitten on ollutkin tavallista arkea. Uusi liesi toimii kuin unelma ja Mies etenkin on tykästynyt kiertoilmatoimintoon kun saa pullia sun muita kerralla reilusti uuniin. Minä ostin itselleni uuden lelun tietokoneeseen liittyen, ja siksikään ei ole kyllä ehtinyt blogiin kirjoittaa... ostin webkameran Kaleidoskoopin innoittamana ;) Nyt odottelen että Elma-tätikin sen saisi itselleen hommattua, onhan se epäreilua että minut on nähty mutta Elma-tätiä ei ;D

Vauvakuume osiossakin on tapahtunut. Mies taitaa olla taivuteltu :o) Vai olikohan vain erehdys... No niin tai näin, tässä pääsee jännittämään tässä kuussa, että onnistuuko idätys vai ei ;) Asia selvinnee parin viikon kuluttua. Huu ;D Oli Mies katsellut jotain yhdeksän hengen pikkubussia jossain mutta toisaalta sanoin että voihan tuota tiedustella josko Vitoon saisi teetettyä sen puuttuvan penkin mikäli tarvetta tulee... tai sitten niillä reissuilla kun koko perhe liikkuu yhdessä, vanhimmasta päästä voi osa mennä bussilla tai sitten kuljetaan kahdella autolla. Mitäs ongelmia tässä muka on ;D ?

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Pakollista kuntoilua

Mies pääsi töistä hyvissä ajoin, joten lähdimme uuden lieden hankintaan tai ainakin katsomaan mitä tarjolla on. Siitä tulikin sitten ihan kunnon kuntolenkki. Käytiin viidessä liikkeessä, kilometrejä karttui jo autollakin viitisenkymmentä surrautellessamme kaupunkia ja vähän toistakin ristiin rastiin, ja välillä käytiin kotona kääntymässä kun Esikoinen piti hakea harkoista ja viedä keilaamaan plus sitten kävelyt.

Koska emme ole mitenkään vaativia uuden lieden suhteen (lue: lompakossa on reikä, rahat häviää aina eivätkä säästy, joten kallein malli saa jäädä kauppaan), niin ainoat vaatimukset olivat
* lieden tulee olla 50 cm leveä - en ole valmis luopumaan ainokaisesta laatikostosta keittiössä, eikä mieskään halua haarukoita ja veitsiä sun muita pussukoihin seinille roikkumaan, enkä ole myöskään valmis luopumaan tiskikoneesta mikä on lieden toisella puolen, joten tilaa on vain tuolle kapoisammalle
* liedessä pitää olla sekä kiertoilma että ylä/alalämpö, kaikki muu tilpehööri on plussaa muttei tarvetta

Ensimmäisessä liikkeessä totesin, että keraamisen tason voi unohtaa. Tehotuhojen kanssa sen kestävyys voisi joutua turhan koville, ja kun kyse on kuitenkin meille suuresta investoinnista, haluan mielenrauhan kestävyyden suhteen. Liikkeen houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi nousi Helkaman liesi, hintaa 399 e.

Toisessa paikassa kovan houkutuksen toi myös Rosenlewin monitoimiliesi, hintaa sillä oli 450 e. Aika vastaava kuin tuo Helkama, joka tässä liikkeessä maksoi 369 e. Sitten Mies keksi alkaa mittailemaan uunien sisäleveyttä ja -syvyyttä. Hupsis heijaa... noinkohan Helkaman uuni onkin liian pieni ajatellen tämän perheen joulukinkun kokoa. Otti mitat ja päätti kotona mitata nykyisen eli ei tehty ostopäätöstä vieläkään.

Kotimatkan varrelle osui vielä yksi liike, joten poikettiin sitten sielläkin. Siellä olisi ollut joku Rosenlewin uudempi monitoimiliesi 459 e ainoa meitä kiinnostava vaihtoehto. Kotona aloin miettimään, että eipäs missään ollut Upon liesiä, tämä edellinen kun on Upon turvaliesi. Kaivoin netistä jälleenmyyjät ja niin meitä taas vietiin naapurikaupunkiin katsomaan nuokin läpi.

Löytyihän se sitten myös Upolta tuollainen kiertoilma/perinteinen vaihtoehto. Hintaa 499 e. Saimme hinnan tingittyä 480 euroon, ja tuumittiin että josko se sitten olisi sittenkin taas Upo. Hyviksi ominaisuuksia kun on
* alhaiset pintalämpötilat - ero esim. Rosenlewiin oli jo toistasataa astetta :O
* turvakytkin ettei lapset saa levyä tai uunia päälle vahingossa - ei ollut missään muussa liedessä mitä katsoimme
* lapsilukko uuniluukussa tuntui paljon tukevammalta kuin Helkamassa jossa sen sai auki vähän reilummin nykäisemmällä
... ja onhan taas kotimainen eikä mikään Unkarissa, Turkissa, Puolassa tms. valmistettu, missä aika monet muut merkit nykyään valmistetaan merkistä riippumatta. Lisäksi tuosta löytyy grilli, kiertoilmagrilli, pizzatoiminto ja sulatus/kuivatus.

Huomenissa pitää kaivaa kuvetta ja käydä hakemassa tuo pois, voin taas suunnitella uuniruokia ilman että varaudun vuorokauden mittaiseen haudutuskypsentämiseen.

sunnuntaina, tammikuuta 01, 2006

2006 - puhdas vuosikirja edessä

Niin se vuosi vaihtui paukkuen ja rätisten. Muutama harhalaukaus kuului jo pari tuntia ennen klo 18:ta mutta kun kello tuli tuon verran, alkoi tauoton pauke. Pari tuntia myöhemmin se yltyi joksikin aikaa enemmän - lapsiperheistä näytti suurin osa, ainakin naapurustossa, räiskivän silloin.

Klo 20 aikoihin lähdimme mekin (minä, Mies, Esikoinen ja Tuuliviiri - Pipa nukkui kuumeisena sohvalla ja Isosisko jäi vahtimaan kun ei halunnut kävelylle) ulkoilemaan Taaperon kanssa niin näkisimme kuinka poju raketteihin suhtautuu. Tähän asti jokainen muksu on ollut uudesta vuodesta vähemmän innoissaan, raketit ovat kyllä olleet kivat katsoa mutta se pauke on pelottanut. Taapero istui pulkan kyydissä kaikkea muuta kuin peloissaan. Jäpikkä hihkui ja naureskeli kun raketteja näki, ja pauke sai vain päätä kääntyilemään että missä raketti :D Minuakin alkoi naurattaa kun katselin pojan ilmeitä. Välillä oli huuli pyöreänä ja hymyili kun isompia näki, välillä osoitteli innoissaan ja nauroi. Voi tuota riemua... ollappa vielä lapsi ja iloita noin ilotulituksesta.

Tunnin kävelyn jälkeen (aikaa meni kun jäätiin välillä katselemaan raketteja) tultiin kotiin. Pipakin heräili, ja suostui vihdoin ottamaan lääkettä. Vikatikki. Pari tuntia myöhemmin neiti mennä viipelsi kuin ei kipeä olisi ollutkaan, ja tuumasin ettei tyttöä nukkumaan saa hyvään aikaan - oli niin pirteää tyttöä että :) Taapero innostui raketeista niin, ettei suostunut ulkoa sisälle tulemaan ennen kuin vasta kympin uutisten aikaan. Sitä ennen jos ehdotti sisälle tuloa, poju kääntyi kantapäillään ympäri ja lähti äkkiä toiseen suuntaan :D

Taaperon uniaika meni hieman ohi. Kello oli jo melkein puoliyötä kun sänkyyn päästiin mutta vaikka se kunnon tytinä ja jyminä alkoikin puolilta öin, niin Taapero simahti rinnalle umpisikeään uneen. Seinien tärinä ei häirinnyt. Eikä sen puoleen häirinnyt minuakaan - nukahdin pian perästä.

Aamulla kymmenen aikaan pikkumies kömpi sängystään viereeni ja herätti minut, ja talon hiljaisuudesta päätellen ei ollut muitakaan hereillä, joten lojuttiin sängyssä ihan rauhassa jonkin aikaa. Kun noustiin niin Tuuliviiri (tietenkin) oli ainoa hereillä oleva - pelasi x-boxilla leikkihuoneessa omassa rauhassaan.