Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Irtiotto irkistä

Tuli pidettyä sitten pienoinen irtiotto irkistä ihan vapaasta tahdosta viikonloppuna. Lauantaina irkin avasin siinä missä koneenkin mutten ehtinyt pahemmin kuitenkaan irkkaamaan kun Esikoista piti kuljetella harkkoihin naapurikaupunkiin, ja sen tunnin kulutin tehotyttöjen ja Taaperon kanssa kiertelemällä kirppistä ja kauppoja. Mukaan tarttui tosin vain mustekasetti tulostimeen ja yksi hahtuvakiekko käsityöliikkeestä. Virolaista hahtuvaa, pitää testata millaista neulottavaa se on. Esikoisen harkkojen jälkeen olikin sitten jo aika nukuttaa Taapero päiväunille ja tehdä ruokaa, sitten ulos ja sauna jne - siinä se päivä menikin.

Eilen päätin etten irkkiä avaa ollenkaan, tulee muuten jumitettua jossain välissä koneelle varmasti. Siivosin (irkkaaminen pitäisi poissa sentään tuosta pahasta) makkarin ja manasin muksuja. Makuuhuone on todellakin kielletty paikka syömisille mutta niin vain löytyi mustuneita banaaninkuoria, karkkipapereita, mandariininkuoria ja joku epämääräinen möykky, jota en viitsinyt edes lähempää tutkailla, että mikä se joskus on ollut - äkkiä vain roskikseen. Noiden lisäksi sain saaliiksi kaksi muovikassillista roskaa :o . Olisipa kiva sellainen sänky jonka alle ei pääse roskia kertymään... tai ehkä minun pitäisi useammin kurkistaa sängyn allekin ;D . Mies siivosi niinikään eteisestä kenkiä pois talvikenkien tieltä, korjaili kenkätelinettä, siivosi pihaa ja korjasi toisen vessan katkaisijan laittamalla siihen kokonaan uuden - ensimmäistä kertaa meillä hajoaa katkaisijasta jokin niin ettei valo toimi.

Isosisko oli taas J-serkun luona perjantaista asti, joten Taaperon päiväunien aikaan Esikoinen sai eilen toimia lapsenvahtina kun minä ja Mies käytiin kaupoilla. Kaksisteen kun liikkeellä oltiin, tutkailtiin sitten hieman jo leluhyllyjäkin tulevaa tarvetta varten... kunhan ne veronpalautukset vain tulevat. Soittelin kummitädillekin ja kyselin sopisiko hänelle laittaa taas kutrini kuriin ja herran nuhteeseen ensi viikonloppuna, ja sovittiin tärskyt sunnuntaiksi sinne. Nyt pitäisi miettiä että haluanko kokeilla mitään uutta pääni suhteen vai pysynkö samassa kuin ennenkin.

Iltasella muistin kysäistä Mieheltä mitä öljysäiliö näyttää, tarvitsisiko tilata kun en yhtään muistanut että milloin on viimeksi tilattu. Heh, mittari näytti nollaa, joten kyllähän se on aika lisää tilata. Piti oikein tarkistaa milloin on viimeksi tilattu ja yllätyin kun se oli tammikuussa :o ... ei ihme että loppui jo. Tänään tuhat litraa tilasin, ja kirosin - öljyn hinta on taas noussut sen verran että seuraavat viisi kuukautta saa taiten elää että saa erät maksettua. Edellisen kerran tilatessa erä oli 70 e, viimeksi 100 e ja nyt jo melkein 130 e! Nousisivatpa tulotkin tuota tahtia... tai saisi edes kuuteen erään maksun niin ei tekisi niin tiukkaa :P . No, saahan tuosta sentään s-bonusta.