Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Kotona taas

Eilen tultiin kotiin ja vielä illalla Helsinki oli Suomen kartalla vaikka tehotuhot ja muut termiitit siellä mellastivatkin (ja etenkin melusivat) muutaman päivän. Ei hassumpaa. Pelottelin kyllä vanhempiani, että joulurauhan me voisimme tulla pilaamaan jos saan Miehen taivuteltua joulun viettoon pääkaupungissa ;)

Esikoinen näki reissuun lähdettäessä niin paljon vaivaa, että kaivoi digiboxin piuhat ja laitteen kaukosäätimineen mukaan Hesaan ettei jäisi paitsi Big Brotherin ihmisakvaarion tapahtumista... ja unohti sitten virtapiuhan ottaa mukaansa. Ei siis nähnyt BB:tä, mikä minusta nyt ei kovin suuri menetys ollutkaan - ei tarvinnut tapella siitä kuka katsoo telkkarista ja mitä. Kotiin poika muisti laitteen ottaa mukana olleiden johtojen kera, mutta unohti kaukosäätimen. Saa nyt olla pari viikkoa ilman sitä, isäni tuo sen sitten tullessaan kun tulee mökkeilemään.

Lauantaiksi vanhempani olivat keksineet ruokaleikin illaksi. He vetivät ylleen essut, raivasivat keittiön pöydän keittiön kulmaan baaripöydäksi ja alkoivat leikkiä hampurilaisbaaria - lapset riemastuivat. Saivat tilata hampurilaiset haluamillaan täytteillä, ranskalaisten kera tai ilman... ja ihan ilmaiseksi. Seuraavalla kerralla pitää kuulema ottaa uusiksi, oli niin kivaa :D . Mitähän mieltä kokit ovat, heillä näytti hiki virtaavan vaativien asiakkaiden kanssa. Esikoinen sai ahnehtimisestaan (söi kolme hampurilaista, viiminen teki tiukkaa) opetuksen kun kärsi jonkin aikaa pahasta olosta. Eilen totesikin ettei seuraavalla kerralla aio kolmea syödä, kaksi riittää :D

Eilen aamupäivästä Esikoisen kummitäti tuli kylään perheineen. Ihanan iso masu ystävälläni jo olikin :) . Yritin ehdottaa että tähtäisi jouluaattoon kun laskettu aika on 26. päivä, niin mikäli olemme joulun Hesassa, pääsisin vauvaa heti katsomaan ;) . Mielummin kuitenkin ottaisi vauvan siinä tapauksessa pari viikkoa ennen tai viikko la:n jälkeen, jouluna ei halua sairaalassa olla. Hmm, minä peukutan kuitenkin sen puolesta että pääsen vauvaa katsomaan vielä tänä vuonna.

Tänä aamuna heräsin jälleen kerran siihen, että Taapero kömpi viereeni. Taisin olla unenpöpperössä kun kelloon vilkaisin, minusta se näytti vajaata seitsemää, joten tuumasin Taaperolle "nyt nukutaan". Taapero kipusi takaisin omaan pinnasänkyynsä ja kävi nukkumaan (kiltti ja tottelevainen poika minulla ;) ) ... ja hetken kuluttua herätyskello soi sen merkiksi että kello oli yhdeksän :o . En sitten viitsinyt pientä herättää heti kun vasta kävi nukkumaan. Tuntia myöhemmin Taapero heräsi uudelleen.

Käytiin pankissa allekirjoittamassa autolainapaperit, tilaamassa Poppanalle uudet lasit (valitsi 135 euron kehykset :o - kallis maku, onneksi jäi omavastuuosuudeksi vain 75 e) ja jätettiin vanhat aisan juotokseen, tuo saatiin kaupantekijäiseksi, normaalisti sekin olisi ollut parikymmentä euroa. Sitten mentiin kauppaan. Pipa ja Poppana käyttäytyivät kuin pienet enkelit kun lupasin hampurilaisen aamupalaksi, kotona ei ollut kuin valot jääkaapissa ennen kauppareissua. Kaupasta kotiin ruoanlaittoon, Isosisko halusi kuoria neljä kiloa perunoita kalasoppaan, minä sain pilkkoa ne. Ruoan jälkeen pankkiin nostamaan rahat autoon (en tajunnut tietenkään aamupäivästä tehdä tuota samalla kun pankissa olin), tekemään kauppakirjat autosta, takaisin kotiin ja Esikoisen vienti jalkapalloharkkoihin, taas kauppaan ostamaan unohdetut tavarat ja kotiin. Tuntuu taas siltä, että tänään on menty paikasta toiseen enemmänkin. Loppuillan taidan vain olla ja lukea tai irkata tai katsoa telkkaria tai jotain... Sauna lämpenee myös.

1 Comments:

  • At lokakuuta 31, 2005 6:09 ip., Blogger mammaliini said…

    hmm... en muista että ois ikuna ollut tilannetta, että tässä huushollissa olisi pitänyt laittaa kello soimaan YHDEKSÄKSI :O. ei täällä nuku kukaan koskaan enää siihen aikaan :D. met ollaan aamuvirkkusia.

     

Lähetä kommentti

<< Home