Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, lokakuuta 20, 2005

Autonvaihto taas edessä

Mies kävi keskiviikkoaamuna katsastuttamassa autoni. Ei mennyt läpi, ei tosin sitä odotettukaan - siinä oli se vika, mitä Mies epäilikin jo kolkkeesta päätellen. Yksistään tuo ei olisi haitannut, mutta kun siitä löytyi niin paljon ruostettakin että hitsattavaa on (ei tuokaan haittaisi jos itse voisi sen tehdä mutta kun ei ole pelejä ja vehkeitä siihen) useamman tunnin edestä, ja talvirenkaat pitäisi hankkia, niin teetettynä tulisi hintaa enemmän kuin mitä autolla on arvoa. Taidetaan siis laittaa kilvet palautukseen ja auto romuksi.

Se "kivakiva" yllätyskin selvisi, että auto on kuulema ajokiellossa. Katsastusmies oli Miehelle sanonut, että koneen mukaan on autoveroa maksamatta! Siis täh?! Minä katsomaan tiliotteita, kyllä olen maksanut ensi vuoden kesäkuun alkuun asti. Siis soittaen AKE:een, ja kyselemään mitämitämitä. Selvisi että edellinen omistaja on jättänyt maksamatta 20 euroa, joka on erääntynyt kesäkuussa. Minä ostin auton toukokuun alussa, ja maksoin silloin myös minulle lähetetyn autoveron. Ei tullut mieleenkään, että olisi pitänyt soitella reilu kuukausi kaupanteon jälkeen perään, että onkos kaikki verot maksettu! Eikä AKE:kaan lähettänyt mitään lippusta lappusta tiedoksi ettei autolla saa ajaa :PP . On se luojan lykky ettei poliisi ole pysäyttänyt ja lykännyt vielä sakkolappua käteen tuon takia... ***kele.

Nyt kun luultavasti auto lähtee romuttamoon tai minne lie autojen taivaaseen tai helvettiin, niin en kyllä maksa minäkään tuota veroa. Se siirtyy sitten kuulema entiselle omistajalle ulosottoon. Eihän tuo summa iso ole, mutta periaatteesta minä en maksa toisen maksuja kun kerran autostakin luovun. Nyt pitää miettiä mistä uusi auto - tai lähinnä mistä rahat. Irkissä mietin jo, että nyt pitänee ehdottaa miehelle sitä pikkuseiskaa niin saadaan rahaa uuteen rimpulaan ;) (logiikka tässä: alussa vauva ei kuluta kun vaatteita on seinät pullistellen ja ruoka tulee tissistä ;D ), yhdellä autolla kun ei pärjätä kuin enintään kevääseen asti jos jotenkin sumplitaan. Kun mökkikausi taas alkaa niin pakko olla kaksi autoa, minä en suostu muuttamaan mökille koko kesäksi, tykkään kaupungista liian paljon.

Puuh! Taidan laittaa Veikkaukselle taas raha-anomuksen...