Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, lokakuuta 08, 2005

Viikonloppua

Eilen aamupäivästä (klo 10 jälkeen) lähdin Pipan, Poppanan ja Taaperon kanssa taas Pipan kummitädille kylään. Siellä oli taaperoprinsessa herättänyt äitinsä jo klo 6, joten ovesta sisään mentäessä nenään tuoksui tuore pulla. P oli aikansa kuluksi jo ehtinyt leipomaan. Aah, aamukahvia tuoreen pullan kera :) Kyllä maistui.

Taapero otti miehen elkeitä (ja me aikuiset harmittelimme kameran puuttumista) ja alkoi lähennellä taaperoprinsessaa. Otti olkapäistä kiinni ja työnsi kasvot ihan tyttösen kasvoihin kiinni ja katseli suoraan silmiin - näytti siltä kuin seuraavaksi pussaisi :D . No, pusu jäi väliin kun minä ja P aloimme nauramaan, Taapero katsahti meitä ja lähti siitä sitten palloa potkimaan :D

Tehotyttöjä ei meinannut saada pois taas millään kylästä kun Poppanan kerhon alku lähestyi. Tyttö myöhästyi kerhosta kymmenisen minuuttia. Minä lähdin siitä suoraan Citymarkettiin ostoksille, ja hakemaan MustastaPörssistä uutta tallentavaa digiboxia. Viikko sitten tuli tarjous tallentavasta 80 gigasesta digiboxista, joka oltaisiin ostettu jo maanantaina - tavaraa vain ei ollut tullut myymälään asti. Lupasivat soitella kun alkuviikosta tulee... soittivat torstai-iltasella. Eilen kun olin sitä jo maksamassa, huomasi myyjä, että hei, täähän onkin 120 giganen eikä 80. Soittelivat jonnekin ja loppujen lopuksi sain sitten tuon kuitenkin siihen hintaan kuin tarjouksessa oli tuo toinen.

Kotona ryntäsin koneelle. P:n luona ollessa Sonera oli viestittänyt että sähköpostitilini on kaivettu esiin maan alta, ja se toimii - ja niin teki! :) Jippii! Sain sitten toimimaan sen toisenkin sähköpostin. Kyllä sitä on tullutkin riippuvaiseksi näistä.

Mies meni töistä suoraan taas mökille, Esikoinen kaverinsa luo yökylään, ja minä vietin mukavan illan tyttöjen, Tuuliviirin ja Taaperon kanssa. Tein hyvää marjajogurttijäätelöä (500 g maustamatonta jogurttia, 190 g sokeria (ohjeen mukaan olisi tullut 220 g mutta vähensin), 250 g:n pussi kaupan mansikka-vadelma-mustaherukkapakastetta, 350 g kotipakastimesta kaivettua mansikkaa ja 2 tl vaniljauutetta) ja herkuteltiin.

Tänään aamusta otin härkää sarvista ja päätin laittaa kirjanpidon ajantasalle. Pidän kirjaa kaikista tuloista ja menoista, laskut vielä erikseen kirjattuna niin näen helposti taulukosta (olen tehnyt excelliin kaikenlaisia taulukoita kaavoineen) vuoden lopussa kuinka paljon on mennyt esim. vakuutuksiin, lehtitilauksiin, sähköön, veteen jne. Lisäksi näen paljonko kuussa on mennyt ruokaan, maitoon, autojen menovesiin ym. ym. Nyt oli kuitteja karttunut kesäkuulta asti, joten aikaa meni kuutisen tuntia, tuossa ajassa toki naputtelin myös tiliotteista luvut koneelle. Pitäisi tuo homma tehdä vaikka kerran viikossa niin ei mene aikaa noin tuohottomasti.

Iltapäivästä Esikoinen kotiutui kaveriltaan, ja Isosisko lähti (jälleen kerran) J-serkun luo. Mies oli töistä päästyään hakenut Pipan ja Poppanan matkaansa mökille, joten tänä iltana on vain pojat seuranani. Esikoinen osaa yllättää. Usein ei ole kiinnostunut Taaperon hoitamisesta, mutta tänään oli kaksi tuntia ulkona pikkuveljen kanssa, ja kun ikkunasta salaa katselin niin hauskaa oli kummallakin :D . Esikoinen ja kaverinsa rakensivat majaa, Taapero taapersi Esikoisen perässä kuin uskollinen varjo, purki välillä majan seiniä.. eikä Esikoinen raivonnut :o Nauroi vain (onkohan pojalla kuumetta?). Sisään tulivat kun sauna oli lämmin, ja Esikoinen meni Taaperon kanssa saunaan, leikki pikkuveljen kanssa siellä ja pesi, tuli sitten hihkumaan minulle että voisin Taaperon hakea pois *ihan ällistyksissä*. Kaiken kukkuraksi Esikoinen syötti Taaperolle iltapuuron, niin että minä pääsin saunassa käymään myös.

Ennen saunaan menoa selvisi miksi Taapero ja Pipa ovat tuoksuneet Natusanin voiteelle... Huomasin sängylläni avonaisen rasvatuubin, ja sitä voidetta oli pitkin peittoja ja puolet yhdestä tyynystäkin oli rasvattu perhevoiteella :P Pirhanan Pipa kun sillä on joku mania päästä rasvapurkkien ja -tuubien kimppuun :P

Nyt pojat odottelevat, että teen tänäänkin jogurttijäätelöä :D Voisihan tuota tehdä, jotain hyvää tekee mieli itsenikin.

3 Comments:

 • At lokakuuta 09, 2005 12:13 ap., Anonymous iituliini said…

  Tähän aikaan ei ole enää ajatukset kovin kasassa muutenkaan, mutta "500 maustamatonta jogurttia" kuullostaa aika hurjalta ;)

   
 • At lokakuuta 09, 2005 8:35 ap., Anonymous Elene said…

  Heh, sama pisti minullekin silmiin :D Rupes tekemään mieli jäätekökonetta.. ja omatekoista jäätelöä( koskaan en ole maistanut)

   
 • At lokakuuta 09, 2005 10:05 ap., Blogger tsu said…

  Iituliini :DD ... hups, korjataanpa tuo.

  Elene, en minäkään ollut maistanut ennen kuin ostin tuon koneen :D

   

Lähetä kommentti

<< Home