Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, marraskuuta 17, 2005

Muskaripäivä - anoppia katsomassa

Poppanalla oli muskaripäivä, joten päivä on ollut kellotettu siinä mielessä, ettei ruoan jälkeen ollut pahemmin aikaa hukattavaksi. Ei etenkään kun Tuuliviiri haihtui ulos, eli piti herätellä Taapero kesken päiväunien (kiukkuinen pieni poika tovin aikaa, sai nukuttua vain kaksi tuntia), syöttää pikkumies, vaihtaa vaipat ja etsiä kuivaa vaatetta Taaperolle ja Pipalle, että nämä pääsevät mukaan.

Taapero ehti päivällä ulkona käydä makoilemassa kuralammikossa niin etten huomannut, ja siinä vaiheessa kun huomasin oli myöhäistä. Enhän minä arvannut pihalla kuralammikoita olevan kun maa oli jäässä... eikä sitä kuralammikkoa olisi ollutkaan jos poju ei olisi sitä hiekkaista kuravettä kaatanut Poppanan ja Pipan hiekkaleluista. Heitin vaatteet koneeseen, samalla Pipan sotkuiset haalarit, mutta unohdin käydä laittamassa ne ajoissa kuivausrumpuun. Onneksi meillä kaapit pullistelevat haalareita, sieltä löytyi toiset kummallekin. Taaperoa auttoi se, että pojulle sopivat edelleen vanhat äitiyspakkauksessa olleet toppikset - ompelin niihin vain lahkeisiin kuminauhat aikoinaan niin lahkeet eivät pääse nousemaan.

Poppanan ollessa muskarissa, minä lähdin kävelylle Taaperon ja Pipan kanssa. Kyselin halusiko Pipa käydä Mummia katsomassa, ja kun halusi niin käveltiin terveyskeskuksen vuodeosastolle anoppia katsomaan. Edelleen siis makaa sairaalassa, ja luultavasti vielä useamman viikon kun ei pysty lonkkamurtuman takia kävelemään. CRP:kin on edelleen hieman koholla, tosin lääkäri oli sanonut että tuo 17 on hyvä arvo anopin ikäiselle? Jos niin, niin taas opin uutta - minä kun olen aina luullut, että sen pitää olla se alle 10 ollakseen ok.

Anoppi käytti tilaisuutta hyväksi ja pyysi minua kuskaamaan hänet ulos tupakille pyörätuolin kanssa, Pipa sai työntää pikkuveljeä rattaissa ja neitihän oli innoissaan luottamustehtävästä :) . Pikavisiittihän tuo oli, tupakin jälkeen kuskattiin Mummi takaisin petiin ja lähdettiin Poppanaa hakemaan.

Mies ja Esikoinen ovat illan jälleen kerran lätkämatsissa, joten minä pyöritän kotikarusellia yksin. Viikon kuluttua Miehellä olisi pikkujoulut lauantaina, joten laitan harkintaan josko siirtäisin kotikarusellin Helsinkiin ja jättäisin Miehen potemaan krapulaansa ihan rauhassa.