Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Neuvolapäivä

Eilen tuli Taaperolla täyteen 1,5 vuotta... iso pieni mies. Tänään oli sitten vuorossa lääkärineuvola. Oli tainnut poika jo unohtaa paikan, vierasti hieman terveydenhoitajaa ja sylissä viihtyi. Mielessä ei ollut mitään kysyttävää, joten otettiin vain mitat ja päästiin heti lääkärin luo. Mitat olivat nyt 81,8 cm ja 11 535 g - kolme kuukautta sitten 79 cm ja 11 315 g.

Lääkäriä Taapero vierasti vielä enemmän kuin terveydenhoitajaa. Tämä ilmeni sillä, että poika istui sylissä hievahtamatta ja vain tuijotti lääkäritätiä. Tämä kehuikin, että onpas mukavan rauhallinen poika tutkittavaksi kun paikoillaan pysyy :D . Hymyjä lääkärille alkoi irtoamaan vasta ihan lopussa, ja sitten Taapero ei olisi halunnutkaan pois lähteä, suuttui kun lähdettiin - oli niin kivoja leluja lääkärillä, esim. vauvakännykkä joka piippasi ja soi, ja jolla sai leikkiä ilman että äiti ryntää kännykkää pelastamaan. Kaikki oli kunnossa, lievää karsastusta lääkäri löysi, joten se tarkistetaan seuraavan lääkärineuvolan aikana - muistaakseni se on sitten 3-vuotiaana.

Ai niin. Aamulla oli kiva herätä kun oli tuoreita sämpylöitä paistettu. Isosisko ja Esikoinen halusivat tänä aamuna lämpimiä sämpylöitä, joten ensimmäistä kertaa tuli testattua taikinan kohotus jääkaapissa. Se onnistui :o) ... ne tosiaan kohosivat jääkaapissakin, ohjeen mukaan kohotusaika on 12 tuntia. Illalla siis tehokaksikko tekivät taikinan ja pyörittelivät siitä sämpylöitä pellille, joka laitettiin liinalla peitettynä jääkaappiin. Aamulla sämpylät huoneenlämpöön samalla kun uuni laitettiin lämpiämään niin ehtivät huoneenlämpöisiksi ennen uuniin laittoa.

3 Comments:

 • At marraskuuta 08, 2005 11:53 ip., Anonymous Anonyymi said…

  Hei!

  Millaisella ohjeella teitte sen sämpylätaikinan? Ihanko tavallisella ja sitten vain kohotitte kylmässä? Minulla oli joskus joku ohje vastaaviin, mutta ikinä en tullut kokeilleeksi niitä. Mutta nyt kyllä innostuin...

   
 • At marraskuuta 09, 2005 9:25 ap., Blogger tsu said…

  Tavallisella ohjeella tehtiin. Tosin nestettä ei lämmitetty mitenkään eli hiiva liotettiin kylmään veteen, eikä taikinaa kohotettu ennen leipomista.

   
 • At marraskuuta 14, 2005 11:25 ap., Anonymous Anonyymi said…

  Kiitos! Huomenna kelpaa meilläkin nousta aikaisin, kun on tiedossa tuoreita sämpylöitä.

  Toivottavasti pelti muuten mahtuu jääkaappiin, menenkin heti kokeilemaan...

  Hempukka

   

Lähetä kommentti

<< Home