Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, elokuuta 20, 2005

Kenkäkaupoilla

Taapero haluaa olla villi ja vapaa... ilmeisesti. Kenkiä poika ei huolisi jalkaan millään. Ensimmäiset yritykset päätyivät siihen, että poika istui lattialla kengät jalassa ja huusi suoraa huutoa, eikä suostunut edes konttaamaan. Niinpä en tuossa kesällä sitten viitsinyt kengillä edes Taaperoa kiusatakaan. Kyllähän tuo joitain kenkiä mielellään itselleen laittoi jalkaan, mutta voi olla että isin 45 koon kengillä olisi hieman hankala kävellä tai isoveljen 37:lla. Suuruudenhulluutta.

Myöhemmin tuo keksi, että kun varpaat vetää kippuraan, ei äiti varmasti saa tungettua jalkaan niitä läpysköitä mitä kotona yritti. Niissä kengissä kun ei päällisläppä auennut kärkeen asti. Ei siis auttanut muu kuin mennä eilen Prismaan kenkiä ostamaan - sellaisia missä ei auta vaikka varpaat vetäisi kuin kippuraan. Kengät löytyiväitkin ja onneksi tuo ei kaupassa sentään alkanut karjumaan kun kenkiä jalkaan sovitettiin.

Äsken Isosisko halusi lähteä Taaperon kanssa ulos, joten oli aika testata kengät käytännössä - kävelisikö tuo niillä vai ei. Huuto alkoi kun kenkiä jalkaan laitettiin. Kengät jalassa ei suostunut käymään seisomaan lattialle vaan veti jalat kippuraan... hmm, tosi "lupaavaa". Kannoin ulko-oven luo jos se vaikka houkuttelisi ottamaan askeleita - katinkontit, poju istui lattialle ja huusi. Isosisko nappasi Taaperon syliinsä ja meni ulos. Parin minuutin kuluttua tuli sanomaan, että hyvin kävelee :) Piti itsekin käydä kurkkaamassa ja niin Taapero totta tosiaan taapersi pihalla kengät jalassa, hieman horjuvammin tosin kuin ilman, mutta kuitenkin :)) Jessh, nyt ei varpaat jäädy talvellakaan kun saa kengätkin jalkaan.

5 Comments:

 • At elokuuta 20, 2005 1:02 ip., Blogger Kaleidoskooppi said…

  Mitä, Taapero on jo yli vuoden eikä kenkiä kuin vasta nyt! Etkö sinä yhtään ajattele pojan jalkoja... ;) Ei vaan, meidän neuvolassa alkaa jatkuva painostus kenkiin heti kun vauva alkaa nousta seisomaan eli Vauvan tapauksessa taisi olla 8 kk neuvolassa jo? Kun jalat menee katsos piloille jos ei sisälläkin kenkiä pidetä... Siis haloo, säälin kyllä niitä miljoonia afrikkalaislapsiakin (joukossa monta ja monta etiopialaista ja kenialaista juoksijatähteä) jotka ovat lapsuutensa juosseet ilman kenkiä ja pilanneet jalkansa... Voi voi voi... Eihän ihmisen jalat voi kehittyä kunnolla, jos ei kenkiä pidä!

  Onnea uusista kengistä Taaperolle! :) Ja lainaa Isosiskoa mulle, meillä taitava tyttönen olisi iso apu.

   
 • At elokuuta 20, 2005 1:05 ip., Anonymous Anonyymi said…

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   
 • At elokuuta 20, 2005 1:08 ip., Blogger tsu said…

  Heh, itseasiassa kaikki muut on kyllä tainneet saada kengät aikaisemmin kuin Taapero, mutta vasta kun ovat kävelleet eli yleensä siinä vuoden tietämillä. Mitä sitä jalkoja kahlitsemaan turhan takia aikaisemmin jos ei ole syytä, siis tarkoitan kun on ollut ihan hyvät jalat niin ei ne enää kengistä parane ;)

  Se taitaakin olla niiden etiopialaisten ym. nopeuden salaisuus... ovat pilanneet jalkansa ilman kenkiä :o ja nyt jalat vie niin nopeasti ettei ne meinaa itsekään perässä pysyä... Kamalaa..

  Noup, Isosisko pysyy minun apunani :)

   
 • At elokuuta 20, 2005 7:19 ip., Anonymous Maritz said…

  Ihan kuin meidän poika 1v ikäisenä, hirveä huuto aina kun kengät laitettiin jalkaan. Vähitellen ne sitten hyväksyttiin.
  Kiva kuulla ettei olla ainoita joilla lapsi on huutanut kengille.

   
 • At elokuuta 21, 2005 8:42 ap., Blogger Räpeltäjä said…

  Meillä tyty ei suostunut kävelemään kengillä kuin 3 kk kävelyn oppimisen jälkeen, oli sentään talvi. Olipa kiva ulkoiluttaa lasta, joka vain makasi pihalla. Hoidossa ressu oli joutunut istumaan siihen asti vain rattaissa kun muut ulkoilivat kun ei suostunut kuin makaamaan. Jostain syystä kontatakaan ei voinut kengät jalassa, outoa.

   

Lähetä kommentti

<< Home