Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, elokuuta 10, 2005

Päivistä pihalla kuin lumiukko

Äsken katselin tv-ohjelmaa, että mitähän sitä telkkarista katsoisi - urheilu kun ei voisi vähempää kiinnostaa. Ihmettelin hetken outoja ohjelmia ja tajusin että eihän tänään sunnuntai ole.. aloin katsomaan tiistain ohjelmaa.. hmph, vikaan meni sekin. Isosisko sitten tokaisi että keskiviikkohan nyt on. Joopa, on se hyvä että koulut huomenna alkavat, tiedän mikä päivä milloinkin on.

Eilinen oli ihana päivä viettää mökillä. Lämmintä oli, mutta se uhattu helle ei ihan toteutunut, tuuli vilvoitti mukavasti. Istuin suurimman osan päivää kuistilla pehmustetulla rottinkisohvalla ja neuloin tuota Fifi 2:ta. Äitini ja isäni kun menivät Taaperon perässä silloin kun tarvitsi, vaikka suurimman osan aikaa poju kulki vain mökin edessä ja tutkaili kiviä, keppejä, käpyjä, hiekkaa... mitä vain mikä silmiin osui ja kiinnosti. Välillä kävi halaamassa minua ja taas lähti taapertamaan, siinäkin vaihtelua toi väliin karhukävely - lystikkään näköistä. Ja kun mökillä oltiin niin tokihan sitä piti aina välillä hypätä järveen ja nauttia vedestä, +21 näytti edelleen mittari. Ruokapuolenkin hoitivat vanhempani, syötiin grillattuja kasslerpihvejä, grillattua vuohenjuustoa (Halloumi-merkkistä... nam nam nam!!!). Tuosta oli sekä tavallinen että kevytversio maistettavana. Maun puolesta kevyempi oli yhtä hyvää mutta syödessä selkeästi kumimaisempaa eli tyydynpä täysversioon mielummin. Niin ja sitten oli myös uusia pottuja, tomaatti-sipulisalaattia, ja silliä (maistoin sitäkin ja olen hengissä). Ruoan jälkeen oli ähky!

Isosisko on muutaman päivän valitellut hieman korviaan, ja kun särkylääke ei tuntunut auttavan, soitin tänään päivystykseen. Klo 10 jälkeen soitin ja sain ajan jo klo 12.30 :o ... ja vielä omalääkärille eikä päivystykseen. Taitaa olla maailmankirjat sekaisin. Korvatulehdushan se Isosiskolta löytyi, outoa sekin kun ei tuolla ole niitäkään ollut edes vauvana pahemmin.

Esikoisella on ollut tänään niin ikään kuumetta, joten jätti harkat väliin. Niin kipeä ei kuitenkaan ollut, etteikö olisi Miehen kanssa jaksanut lähteä illalla katsomaan KooKoon peliä, ja huomenna aikoo mennä kouluunkin. On tietty utelias näkemään mihin joutuu, heidän koulussaan oli tehty ilkivaltaa ja pienluokka oli kärsinyt siitä eniten. Joku/jotkut tuhattaunot typerykset olivat tukkineet vedenpoistoaukot ja vääntäneet vesihanat auki, ja nyt pienluokan lattia on revitty auki ja kuivatus käynnissä. Koska siinä koulussa ei pienluokalle löytynyt tiloja, ovat nämä joutuneet nyt lukion tiloihin siksi aikaa että oma luokka saadaan taas kuntoon. Jotkut tunnit on kuitenkin sitten oikeassa koulussa eli päivän mittaan oppilaat voivat joutua pariinkin otteeseen vaihtamaan aina koulua kesken päivää. Siinähän se sitten välitunti kuluukin.

Minä päätin pitkästä aikaa itse vääntää kakkupohjat huomisiin Poppanan kekkereihin, ja kun yksi pohja oli valmis, lähdin käymään kaupassa ostamassa täyte- ja koristeainekset. Kun tulin takaisin, olivat Pipa ja Poppana käyneet tonkimassa kakkupohjaan kolon, niin että se on nyt pilalla. Siinä meni arviolta kaksi sekunttia ja räjähdin... ja likat liukenivat paikalta nopeammin kuin olisin ehtinyt kissaa sanoa. Totesin että olkoot, en minä enää tänään tähän aikaan rupea kahta pohjaa vääntämään kun yksi on uunissa (meidän uunissa taitaa olla taas tehot vähän hakusessa) melkein tunnin. Onneksi ostin Lidl:stä varuille kaksi valmista kakkupohjaa tulevan varalle jos olisi joskus halunnut äkkiä kakun tekaista, niille tuleekin käyttöä heti huomenna :P ... mutta kyllä teki taas mieli kiskoa tehotuhot lipputankoon tuonne vesisateeseen.