Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, elokuuta 04, 2005

Sänkykaupoilla... jatkoa

On se kyllä kumma kun jokaikinen sänkykauppa menee ketuiksi aina jotenkin - silloin kun vanhempani toimivat ostajina. Isä totesikin mökillä, että tämä on viimeinen kerta kun minulle/meille sänkyä ostavat.

Kaikki alkoi kun pääsin mökille. Mies tuli vastaan ja alkoi selittämään ettei sänky sovikaan pikkumökin peräseinää vasten kuten olin suunnitellut, joten se pitää olla pitkittäin. Ei hemmetti, manasin... äkkiä katsomaan. No niinhän se oli... sänky piru ei ollutkaan ulkomitoiltaan samaa luokkaa kuin entinen vuodesohva... oli mokoma kahdesta vaivaisesta sentistä kiinni mahtuminen. Kyllä kismitti! Kerrossängyn tolpat olivat sentin liian ulkonevat muihin mittoihin nähden. Mietin jo kaupan purkua mutta aikamme sanailtua Miehen kanssa (vanhempani jo nauroivat että siitähän täys sota tuli, ja Mies tuumasi moneen kertaan että "mitä minä sanoin että tapahtuu kun vaimo paikalle tulee - olisitte uskoneet" :P ), päätin sitten kuitenkin hyväksyä sängyn noin kuin se nyt oli pakko huoneeseen sijoittaa... jäihän siihen joka tapauksessa enemmän kulkutilaa kuin ennen. Tuohon sota kommenttiin puuskahdin, että "eihän tämä mikään sota vielä ollut - kunhan oli vain vähän tuulettavampaa mielipiteenvaihtoa" ja Mies ja isäni purskahtivat nauruun :o . Siinä mielipiteidenvaihdon aikana mökille tuli vieraskin, joka ei puoleen tuntiin tainnut sanoa mitään.. kunhan kuunteli meitä hiljaa, ja taisi tuumata mielessään että paras odottaa myrskyn laantumista ;)

Noo, sitten minä ja Mies aloimme sänkyä kokoamaan... Ne hemmetin pohjat! Jysk on tunnettu (edellisten kerrossänkyjen ostopaikkana) siitä että se myy sänkyjä ilman pohjia (hieman hankalaa kyllä kerrossängyssä etenkin etten sanoisi.. ylhäältä tippuu kovaa alas eikä alapetiläinen varmasti ilostu, vaikka hänellä pienempi pudotus onkin), ja myyjältä vielä tarkistin että pohjat tulevat mukaan kun ne hintaan kerran kuuluvat. "Juu juu", totesi myyjä... ja saimme kerrossängyn ilman pohjia. Hohhoijaa... toivottavasti myyjä ei huomenna kauppaa "eioota" kun isäni aamusta menee niitä pohjia hakemaan. Myyjä kun tarkasti koneelta, että yksi pohjallinen sänky on varastossa. Minä uskon vasta kun näen. Olisi paljon helpompaa kun ne huonekalut saisi ostaa valmiiksi koottuina eikä minään palikka- ja parisuhdetesteinä (kokoaminen on välillä parisuhdetta rassaavaa), näkisi heti että tavarassa on kaikki osat mitä pitääkin, eikä tulisi ikäviä yllätyksiä. Onneksi täksi yöksi ei kukaan olisi kerrossängyssä nukkunutkaan.

4 Comments:

 • At elokuuta 05, 2005 12:17 ap., Anonymous Anonyymi said…

  I love your blog! You did an excellent job! I have a blog on xbox360 secrets if you would like to come and comment!

   
 • At elokuuta 05, 2005 1:00 ap., Blogger Langanpäitä said…

  Mä en jaksa ymmärtää miksi kaikki nostaa osina ostettavista huonekaluista niin ison metelin kun niitä kasataan? No okei, jos pohjat puuttuu sängyistä, niin se _on_ ikävä juttu. Mulla ei ole koskaan ollut ongelmia huonekalujen kasaamisessa. ei siitä nyt kauaa ole aikaa kun kasasin meidän muksujen kerrossängyn lähes yksinäni. Miehen apua tarvittiin siinä kun nostettiin yläsänky alasängyn päälle ja kiikutettiin koko komeus lastenhuoneeseen (sitä ei olisi siellä mahtunut kasaamaan!).

  Mä voisin jopa harkita ilmoituksen laittoa Sotkan/Jyskin/MaskunKalustetalon/Ikean/you-name-it seinälle että kootaan sopivaksi katsottua summaa vastaan uudet huonekalusi... Mä tykkään noista hommista. Ja uusissa huonekaluissa on sentään kaavakuvat mukana! Tuossa muksujen kerrossängyssä ei ollut kun oli käytettynä ostettu (ja osina, joista oikeasti puuttui muutama ruuvi!)

   
 • At elokuuta 05, 2005 11:35 ap., Blogger tsu said…

  No kyllä tuon sängyn vielä kasaakin yksin, toki kaksi se kävi kätevämmin mutta pointti oli siis siinä että kun ne olisi valmiiksi kasattuja, näkisi heti jos joku yrittää myydä ilman kaikkia osia :) Tämä kun oli jo kolmas kerta peräkkäin kun huonekalun takia pitää juosta liikkeessä moneen kertaan kun sieltä ei heti anneta mukaan kaikkia osia mitä kuuluisi :PP

  Ja mitä tulee niihin kaavakuviin, niin niiden laatu vaihtelee pahasti. Joissain on (kuten tässä sängyssä oli) selkeät piirrokset, joissain vain joku epämääräinen suttu vedetty kopiokoneesta läpi. Hyvä että jotain selvää saa.

   
 • At elokuuta 06, 2005 12:11 ip., Anonymous iituliini said…

  Mä kuulun kanssa siihen ryhmään, joka kasaa mielellään huonekaluja. Ompa tullut yhdet keittiön kaapistotkin kasattua aikoinaan. Mutta tuo on iso ongelma, kun osia puuttuu! Ja kaupassa ovat niin välinpitämättömiä, että ei tosikaan. Kun rupeaisi laittamaan firmoja boikottiin tuolla perusteella, niin puusepän tutkintoa saisi alkaa jo suorittamaan, kun loppuisi huonekaluliikkeet kesken..

   

Lähetä kommentti

<< Home