Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, heinäkuuta 30, 2005

Krääh... ötököitä pilvin pimein

Ulkoistuminen tänään on selkeästi vaaraksi hengityselimille (tukkoutumisvaara) sakeanaan lentelevien inhotusten takia. "Lentomulkkuja... yöks", tuumasi Poppanakin - lisäsi vielä että "ei naulata" kun nauroin ilmeelle. Miten niin neitokaisella on ärrävika :D No juu, yöks nuo kuitenkin ovat... tunkevat silmiin, nenään, suuhun ja korviin, hyi! Sisälle kun tultiin teki mieli puoli tuntia vain ravistella itseään siltä varalta että vielä tippuu jostain lisää. Yök yök yök!

Tänään rohkaistuin kokeilemaan intialaista ruokaa. Kaleidoskoopin korma kakkonen osoittautui ihan syötäväksi, hieman enemmän makua vain kaipasin lisää... olikohan nuo mausteet mitkä eilen kaupasta ostin jo kuinka vanhoja kun ainakaan ohjeistuksen mukaisella annostuksella ei maistunut pahemmin muu kuin kardemumma.. Lapset kuitenkin söivät valittamatta, mikä sekin on jo saavutus, ottipa Poppana lisääkin ja Tuuliviirikin kehui, joten ainakin lapset siitä löysivät makua. Yksinkertaisena tuo annos riitti meille nipin napin eli kakkonen pitää tuplata ensi kerralla. Teen kyllä toistekin, seuraavalla kerralla tosin minä taidan kokeilla korma ykköstä.

Jälkiruoaksi Isosisko halusi tehdä mustikkapiirakan (valmis muropohjasta) kun Mies eilen töiden jälkeen kävi mustikoita poimimassa. Ei saanut kuin ämpärillisen vaikka neljästä paikasta oli käynyt katsomassa, ja tuumasikin ettei tänä vuonna taida sitä 50 litraa saada kerättyä mitä on aikaisempina vuosina mummolleen kerännyt. Mummo kun syö joka aamu kaurapuuroa mustikoiden kera niin tuo 50 litraa menee vuodessa :D

Nyt pitää mennä saunan lämmitykseen. Mies leikkasi orapihlaja-aidan ja on hiestä märkä. Uhh, mitkä aromit :P

2 Comments:

  • At heinäkuuta 31, 2005 2:59 ip., Blogger Kaleidoskooppi said…

    Olipas kiva kuulla, että lapsillekin maistui. :) Hmm, ehkä sun ei kannata tehdä sitä ykköstä ollenkaan jos kerran tuokin oli ylilälly. :D

    Mietin miksi nämä meidän versiot olisi erilaisia, kun tuossa mun kakkosessa oli kyllä mukavasti makua. Miten mittasit mausteet? Minä mittasin ihan tl-mitalla eli tl oli mulla tasan 5 ml. Inkivääriä oli se 2 cm ja se oli paksu pala, sen maku maistui hyvin mun versiossa. Kardemummaa mulla oli vähemmän kuin reseptissä, ei ollut jauhettuna, joten otin ehkä puolisen tl kokonaisia ja jauhoin ne pualikalla muovipussissa.

    Nämä nyt tuli mieleen, kiva kuitenkin että edes lapsille maistui. :)

     
  • At heinäkuuta 31, 2005 5:12 ip., Blogger tsu said…

    Teelusikalla mittasin, en jaksanut sitä tl-mittaa etsiä vaikka on minulla sellainenkin jossain... näin sen itseasiassa kuukausi sitten ;D Mietin tuota että ehkä se minun inkiväärini oli turhan laiha... olisi pitänyt ottaa pulskempi kaveri kaupasta kotiin. Mutta kuten sanottu, teen tuota kyllä toistekin ja täytyy sitten katsoa muuttuuko maku (in)kiväärin - tuo on poikien taivutus ;) - myötä.

     

Lähetä kommentti

<< Home