Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Sataa, sataa, ropisee

Mukava säätila vallinnut eilen ja tänään. Harmi vain että täti tuli juuri nyt - ei toivoakaan ulkoilusta kun ei vessaa viitsi mukana raahata, ja menisi siinä se ulkoilun nautintokin kun pitäisi pönttö kaulassa tai selässä kulkea. Istun siis tässä koneen ääressä ikkuna auki ja nautin sateen kohinasta ja viileän ilman tuulahduksesta näin. Tosin ei tuo aurinkokaan periksi meinaa antaa, välillä sataa ja paistaa yhtäaikaa. Noin, nyt on päivän säätiedoitus blogattu. Mielenkiintoista eikös juu.

Tuuliviiri ei niin nauttinut sateesta kun ulkoa sisälle tuli juuri kun taivaan hanat aukesivat kunnolla. Olin Taaperoa syöttämässä ja meillä oli kummallakin oikein hauskaa kun katsoimme kuinka märkä Tuuliviiri oli sisälle tullessaan. Lätäkkö kertyi äkkiä lattialle, vaatteet olivat niin litimärät kuin olla ja voi. Eikä poika tajunnut ottaa niitä märkiä vaatteita (alkaako se miesten toivottomuus jo noin nuoresta ;) ? ) pois, vaan istui sohvalle kääriytyen sitä ennen villapeittoon. Lätäkköhän siinä tuli sitten sohvan eteenkin *huokaus*. Piti ihan huomauttaa että kuiviakin vaatteita löytyisi kun alkoi aivastelemaan.

Lattian luuttuaminen on tänään tullut muutenkin tutuksi. Olin tuossa aamupäivästä kauppaan menossa ja ihmettelin kuinka Taapero nyt niin hiljaa viihtyi leikkihuoneessa. Kurkkasin huoneeseen ennen kauppaan lähtöä ja syy selvisi - jäpikkä istui lattialla edessään makaronilaatikkovuoka ja kauhoi siitä suuhunsa sormin sapuskaa! Pipa oli käynyt jossain vaiheessa jääkaapilla, napannut vuoan ja syönyt siitä osan ja nyt Taapero jatkoi loppujen syömistä. Toki sitä oli silitelty myös lattiaan vähän sinne ja tänne. Että kyllä nämä lapset osaavat ruokkia itsensä jo nuoresta pitäen. Eikä tarvi ruokaa edes lämmittää, menee se kylmänäkin. Kyllä tämä on helppoa.

Taaperolla on tässä iltasella ollut tylsää selvästi. Tuuliviiri lähti vielä takaisin ulos joten ei ole kaveria - Pipa ja Poppana lähtivät mökille Miehen matkassa kun tämä töistä pääsi (hehe, Tuuliviiri tässä jo yksi päivä kysyi että "miksi isä on muuttanut kotoa pois?" - ei muista että joka kesähän Mies asuu mökillä, minä vain käyn siellä silloin tällöin mutta nautin kaupunkimukavuuksista mielummin). Taapero on nyt sitten viihdyttänyt itse itseään purkamalla lompakostani kaikki kortit pitkin lattioita (kaivoi lompsan ensin käsilaukusta), käynnisteli videoita, sammutteli telkkarista virtoja ja hihkui sitten kun telkkari sammui, ränkkäsi tv-tason lasiovia (avain hukassa eli ei saa lukkoon, kohta varmaan hajalla), purki tasossa olevat hyllyt ja hakkasi niillä hyllylevyillä lattiaa, käväisi välillä keittiössä ja tyhjensi kaapista keittokirjoja lattialle (no parempi tuokin kuin se että yksi päivä poika kulki lihanuija kädessään ja sen toisessa päässä oli pieni kirves), sitten taas takaisin olohuoneeseen sen näköisenä että mitähän nyt tekisi. Annoin keksiä käteen niin kävi istumaan lattialle ja katsoo nyt telkkaria ainakin hetken. Mutta on tuo ihana silti ;)

Tilasin tiistaina extrafilmiltä 128 valokuvaa digikuvista ja jo eilen nuo tulivat. Sen verran todo-listalta tänään sain tehtyä, että Pipan ensimmäisen vauvavuoden valokuvat alkavat olla nyt albumiin laitettuna. Ihan viimeisimmät vain ovat hiukan hukassa kun piti ne piilottaa Pipan ja Poppanan käsistä enkä muista mihin ne laitoin :/ No kuitenkin. Nyt vielä Taaperon ekan vauvavuoden kuvat albumiin ja sitten voisin laitella noita kaikkia muita kuvia mitä on odottamassa samaa käsittelyä vuodesta -97 alkaen... IIIKS! Niitä on paljon...

1 Comments:

  • At heinäkuuta 25, 2005 4:26 ip., Blogger Langanpäitä said…

    Sade on ihan kiva juttu muttei silloin kun lähdet prätkällä liikenteeseen aurinkoisella kelillä...

    Kastuin tänään oikein perusteellisesti kun kävin maitoa hakemassa. Lisää voi lukea blogistani... Huooh...

     

Lähetä kommentti

<< Home