Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, heinäkuuta 16, 2005

Minua huijattiin pihahommiin

Esikoinen ilmoitti reippaana poikana leikkaavansa nurmikon. Minä menin näyttämään kuinka kone käynnistyy ja pysyy käynnissä eli lykkäsin Taaperon isoveljen syliin siksi aikaa. Ajoin vähän matkaa ja otin Taaperon syliin, että Esikoinen saa otettua ruohonleikkurista kiinni ettei kone sammu. Poikapa päästi samantien irti turvakahvasta ja *kolinkolinpruut*... leikkuri sammui. Minä sitten selittämään, että kahvasta on pidettävä kiinni tai muuten käy noin. Annoin Taaperon taas Esikoisen syliin, käynnistin koneen ja ajoin vähän matkaa... kun käännyin ympäri, Esikoinen mennä viipottaa Taapero sylissä sisään! Jahas... että homma jäi sittenkin minulle. No, mikäs siinä - leikkasin etupihalta tuon apilapellon nurin mutta jätin suosiolla sivut ja takapihan koskemattomaan luonnontilaan... ei sinne kukaan näe. Kadulta esteeksi on orapihlaja-aita ja ikkunoissa on sälekaihtimet kiinni ettei tuo aurinko pääse kuumentamaan enempää asuntoa (porottaa koko hela dagenin ikkunasta sisään jos ei estele). Leikataan nuo sitten kun joskus sataa... Kuulin huhuja että jossain päin Suomea olisi vettäkin nähty... miksei vieläkään täällä.. Niin hiki hommassa tuli vaikka osan pihaa jätti väliin, että oli mentävä suorinta tietä suihkuun.

Kauppareissulla aamupäivästä ostin 5 kg:n laatikon mansikoita. Pitäähän se pakkaseen saada talven varalle edes vähän. 20 e/laatikko. Kun Mies, Pipa, Poppana ja Tuuliviiri lähtivät mökille, aloin Esikoisen kanssa niitä perkaamaan. Hyvinhän tuo sujui kun oli apuri. Taidan huomenna hakea vielä toiset 5 kiloa niin saa Isosiskokin auttaa - pitää puolilta päivin käydä hakemassa tyttö kotiin.

Perkaamisurakan lopulla alkoi tehdä mieli jäätelöä joten Esikoinen jäi siivoamaan loppuja mansikoita ja minä lähdin kauppaan. Taapero oli päiväunilla, ja ajattelin että ehdin ihan hyvin kauppaan ja takaisinkin ennen kuin poju herää - mitä vielä. Sen kun kaupan parkkipaikalle pääsin, soi puhelin ja Esikoinen sanoo: "Mitä minä teen Taaperon kanssa kun se on tullut teidän sängyn kautta pois pinnasängystä ja kaatanut cd-telineestä kaikki cd:t pitkin lattioita, osassa on levytkin otettu pois koteloista, keräänkö ne takaisin?". Voi huokaus... pitääköhän laskea taas pinniksen pohjaa vähän alemmas. Eipä tuossa mitään, sanoin että kerää levyt takaisin ja pitää Taaperoa silmällä, minä tulisin takaisin ihan pian. Ei tuota nuorinta olisi kuitenkaan saanut nukahtamaan enää muuta kuin nuijan avulla.

Saas nähdä miten Mies jaksaa mökillä kolmen villiviikarin kanssa. Eilen oli kuume taas noussut (alkuviikosta oli ollut kuumetta) ja Mies vain tärisi kun tuli Isosiskon leiriltä poikien kanssa kotiin :/ . Mutta mökille oli silti päästävä... outo tapaus.