Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2005

"Mikä tuolla lentää?" - "Naton oranssi ohjus" - "Eikä ole kuin kiljuva nainen"

Viuuuh... Lähdin perjantaina käymään mökillä... ja tulin pari tuntia sitten kotiin. Hieman venähti. Oli niin ihana ilma, ja kun saunomiset ja grillailut venyivät, ja sitten vanhempanikin jo tulivat mökille, niin tuumasin että taidanpa jäädä yöksi. Olin varuiksi autoon ottanut kaiken mitä tarvitaan Taaperoa ajatellen jos en kotiin tulisikaan - eihän sitä ikinä tiedä miten sitä innostuu.

Kävin uimassa, tottakai, ja vesi oli kuin keitettyä. Aivan ihanaa pulikoida, ja muksut asuivat yötä myöten vedessä. Pipa ja Poppanakin polskivat suurimman osan aikaa rantavedessä uimarenkaiden kanssa. Taapero taas kulutti aikaa tutkimalla käpyjä, keppejä ja vaikka mitä. Tylsä äiti vain teki stopin tutkimusmatkailulle siinä vaiheessa kun poju taapersi kohti grilliä johon oli tehty pieni kokko polttamalla käpyjä.

Lauantai
Yö meni hiukan epämukavammin. Taapero taisi vierastaa matkasänkyä (tai mikä lie ollut) ja heräili itkasemaan aina silloin tällöin mutta rauhoittui kuitenkin takaisin nukkumaan kun suhisin hiljaa "sssshhhhh". Klo 5 aikaan poju meinasi että nyt voisi alkaa jutustelemaan mutta siinä vaiheessa käänsin tylysti selkää ja Taapero ymmärsi vinkin - kävi nukkumaan. Klo 10 aikaan herättiin sitten enemmän tai vähemmän pirteinä, minä vähemmän ja Taapero enemmän. Mies ja isä olivat jo lähteneet kalaan siinä vaiheessa Pipa mukanaan (tyttö oli kuulema nukkunut koko pari tuntisen minkä järvellä olivat). Minä menin suoraan vaihtamaan uikkarit päälle ja hyppäsin järveen. Ai että aamu-uinti oli ihanaa. Sen jälkeen oli jo pirteämpi olo.

Hoputtelin sitten äitiäni matkaan kun kauppaan piti lähteä, että ehditään takaisin mökille ajoissa. Otettiin Poppana mukaan ja isommat muksut (Esikoinen, Isosisko, Tuuliviiri ja J-serkku) saivat jäädä mökille uimaan. J-serkku tuli meille yökylään (suoraan leiriltä) yhdeksi yöksi torstaina kun tarvitsi yökyläpaikan - kotona olo ei ollut suotavaa kun siellä isännälle oli jäänyt putki päälle :/- mutta nyt näyttää siltä että J-serkku on meillä epämääräisen ajan kunnes kotiin voi taas mennä. No, mahtuuhan meille ja mökille, ja on Isosiskollakin isompi tyttökaveri.

Lapset olisivat olleet valmiit laittamaan jokainen hieman omista rahoista kiinni kumiveneeseen, ja lupasin kauppareissulta sellaisen tuoda. Harmi vain että tuloksena oli tyhjää. Kaikki kahden hengen kumiveneet ovat loppu ainakin Prismasta ja Etolasta. Etolasta sanoivat etteivät saa edes Helsingistä lisää kun ovat sieltäkin loppu. Pöh! Mikä kumivenevillitys nyt on menossa? Pitää jatkaa metsästystä jos jostain löytyisi vielä kuitenkin. Taaperolle ostin kaupasta oman pienen uima-altaan mökille niin pääsee viilentymään pojukin. Järvestä tykkäsi niin kauan kun vain jalkoja uitettiin mutta kun peppuun asti upotin veteen niin kiljaisi vastalauseeksi ja nosti jalkoja ylös :D . Mamma osti puhallettavan kilpikonnalelun kaveriksi altaaseen niin ei tarvitse yksin istua. Kaiken kaikkiaan kauppareissulla menikin aikaa sitten niin paljon, että miesväki soitteli jo mökiltä ja kyselivät että minkä supermarketin meinaamme tyhjäksi ostaa. Kolme tuntia vain... onko tuo nyt paljon kun shoppailemaan mennään ;o ?

Mökillä alkoi olla jo Taaperon uniaika hieman ohikin, ja pikkukänkkä alkoi vaivata. Päätettiin lähteä Kankkulan Kaivoon terassilla käymään kun lapsille oli jäätelöt luvattu, ja ajateltiin että Taapero ottaa unet veneessä. Yleensä kaikki lapset ovat taintuneet siellä unille mutta pikkumies olikin erilainen. Istui, seisoi ja tutki venettä eikä tietoakaan siitä että nukkuisi. Isosisko ja J-serkku jäivät mökille, mutta siitä huolimatta veneessä oli hieman ylilastia (viidelle rekisteröity) kun neljä aikuista ja viisi lasta kyydissä oli. Siksi matka tehtiin hitaasti ja nautiskellen järvinäkymistä. Vähän tuo meinasi vettä roiskia päälle mutta sehän vain viilensi kuumuudessa :)

Terassilla muksuihin upposi pari jäätelöannosta ja aikuiset joutuivat uhrautumaan ja ottamaan parit tuopit ;) - pitäähän se olla joku balanssi hommassa. Taapero piti selvästi maiseman vaihdoksesta. Syötyään ruoan konttaili, käveli tai välillä eteni karhukävelyllä pitkin terassia ja tutki tukkirekeä, kävi puutarhakeinussa ja nurmikolla, ja taas takaisin varjoon pummaamaan jäätelöä siltä kenellä sitä näki olevan. Paluumatkalla poika ei nukkunut vieläkään, ennen kuin vasta lähellä mökkirantaa isän sylissä. Heräsi kyllä heti kun rantauduttiin, joten isä lähti rataskävelylle poikaa nukuttamaan. Taaperopa nukkui vain sen ajan kun Mies käveli, heräsi heti jos Mies pysähtyi, joten Mies käveli sitten reilun tunnin ;D

Venerengaskyytiä
Grillattiin, ja ruoan päälle oli sitten oikein hyvä ottaa Miehen ehdotuksesta vaari ja innostua venerengasajeluun. Minä en viime vuonna sitä kokeillutkaan kun rengas hankittiin, joten nyt oli tilaisuus. Uikkarit ja pelastusliivit päälle ja venerenkaaseen. Mies heitti vitsin kun renkaaseen menin: "Noinkohan tämä köysi kestää..". Lähdettiin liikkeelle ja ensimmäisestä nykäisystä köysi katkesi >:/ ... Miehellä oli hauskaa. Mokomakin. Mitäs pitää puolilahoja köysiä veneessä, siis ihan aikuisten oikeesti, uusi köysi on ostettava ensi viikolla jo. Toisella yrittämällä päästiin sitten liikkeelle. Jihuu! Jipppiiii!! Kunnon rodeokyytiä :DD Kivaa! Mahtavaa! Jeeeee!!!

Pitelin kaksin käsin lujaa kiinni renkaista kun Mies teki kaarroksia ja sitten veti minut läpi niiden laineiden ja rengas pomppi ja heilui. Olo oli kuin Linnanmäellä konsanaan jossain vauhtivimpaimessa. Sitten yhdessä isommassa laineessa... en tiedä miten se oikein kävi - ensin olin kyydissä ja sitten yhtäkkiä upoksissa... lensin kuin naton ohjus kiljuen järveen :DDD . Tuli testattua että pelastusliivit toimivat, hienosti nousin pintaan ja pysyin siinä... ja vesi oli mahtavan lämmintä syvälläkin. En voinut muuta kuin nauraa kikattaa kun katsoin että Mies meni jossain kaukana ja rengas pomppi tyhjänä perässä. Tuli sitten kyllä lähemmäs noukkimaan minua vedestä. Se vain ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen temppu. Venerenkaaseen ei ollut toivoakaan päästä, se kääntyi ympäri heti kun yritin siihen. Veneeseen pääsykään ei ollut helppoa kun veneessä ei ole uimatikkaita (ne ostetaan siihen heti!!) ja veneen reunat ovat korkeat. Mies kiskoo kädestä ja nauraa, minä nauran vedessä... ja yrittäkääpä kiskoa jotain jostain ylös kun kaikki voimat menee nauramiseen - eihän siitä mitään tullut :DD Oli pakko kellua hetki vedessä ja yrittää saada nauru loppumaan. Mikäs siinä oli kelluessa.. Lopulta Mies alkaa antamaan ohjeita "käsi tänne" -> ottaa kädestä kiinni, "toinen jalka tänne, se ulompi (*naurua naurua*)" - heitän jalkani veneen reunaan ja Mies ottaa kiinni, ote lipesi -> lisää naurua -> uusi yritys ja pääsin veneen reunalle ja lopulta Mies sai kipattua minut veneeseenkin. Hinasin venerenkaan viereen ja hyppäsin taas kyytiin - kivaa menoa vielä lisää, enkä tällä kertaa tippunut mihinkään. Sitten piti mennä jo rantaan kun lapset jonottivat siellä omia vuorojaan. Tunnin verran Mies ajelutti lapsia keskellä järveä... ja sitten loppui veneestä bensa :DD . Tuuliviiri oli sitten pumpannut bensanjämiä sen verran että Mies sai aina hetken otettua vauhtia ja valuivat tyhjäkäynnillä suurinpiirtein takaisin rantaan.

Tänään
Yö meni Taaperolla hieman paremmin. Minäkin sain nukuttua kun klo 2 aikaan laitoin tuulettimen hurisemaan niin kävi vähän vilpoisammaksi olotila mökissä. Muutaman kerran poika heräsi yöllä itkasemaan ja tyyntyi taas suhinaani. Klo 9 jälkeen herättiin ja kontattiin, tai Taapero konttasi, minkä kinkkasin aamukahville isoon mökkiin. Jestas kun lihakset kiljuvat hoosiannaa tuon venerengasajelun seurauksena... huhuh aiaiaiaiai... Mutta varmasti menen viikolla uudelleen jahka nämä kivut hieman hellittävät. Hienoa selluliittihierontaa ;)

Juotiin aamukahvit ja syötiin aamupala, sitten uimaan. Äitikin uskaltautui aamu-uinnille, ja kävi jo eilen uimassa *taputtaa* - isä tuumasi että taitaa meidän hulluus tarttua äitiinkin ;D . Sitten olikin aika laittaa tavarat kasaan ja tulla kotiin, Mersu oli vanhempieni auton tiellä joten minun oli lähdettävä ensin. Hieman äitiä harmitti kun taas piti lähteä jo ajoissa pois, oli ajat sitten suunnitellut että tämä olisi viikonloppu jolloin lähtevät vasta iltasella, mutta isän serkun kuolema (tasan viikko sitten kuoli) ja tulevat hautajaiset parin viikon kuluttua laittoi suunnitelmat uusiksi kun viikon kuluttua eivät ehdi käydä kummitätini luona hiuksia laitattamassa ihmismäiseen kuntoon ja siitä seuraavana viikonloppuna on jo hautajaiset.


Taapero nautti myös aamupäivän uudessa uima-altaassa olostaan, sivussa näkyy hieman Pipaakin pikkuveikkaa naurattamassa. Posted by Picasa

1 Comments:

  • At heinäkuuta 10, 2005 5:14 ip., Anonymous Ewo said…

    Minäkin haluan sellaiseen rengaskyytiin, kuulosti todella kivalta! Muutenkin meno teidän möksällä tuntuu niin mukavan rennolta :).

     

Lähetä kommentti

<< Home