Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2005

Leppoisa rentouminen hyttysten ruokana

Eilen päätin olla uhkarohkea ja harrastaa extremeilyä Taaperon kanssa.. Uskaltauduin menemään mökille ja ihan yöksi - harmi ettei Taapero osaa puhua arvostaako hän sitä että tarjosin hyttysille taas tuoretta verta...

Mökille lähdimme vasta illemmalla kun Taapero heräsi päiväuniltaan eli mökillä oltiin siinä klo 18 aikaan. Mies oli sillävälin pakannut veneen lähtökuntoon, joten lähdimme heti veneilemään. Suunta oli n. ½ tunnin ajomatkan päässä olevaan terassiravintolaan jossa on veneparkki - oli lapsille luvattu, että kun minäkin yöksi mökille tulen niin sinne mennään. Mennessä aurinko paistoi ja oli lämmintä. Esikoinen ja Tuuliviiri kiipesivät veneen keulakoristeiksi ja ikkunan läpi vilkuttelivat välillä Taaperolle, joka oli kyllä alussa hieman ihmeissään että mikäs vehje tämä on (ja kovaääninenkin vielä), eikä pelastusliivitkään niin mukavilta päällä tuntuneet. No, ei mennyt kuin hetki kun poju jo konttaili keulapatjojen päällä ja välillä makoili peppu pystyssä ja pää veneen kylkeä vasten kuunnellen veden liplatusta. Välillä kiipeili syliin seisomaan niin näki kauemmaksikin rannoille. Aivan ihana sää!

Perille kun päästiin, ilma muuttui kuin sormia olisi napsautettu. Taivas meni pilveen, alkoi tuulla kovaa, ja kun pääsimme terassille, alkoi sataa. Onneksi tuolta löytyy myös seinät ja katon omaava terassi eli siellä oli hyvä istua tuulen- ja sateen suojassa. Lapset saivat jäätelönsä, ja vielä toisetkin, minä ja Mies nautimme parit siiderit. Sitten oli aika suunnistaa takaisin mökille saunomaan ja uimaan. Sade lakkasi kuin tilauksesta mutta vaikka aurinko esiin tulikin, ilma oli sen verran viilennyt, että takaisinpäin ajettiin pressu kiinni ja oikein yllätyin kuinka mukava ja lämmin veneen sisällä oli. Aloin jo suunnittelemaan jollekin sadepäivälle ohjelmaksi päivän veneretkeä, picnikreppuun evästä ja juotavaa ja päivän viettoa veneillen.


Kuva veneestä Posted by Hello


Taapero veneilee Posted by Hello

Mökillä Mies laittoi saunaan puita ja minä hipsin mökkinaapureita tervehtimään, ja hetken kuluttua Mieskin ilmestyi sinne Taaperon kanssa. Lapset olivat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja valloittaneet saunan, vaikka puhe oli, että aikuiset olisivat käyneet ensin niin sillä välin kun he ovat saunassa, olisimme tehneet iltapalan valmiiksi. Myttyyn meni sekin suunnitelma ja ennen kuin lapset oli saatu saunasta ulos, ja itse käyty saunassa, oli kello jo lähemmäs puolta yötä. Ihme kyllä Taapero ei ollut edes kitissyt väsymystään... pikkumies istui mökin kuistilla ja leikki olutpullojen korkkien kanssa tyytyväisenä - ja ne itikat kuppasivat verta. Siinä vaiheessa olikin sitten pikaruokailun aika eli grilli kuumaksi, vähän paahdettua paahtoleipää ja makkaraa.

Täydellä vatsalla oli sen jälkeen hyvä mennä heti nukkumaan Taaperon kanssa, taisi olla jo tätä vuorokautta siinä vaiheessa. Vauva simahti tissille, ja minä taisin simahtaa myös ennen kuin pää tyynyyn osui. Väsytti - ja sitten klo 5.33 ketutti kun heräsin lintupirujen metelöintiin, oli sellainen sirkutus ja liverrys ja lokkien kiljunta että oksat pois. Päätäkin meinasi särkeä (kas kummaa, pari olutta liikaa vai harjoituksen puutetta?), janotti, pissitti (mutta en jaksanut lähteä ulos loikkimaan huussiin jo senkään takia ettei Taapero herää) ja jos silmät kiinni laitoin, alkoi päässä keinua mikä uhkasi pahentaa päänsärkyä... Aivot kuvittelivat veneilevänsä vielä? Parin tunnin pyörimisen jälkeen sain nukahdettua ilmeisesti kun klo 9.15 heräsin siihen että vieressä hihkuu hymyilevä nuorimies, joka temusi innoissaan matkasängyssään ♥ ♥

Aamuista oloa paransi kummasti pikainen hyppy 17-18 asteiseen järveen - tuli virkistäynyt olo. Pari kuppia kahvia ja aamupala, sekä hampaiden pesu (kuka oli juottanut kuravettä minulle nukkuessani >:I ) auttoivat myös tekemään olosta ihmismäisen. Sitten olikin aika kääntää auton keula kotiinpäin ja tulla kotiin nukuttamaan nuorimmainen päiväunille. Mutta sen verran hyvin poju mökillä viihtyi, että jahka Hesan reissulta joskus kotiudun (tässä on uhkaamassa juhannuksesta alkaen reilun viikon nettipimento tuon reissun takia) niin joku viikonloppu on vietettävä kokonaan mökillä (ja taas nettipimennossa... aiaiaiai.. vieroitusoireita tulossa? vai jokohan ne kärsitään Hesassa ollessa..).