Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, kesäkuuta 14, 2005

Perhe kotona

Maanantai
Niin ne lapset eilen aamulla kotiutuivat kaikki mökiltä... ja sen kyllä kuuli. Heti aamusta alkoi kuulua kiljuntaa, narinaa, marinaa, nahistelua, jytinää ja metakkaa. Melkein työtön imuri pääsi taas pitkästä aikaa töihin monta kertaa päivässä kun imurointi piti aloittaa heti kun sängystä ylös pääsin. Outoa kyllä - hiekkaa ja roskaa oli heti lattioilla aamusta asti vaikkei kukaan ollut vielä ravannut kymmenentuhatta kaksisataa kertaa sisään, ulos, sisään, ulos... Kehittävätkö rakkaat pellavapääni sitä hiekkaa päästään? Sahanpurut ymmärtäsin siinä tapauksessa paremmin.

Noh, mikäs siinä. Jostain kumman syystä oli todella energinen olo eilen, joten ihan mieliksenihän minä imuroin. Meinasin jääkaapinkin pestä mutta se homma joutui jäämään odotuslistalle kun puhtaan pyykin vuoret uhkaavat estää jo pääsyn huoneeseen jossa lojuvat muodostaen alppien näköisen vuoriston - siis lakanoita ja pyyhkeitä oli pakko jo mankeloida vähemmän tilaa vievään muotoon.

Onneksi Mies soitteli päivällä (heh hee, oli ällistynyt kun näki nurmikon leikattuna - tosin nyt sillä on harhaluulo ettei sen tarvitse enää sitä leikata ikinä... sen siitä saa kun antaa pirulle pikkurillin, se vie koko käden) ja ilmoitti että seuraava päivä onkin vapaa, joten vie Mersun uusintakatsastukseen vapaapäivänä (jarrujen ja pakkivalon vuoksihan katsastus ei mennyt läpi ekalla kerralla). Siinä vaiheessa minulla alkoi joku kello kilistä aivoissa (en olekaan ihan toivoton tapaus?) ja mietin että kuinkahan mones päivä mahtaa olla. Mies valisti ja totesin että auto on katsastettava heti koska aika umpeutuisi tänään eli minä vien. Onneksi niin, nyt selvittiin 17 eurolla kun tiistaina hinta olisi ollut jo 39 euroa. Nyt on siis katsastus hoidettu taas vuodeksi.

Kotona alkoi tehdä mieli herkkua, ja rustasin kasaan tuon perunakääretortun. Ai että se oli hyvää - ja mikä parasta... lapset vierastivat chilin heikkoa poltetta sen verran, että minä ja Mies saimme herkutella ihan rauhassa ;D Nami nami!

Tiistai
Tänään oli käytävä ostamassa uusi potkuri veneeseen. Isä lähetti tilille rahaa ja komensi Miehen laittamaan uuden osan paikoilleen ja testaamaan veneen, että toimii :D ... On sillä isukilla kiire saada vene kuntoon :DD Mokoma propelli maksoi peräti 185 euroa. Huh huijaa. Samaan rytäkkään sitten Mies tarvitsi sen uuden moottorisahan, joten se ostettiin myös, 199 euroa :P No, meillä moottorisaha säästää äkkiä hintansa takaisin kun ei tarvitse sitten öljyllä taloa lämmittää ja puut Mies saa työpaikaltaan ilmaiseksi. Mies päätyi moottorisahassa ostamaan sittenkin vähän pienemmän (on kevyempi käsitellä, tehoa on kuitenkin tarpeeksi) ja ilman helppokäynnistysnappulaa... ei siis puunsahaushommia minulle ;)

Kotona minä aloin nukuttamaan Vauvaa päiväunille, ja Mies lähti tehotyttöjen kanssa mökille venettä rassaamaan. Mukavan rauhallista siis kun Esikoinen ja Tuuliviirikin ovat ihmisiksi katsoessaan Harry Potteria DVD:ltä. Minä voisinkin tässä välissä mennä tekemään ruoan valmiiksi, hyvä sotkea taas keittiötä kun Mies sen puunasi niin puhtaaksi että kiilto suorastaan sokaisee. Tuumasi vain että "kyllä näkee etten ole ollut kolmeen viikkoon kotona" :D Hmph... pitäisikö keittiön nyt sitten aina loistaa niin että häikäisee...