Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2005

Pikkumies vauhdissa

Päivä on kulunut kotosalla ihan vain poikain kanssa. Tuuliviiri tuli kotiin mamman ja papan kyydillä puolen päivän jälkeen (ja pari tuntia myöhemmin jo vinkui että haluaa mökille uimaan - käskin unohtaa moiset haaveet kun kerran kotiin tuli, tänään minä en aja mökille).

Vauva on pitänyt huolta siitä, että saan liikuntaa. Milloin on kukkatelineen kimpussa, milloin kaivaa raastinrautaa keittiön laatikoista. Päiväunien aikaan minä ja Esikoinen pelattiin taas vaihteeksi Alfapetia (Tuuliviiri oli ulkona) ja saatiin pelattua loppuun asti ennen kuin Vauva alkoi hihkua. Tuuliviiri oli kotiutunut jo siinä vaiheessa, joten meni pikkuveljeä sängystä hakemaan... ja tuli hetken kuluttua hihkumaan että Vauva on tehnyt jotain luvatonta. Menin katsomaan ja mitä näinkään... Vauva oli kiivennyt pinnasängystä meidän sänkyyn, ottanut yöpöydältä puolen litran vesituopin (tietty täysi) ja lotrannut sillä tyynyni, patjani, peittoni ja paitulini aivan märiksi, puhumattakaan omista vaatteistaan. Jee jee. Siinähän oli pojalla hauskaa naureskella vieressä kun äiti hiustenkuivaajalla kuivasi petivaatteita - mokomakin.

Mies soitteli mökiltä ja pyysi saunomaan ja uimaan mutta totesin, että tänään on vapaapäivä minullakin eli en auton rattiin hyppää. Mietin sitten kotosalla että mitähän tekisi (siis eihän tekemiset ikinä täältä lopu - kyse on vain siitä mitä huvittaisi tai ei huvita tehdä). Ilmeisesti sain eilen auringonpistoksen - menin ulos ja leikkasin nurmikon. Edellisestä kerrasta taitaa ollakin jo jokunen vuosi. Mies ei takuulla aamulla usko silmiään kun tytöt tuo kotiin ennen töihin menoaan, loma kun loppui nyt. Pitkästä aikaa tuo oli kyllä ihan mukavaa, tai ehkä se johtuu siitä että nyt on ruohonleikkuri, joka lähtee käyntiinkin helposti kun viime kesänä uusi ostettiin. Olin jo melkein koko pihan käynyt läpi kun alkoi sataa vettä, eli olo oli hieman märkä kun sisään menin - uskomattoman hiki tuossa hommassa tuli eli kaikki ei suinkaan ollut sateesta johtuvaa. Suoraan suihkuun siis ja sitten kylmä olut - mikäs tässä on ollessa.