Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, kesäkuuta 10, 2005

Mökkeilyä

Tulipa ilta vietettyä sitten mökillä. Hain vain Esikoisen futisharkoista ja sitten mentiin. Vanhempani eivät vielä perillä olleetkaan joten siinä jäi sitten vielä aikaa saunomiselle. Saunasta olikin sitten mukava kipittää laiturille ja hypätä järveen (ei naku-uintia tällä kertaa, mökkinaapurit oli paikalla). Ei tuo järvivesi vieläkään ollut kuin keitettyä mutta lämpimämpää kuin (hmm, olikos se keskiviikkona) viimeksi. Siellä tarkeni jo uida jonkin aikaa, ja hyppäsin toisenkin kerran... ja vielä kolmannen. Sillä välin porukat jo tulivatkin pihaan ja pyörittelivät päätään. Poppana taisi kiteyttää heidän ajatuksensa kiljumalla keinusta "äiti on hullu, äiti on ihan hullu kun se meni uimaan" ... paraskin sanoja...itse pyörinyt jo huhtikuussa järvessä... hrrrrrr.

Sillä aikaa kun minä ja Mies olimme saunassa, Isosisko leikki Vauva-Taaperon (ei kävele vieläkään eli ei ole aivan Taapero ;) ) kanssa tuvassa pienen jalkapallon kanssa. Pallon perässä poju jaksaa mennä pitkään. Saunan jälkeen poju päätti näyttää isillekin kuinka osaa ottaa jo askeleita ilman tukea... nousi lattialla seisomaan ja lähti muutamalla askeleella kävellen pallon perään, ja sitten laskeutui takaisin lattiatasoon. Mammalle ja papalle näytti myös, että kohta se taaperrus onnistuu, ja pappa jo alkoi miettimään että noinkohan juhannuksena taapertaa kunnolla.

Otin pari tikanheittokilpailua ensin Esikoisen kanssa ja sitten Isosiskon kanssa ykkösestä kymppiin (siis saatava tuossa järjestyksessä) ja hävisin kummankin. Köh... ei ollut käsi oikein vireessä tänään vai olikohan väärät kengät tai sitten tähtien asento ei ollut suotuisa... *seliseli* . Nooo, huomenna vaadin uusintaotteluita. Tarkoitus olisi kokeilla koko päivän viettoa mökillä grillaten, uiden ja veneillen, mikäli Vauva suostuu nukkumaan päiväunet siellä. Jos ei suostu niin sitten ajelen välillä kotiin nukuttamaan pojan ja taas takaisin mökille. Aamusta on tosin käytävä kaupassa... Vauva tarvitsee jonkun ohuen hupullisen takin tai itikat syövät pojan. Mikään lippislappis tai muukaan hattu, naruilla tai ilman, ei pysy Vauvan päässä. Ne nakataan niin kauas kuin pikkukätösillä onnistuu mutta hupun tuo antaa olla päässä.

Mies tutkaili appensa kanssa moottorisahaesitettä. Joissain asioissa tuo ukkoseni on aika taitava... onnistuu hajottamaan kaikki moottorisahansa nopeasti. Onhan ne toki kovassa käytössä mutta viimeisintä käytti kerran ja se hajosi - käytettyhän se oli (isäni antoi sen kun osti uuden) mutta ennen Miehen käsittelyä se toimi moitteettomasti. Ja sama vika kuin edelliseen... moottori leikkasi kiinni. Nyt Mies sitten suunnittelee ostavansa vähän kalliimman joka kestää käyttöä... Hmm, onneksi niihin saa jo takuun kun uutena ostaa ;)

Myyjä oli kahta parempaa sahaa jo liikkeessä esitellyt, toisessa pikakäynnistys nappula ja toisessa ei. Oli kysynyt, että käyttääkö vaimo moottorisahaa, johon Mies tuumasi, että "on käyttänyt vaan nyt ei ole 10 vuoteen koskenut" - no en kai kun Miehen vehkeissä (ja nyt puhun moottorisahoista ja ruohonleikkureista! en muista vehkeistä... hyi mitä ajattelitte kuitenkin heti) menee kädet sijoiltaan olkapäitä myöten kun niitä on joutunut kiskomaan apinanraivon vallassa käynnistysnaruista että jotain, edes inahdus, tapahtuu. Myyjä oli sitten todennut että "siinähän harvinainen naisihminen on kun moottorisahaakin käyttää, kannattaa ostaa tällainen pikakäynnistyksen omaava malli". Hmm... noinkohan minä joudun pian taas puunsahaushommiin... Vaikka ei sen puoleen, se on kivaa. Kun saa oikein huudattaa sahaa ja kuvitella olevansa texasin moottorisahamurhaaja ja lautojen tilalle kuvittelee ärsyttävien ihmisten naamoja ;) ... vaikka en minä tiedä kyllä ketään niin ärsyttäviä...

*****

Perheneuvola

Jotten ihan unohda niin mainitaan nyt että tänään oli se minun ja Esikoisen perheneuvolakäynti joka videoitiin. Meille annettiin yhdeksän tehtävää mitkä piti tehdä. Ensimmäisessä oli kaksi eläinlelua ja niiden kanssa olisi pitänyt leikkiä - jäi väliin kun ei keksitty mitään. Toinen tehtävä oli, että minun olisi pitänyt kertoa tai opettaa lapselle jotain mitä hän ei vielä tiedä - jäi tekemättä kun en keksinyt mitään, eikä Esikoinenkaan tiennyt mitä ei tiennyt... kumma juttu, eikä halunnut myöskään oppia mitään. Kolmannessa tehtävässä meidän piti kammata toistemme hiukset, neljännessä soviteltiin miljoonaa hattua ja huivia toistemme päähän (tässä vaiheessa omistin jo komeat lättähiukset), viidennessä minun piti piirtää yksinkertainen kuvio paperille ja Esikoisen tehdä sitten sama kuvio (piirsin sydämen). Kuudes tehtävä oli se, että minun piti poistua huoneesta minuutiksi ja jättää Esikoinen sinne yksin. Seitsemännessä meidän piti leikkiä joku leikki yhdessä - läpsyteltiin käsiä kilpaa yhteen kun ei muutakaan keksitty. Kahdeksannessa minun piti kertoa Esikoiselle tämän vauva-ajasta alkaen sanoilla "kun sinä olit pieni vauva..." Yhdeksäs oli sitten jo todella mielenkiintoinen tehtävä - meidän piti syöttää ja juottaa toisiamme. Saimme keksin, pari karkkia, suolakeksin ja palat suklaata, sekä kummallekin grandi pillimehut - ehdottomasti paras tehtävä... minua jo huippasi vähän kun verensokeri tuntui olevan laskussa. Tuon jälkeen homma oli selvä ja lähdettiin pois.