Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, kesäkuuta 02, 2005

Toinen kesäkuuta

Se on kultamussukan, sen isoimman ja vanhimman (elikkä siis Miehen), syntymäpäivä tänään. Paljonkos tuo nyt täyttääkään... *yrittää miettiä oman iän ja lisää siihen vielä neljä vuotta lisää*.. alle neljäkymmentä vielä eli ei ikäloppu. Parin vuoden kuluttua sitten kai suku tekeekin yhteishyökkäyksen tänne ja meinaa että kekkerit pitää pitää - nyt ei ole tarjolla kahvia, ei kakkua, eikä edes päivänsankari ole paikalla. Tiedän mitä mies toivoisi lahjaksi mutta koska Mersu huollettiin, lahja on unohdettava... käyn ostamassa pienen viski- tai konjakkipullon niin voi joskus napata unilääkkeeksi vähän. Näyttää nääs siltä että se pieni puteli minkä ostin -03 joululahjaksi on nyt tyhjä joten voi taas ostaa uuden. Kakun käyn hakemassa Lidl:stä jos illalla käymme mökillä kahvilla.

Eilen tuli ihan liikuttunut olo kun käytiin Miehen kanssa huollon kuittia läpi... tuo autonkorjaaja joka Mersun huolsi, ei ole ottanut työstä mitään, eikä edes kaikista osista. On Miehen kaveri ja tietää että tiukilla ollaan. Hitsi vieköön, tarttee jossain vaiheessa keksiä jotain kiitokseksi.

Tänään oli herätys herätyskelloon klo 9. Klo 10 piti olla perheneuvolassa käymässä vähän läpi Esikoisen siellä käyntejä. Juteltiin ja mietittiin miten Esikoinen voisi oppia itsehillintää, ja päädyttiin siihen, että tehdään vielä pari tapaamista niin että ensin toinen vanhempi ja sitten viikkoa myöhemmin toinen vanhempi on Esikoisen kanssa paikalla tekemässä tehtäviä, ja se videoidaan. Mielenkiintoista. Huomenna menee Mies, minä sitten viikon kuluttua - saas nähdä ottaako Esikoinen hepulit kun kuulee, että taas pitää tuonne mennä. Hänhän ei sinne olisi halunnut.

Perheneuvolasta lähdettäessä laitoin Vauvan kantoliinaan keikkumaan ja kävin automaatilla rahaa nostamassa. Eräs mummeli jäi jo jonkin matkan päästä katsomaan ja tuumasi hymyillen kun kohdalle pääsin että "kaikkea ne nykyajan äidit keksiikin, tuollaisessa kanniskella - ja pieni näyttää nauttivan olostaan niin tyytyväisenä". Jatkoi vielä ettei entisaikaan heillä maalla ollut mitään tuollaista, ja jutusteli vielä niitä näitä. Lopuksi kysyi että onko Vauva ainoa, ja kun sanoin ettei suinkaan, kotona on vielä viisi isompaa ja luettelin iät, mummeli oli hetken sanattomana ja tuumasi sitten että ei tule aika minulla pitkäksi ;D

Rupattelutuokion jälkeen vein vihdoin sen opintolainan korkotukihakemuksen Kelaan, ei eilen joutanut, ja koukkasin jäätelökioskin kautta takaisin autolle. Vauva katseli niskat kenossa kun äitee jäätelöä söi ja alkoi hihkua vaativasti että hänelle kanssa - annoin sitten pikkaisen Vauvallekin.

Kotiin kun pääsin kotiutuivat heti perässä Isosisko ja Tuuliviiri. Tuuliviirin luokka oli ollut liikennepuistossa ja poika innoissaan hehkutti kuinka oli saanut monet sakot... oli ajanut väärää kaistaa, päin punaisia, ylinopeutta ja mitähän vielä... Kuuntelin tarkkaan ja päätin etten tuolle ainakaan autoani lainaa ikinä.

Isosisko taas ei niin ollut päivästä nauttinut. Koululaiset oli laitettu tänään talkoohommiin ja pihaa ja metsikköä siivoamaan roskista. Tylsää kuulema. Hmm, minusta nuo päivät oli aikoinaan ihan kivoja, sehän tarkoitti ettei tarvinnut istua luokassa sisällä ja ulkona taas saattoi välillä vähän karata opettajan näkyvistä.

Esikoisen luokka vietti opettajan läksiäisiä, saavat uuden opettajan taas ensi vuonna. Ei kovin kivaa kun opettaja vaihtuu joka vuosi :/ Erityisopetuksesta kun on kyse niin luulisi pysyvyyden olevan parasta mutta kun ei erityisopettajia löydy. Ensi vuonna Esikoisella on ensimmäistä kertaa miesopettaja, kuulema iso mies :D

Huomenna onkin sitten toiseksi viimeinen aamuherätys koululaisilla ja kevätkirkko. Lauantaina Tuuliviirin pitää olla klo 8 todistusta hakemassa, Isosiskon juhlat ovat klo 9. Mies tuo tuhotehotytöt huomenna yöksi kotiin niin pääsee katsomaan Isosiskon kevätjuhlia kun tyttö esiintyy kuorossa. Minä säästän muiden ja Vauvan hermoja, enkä edes yritä mennä sinne kuuntelemaan... Vauva kun ei paikoillaan viihdy ja jos väkisin yrittäisi pitää niin kuoro hukkuisi oopperasoolo esitykseen. Ensi vuonna sitten. Onneksi meillä ei juhlat kovin äkkiä lopu.