Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, toukokuuta 25, 2005

Lomailua

Nyt kun pikkuneidit ovat olleet isänsä kanssa mökillä, on elo suorastaa lomaa kotona. Niinpä tässä on tullut vain oltua... irkattua, kyläiltyä, luettua. Minullahan on vapaa-aikaa nyt vaikka kuinka kun ei tarvitse tehotuhojen perässä mennä ja siivota, eron huomaa selkeästi.

Päivät alkavat rauhallisesti Vauvan kanssa siinä klo 10 aikaan. Kukaan ei tule marisevalla äänellä pyytämään aamupalaa ennen kuin olen saanut kiskottua kahvia kitusiini sen verran että olen oikeasti hereillä enkä vain näennäisesti. Vauva kun saa aamupalansa maitobaarista samalla kun minä juon kahvia. Siis miten ihmeessä sitä Esikoisen vauva-aikan pitikin yhtä lasta ajanviejänä niin ettei muka ehtinyt syödä tai juoda?? No, taitaa pitää kutinsa sanonta "Siperia opettaa".

Toki Vauva osaa jo juoksuttaa hänkin. Vessan oveen pitäisi asentaa systeemi joka automaattisesti sulkee oven (koululaiset eivät sitä tee) tai muuten Vauva on siellä jonkun avoin ovi -tutkan avustamana muutamassa sekunnissa huljuttelemassa pöntössä kätösiään tai huitomassa wc-harjalla tai purkamassa alakaappien sisältöä lattialle (ei onneksi ole keksinyt vielä että ne voisi myös viskata pönttöön). Roskiskaappi on myös pidettävä visusti säpissä - muutoin pienimies on omatoiminen ruoanhankkija... käy aina ohimennessään testaamassa, että aukenisiko se. Joskus lykästää kun (taas) koululaisista joku on jättänyt laittamatta säpin paikoilleen. Videokasetit Vauva jaksaa tyhjentää tv-tason kaapeista lattialle juuri niin monta kertaa kuin minä jaksan ne latoa takaisin paikoilleen.. Eli jos laitan ne kaappiin 10 kertaa, niin Vauva tyhjentää ne lattialle 11 kertaa - turhaa työtä siis. Laitan ne kasetit paikoilleen kun poju menee päiväunille, ja sitten taas kun itse menen nukkumaan. Näin säästyi taas omaa aikaa ihan kamalan paljon ;)

Eilen oli pikku-ukko pitänyt kivaa ilmeisesti sängyssäni. Vaikka isompia sisaruksia oli huoneessa koko ajan 1-3, ei kukaan huomannut, että poju oli seinältä napannut sellaisen pitkän puukon tuppeineen :P (mies muistaakseni ostanut joskus Lapista muistoesineeksi). En minäkään huomannut ennen kuin yöllä kun menin nukkumaan. Ihmettelin mikä minua pistää kylkeen ja käteen osui sitten puukko, onneksi edelleen tupessa. Että sellaista.

Pari päivää on mennyt taas ihan mahdottoman vauvakuumeen kourissa. Joka puolella on ihmisiä isoine mahoineen tai sitten näkyy ihan pikkiriikkisiä vauvoja vaunuissa (nyt näkyykin kun on ollut niin kuuma ettei vaunupeittoa ole ollut päällä). Kamalaa! Ei tämä ole kiva tauti ei - kylmä suihkukaan ei auta kuin hetkellisesti.

Osa sukulaisista taitaisi kyllä saada sydäninfarktin jos vauvauutisia meiltä kuulisi, vaikka toisaalta en ymmärrä mikä oikeus kenelläkään on sanoa että "eiköhän teidän perhe ole jo tuossa". Kun meillä on vain tämä yksi elämä, niin minusta se tulisi elää niin että itse on mahdollisimman onnellinen. Viis siitä mitä muut sanovat. Eräskin sanoi että ette kai te enää, alatte matkustella kahdestaan kun pienimmät kasvavat vähän. Hmm, muuten hyvä mutta kun minua eikä Miestä pahemmin matkustelu kiinnosta - ja voihan sitä toivoa että on eläkeiässä sitten vielä niin pirteä, että sitten reissaa. Jos kiinnostaa.

Mutta jospa jatkaisin tästä lomasta nauttimista - voisin vaihtaa vaikka vaipan Vauvalle kun sieltä suunnalta tuoksahtaa.