Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, kesäkuuta 03, 2005

Poppana ja hammaskato

Piti jo eilen kirjoittaa muistiin kuinka Poppanan hammaskato alkoi toissailtana. Oltiin silloin siis mökillä grillailemassa, ja yhtäkkiä Poppana alkoi huutaa kauhuissaan "mun hammas katkes, mun hammas katkes!!". Minä jo pelästyin että oli satuttanut itsensä oikeasti kun oli juuri hetkeä aiemmin tehnyt hienon maastoutumissyöksyn kompastumalla rappuseen. Kurkattiin sitten suuhun ja kuinkas ollakaan... ensimmäinen maitohammas oli irti! Aikaisin lähti kun Poppanalla on ikää 4 v 9 kk:tta.

Tyttörukka itki kauhuissaan, eikä meinannut rauhoittua vaikka selitettiin että tuo on ihan normaalia, maitohampaiden kuuluukin irrota. Kerrottiin että siihen kasvaa myöhemmin uusi hammas. Siinä vaiheessa itkun syy vaihtui "yhyy, minä haluan samanlaisen hampaan, tuleeko siihen samanlainen hammas" :D... Meitä aikuisia tilanne tietty nauratti, ja lopulta Poppanakin uskoi että uusi hammas tulee, entistäkin ehompi, ja alkoi jo hymyillen esitellä koloa hampaiden välissä. Pipa katseli hieman epäilevän näköisenä, että lähteekö häneltäkin hampaat suusta, ja irvisti kun sanottiin että parin vuoden kuluttua voi lähteä.

Eilen Poppana halusi sitten puhelimessa kertoa kuinka yön aikana hammaskeiju oli käynyt vaihtamassa tyynyn alla olleen hampaan 2 euron kolikkoon :) . Aikoo ostaa kuulema ensi viikolla rahalla itselleen jäätelöä kun veneellä menevät kauppaan.