Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, kesäkuuta 11, 2005

Mökkeilyä taas

Aamusta ei kauppaan ehditty, vasta puolilta päivin, siis minä ja äitini. Tehtiin ostokset, Vauvallekin löytyi ohut hupullinen takki, syötiin aamupala McDonaldsissa ja sitten vielä kotona käymään kun osa ostoksista jäi kotiin. Melkein pari tuntia vierähti ostoksilla.

Uutta tietoa suvusta
Mökille ajettaessa äiti kertoi pikkuserkkuni olevan menossa naimisiin heinäkuussa. Mietti voisiko sulhanen olla jopa hänen serkkunsa poika, nimi kun täsmäisi. Ihmettelin sitten että onko äidilläni muutakin sukua kuin sisko ja siskopuoli kun en muista ikinä nähneeni muita tai edes kuulleeni muista. Yllätys oli suuri kun kuulin että äidilläni on kuusi setää ja yksi täti, serkkuja vinopino ja sitä kautta myös minulla pikkuserkkuja monta kymmentä :o Jestas sentään, aina sitä näköjään oppii uutta omastakin suvustaan. Ihmettelin sitten äidille etteipä ole koskaan mitään kertonut, johon äiti että kun en ole kysynyt. Haloo, kyllä se on vanhempien tehtävä pitää huolta että lapsi tietää suvustaan, eikä lapsen homma kysellä. Nih!

Mökille päästyä kello oli jo kaksi, joten Vauvan uniaika oli pahasti ylitetty. Poika siis autosta suoraan pikkumökkiin päiväunille... tai niin olin ajatellut. Kun avasin pikkumökin oven, tuli suunnitelmiin ensin siivouksen ja uudelleen kalustamisen vertainen muutos - vuodesohva, lattiat ja vauvan matkasänky olivat täynnä popcornia, ja rottinkinen hyllykkö oli siinä missä oli ainoa paikka avata matkasänky. Siis harja kouraan, lattian lakaisua, peittojen pölytystä, hyllykön siirtely ja Vauvan nukkumapaikan teko... hiki tuli mutta lopulta saatoin hakea pojan rannasta mamman sylistä, olivat menneet puutarhakeinuun keinumaan ja järveä ihailemaan siksi aikaa kun puunasin ja putsasin.

Taistelu unista
Normaalisti Vauvaa ei tarvitse nukuttaa sen kummemmin, kunhan vie sänkyyn ja sillä siisti mutta outo paikka vaati muutoksen tuohonkin. Alussa Vauva hihkui, hyppi ja naureskeli matkasängyssä kun minä yritin esittää nukkuvaa. Totesin ettei nyt mene pienellä oikein tajuntaan, että nukkua pitäisi (vaikka autossa oli silmät ristissä väsymyksestä) ja kippasin makuulleen - tarpeeksi monta kertaa kun tuon tein, poltti Vauva päreensä. BYÄÄÄ-HÄH-ÄÄÄÄÄ!! Huuto alkoi... ja sen jälkeen ei mikään meinannutkaan olla hyvä mutta väsytystaistelun voitin kuin voitinkin lopulta. Vauva nukkui parin tunnen unet ja heräsi hyväntuulisena ja hymyilevänä sopivasti kun grillipihvit olivat valmiit eli pääsi suoraan ruokapöytään.

Vesille ei käy venhosen tie
Kun sain Vauvan tainnutettua, hiippailin hiljaa pois mökistä muiden pariin. Yllätyksekseni isä ja Mies olivat tulleet jo kalareissultaan rantaan... oli käynyt köpelösti vierailla vesillä kun olivat laajentaneet reittiään. Keskellä järveä huitsin nevadassa mökiltä katsottuna, oli vene karahtanut täydellä vauhdilla kiviin. Vain hetkeä aikaisemmin oli kaikuluotain näyttänyt syvyydeksi 6-7 metriä ja yhtäkkiä se olikin enää 70-80 senttiä! Ja siis todellakin aivan keskellä järveä eikä missään rannan läheisyydessä. Mitäs siinä... kauhea pamaus oli kuulunut ja kun tutkivat vahinkoa niin potkurin joka lavasta puuttui puolet :PP Onneksi kuitenkin akseli oli ehjä ja pääsivät takaisin mökille. Että sellaista. Isää harmitti suunnattomasti kun oli juuri käynyt ostamassa bensaakin niin että viettää tämän päivän järvellä, ja nyt piti jäädä rantaan. Viru Valgee lohdutti sentään hieman pahimpaan potutukseen. Tuumasi vain, että nyt on ensi viikolla pakko tulla laittamaan vene kuntoon - se on korjattava heti.

Grillausta
Ruokana oli tänään grillipihvejä niin paljon kuin halusi syödä, sekä sipuli-tomaatti-basilikasalaattia ja tuorekurkkua. Pihvejä oli siis varattu kaikkiaan 35 kappaletta ettei lopu kesken - eikä loppunut. Niitä jäi vielä Miehelle ja lapsille huomiseksikin ruoaksi jokaiselle yksi... elleivät syö nyt iltapalana niitä jo.

Ruoan jälkeen pompittiin aitojen yli katsomaan taas mökkinaapureiden mökinrakennusprojektia. Siellä oli isäntä jo saanut kuistin lattian naputeltua paikoilleen, ja emäntä kertoi että tänään heillä on terassitanssit siellä... musiikki jo pauhasikin auton stereoiden kautta ihan jalkoja mukavasti liikuttaen. Hetken jo mietin että jos jäisinkin sinne yöksi Vauvan kanssa mutta Isosisko ja tehotuhot eivät ollee valmiit luopumaan pikkumökistä, joka olisi Vauvan kannalta rauhallisin nukkumapaikka, joten tultiin sitten kotiin. Esikoinen hyppäsi myös kyytiin kun oli muistanut, että telkkarista tulee Subilta C.S.I Miami ja halusi nähdä sen. Hyvä kun muistutti.

Ennen kotiinlähtöä kävin toki uimassa. Virkisti mukavasti ja sain kolme isompaa hyppimään kilpaa kanssani järveen. Hassuja kun eivät voineet aikaisemmin mennä vaan odottivat koska minä menen.