Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, heinäkuuta 05, 2005

Jatkoa menneisiin - Satusade tavattu

Aaaah, kylläpä oli ihanaa pulahtaa järveen uimaan. Vesi oli 24 asteista, joten hyvin tarkeni puljata :) . Tuuliviiri halusi kaksi kaveriaan mukaan (kaksospojat), joten oli lainalapsia mukana lisäksi. Totesin että on se kyllä onni ettei ole 7-vuotiaita kolmospoikia.. Ei no, ihan hyvin sujui kun välillä muisti kailottaa että pojat pysyvät rantavedessä eivätkä mene syvälle kun vieraat kuulema sanoisivat (poikien isän sanoja lainaten) "pulipuli" ja painuisivat pohjaan. Ei kovin suotava juttu. Pojat uivat, söivät grillattua makkaraa ja paahdettua leipää, uivat, saunoivat ja uivat... eihän noita vesipetoja meinannut saada järvestä pois edes kun piti alkaa poislähtöä tekemään. Mies, Isosisko, Poppana ja Pipa jäivät mökille yöksi.

*****
Mutta jatketaanpas niitä menneitä...

Maanantaina 26.6. ei jaksanut tehdä yhtään mitään, kunhan oltiin vaan. Toki lapset pitivät huolta ettei se nyt ihan sentään lepolomaa ollut kun parin minuutin välein oli tappelupukareina joko yhdistelmä Pipa-Poppana tai Tuuliviiri-Pipa tai Pipa-Poppana-Tuuliviiri... isoveli tuppasi kiusaamaan pikkusiskoja välillä. Silläpä pääsi vähän helpommalla kun tiistaina pappa nappasi Tuuliviirin mukaansa lähtiessään pariksi päiväksi mökille.

Äiti ja minä ajateltiin sitten käyttää tiistai-ilta kauppakierrokseen Myyrmannissa kun ei ole miesväkeä mukana narisemassa (Taaperoa ei lasketa mukaan). Hmm.. Pipa kysyi heti kun ensimmäiseen kauppaan sisään päästiin että "koska mennään kaupasta pois?" ja jatkoi samaa kyselyä joka putiikissa. Poppana taas kysyi kerran... ja sen jälkeen livisti aina kaupasta ulos. Isosisko kävi pari kertaa raahaamassa neidin takaisin, minä ja mamma etsittiin parissa kaupassa jonkun aikaa että missä likka on ennen kuin löydettiin. Lopulta sain tarpeekseni ja totesin äidilleni että käydään tekemässä ruokaostokset ja suksitaan hevon kuuseen sieltä - eihän sitä päässyt mitään edes päälleen sovittamaan kun piti koko ajan Poppanan perässä pinkoa :P . Tein taas päätöksen, että minun mukaani tuo neiti ei kauppaan lähde kovin äkkiä!

Keskiviikko 29.6. oli sateinen heti aamusta, joten totesin että nyt on hyvä lähteä auton kanssa ajelemaan ja eksyilemään. Laitoin Satusateelle tekstaria ja kysyin voinko tulla peittoja hakemaan - siellä kun on tavaranhukkaamisviikot ;) . Se sopi joten pikainen vilkaisu Helsingin seudun tiiliskiven (=puhelinluettelo) karttaan ja lapset kyytiin ja menoksi. Hyvin löydettiin perille.

Ovesta kun sisään päästiin niin vastaan konttasi kaksi suloista neitokaista ja yksi isompi kävellen :) . Olenhan minä kuvistakin nähnyt että neiti A ja neiti B ovat suloisia mutta nyt kun näin heidät silmästä silmään niin olin myyty ;) . Olisin voinut mielelläni napata tytöt matkaan - ovat syötävän ihania :) - toki vierastivat kun sisään pyyhälsi tuvan täydeltä porukkaa, eikä neiti B (olikohan se B?...) oikein tykännyt kun Taapero poskea taputteli pariin kertaan, ihan hellästi tosin :) , konttasi äidin syliin turvaan. Taapero taapersi horjuvilla askelilla ja näytteli mallia kuinka edetään kaksin jaloin pystyssä. Satusade siinä vaiheessa komensi tyttöjä laittamaan silmät kiinni etteivät ota mallia :D - taitaa olla tuhoon tuomittu yritys estellä tuota taitoa ;)

Satusateen esikoinen ja Pipa ja Poppana pyyhälsivät jossain vaiheessa yläkertaan, ja kun Taapero alkoi osoittaa väsymyksen merkkejä ja olisi pitänyt kotiin lähteä, eivät neidit meinanneet tulla alas ollenkaan. "Ei me lähdetä" kuului yläkerrasta. Uhkasin jo jättää tytöt sinne, ja ihan kuin Satusade olisi hiukan kalvennut kasvoiltaan ;) ? Tulivathan ne tytöt sitten lopulta ja päästiin kotimatkalle. Oli kyllä kiva tavata taas yksi irkkikaveri jonka kanssa on tullut irkattua jo useamman vuoden ajan :)

*****
Hmm, nyt kello on jo niin paljon että jatkan taas myöhemmin. Paras mennä nukkumaan niin jaksaa huomenna jatkaa.