Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, elokuuta 02, 2005

Mahtava makuelämys

Täksi päiväksi sovittiin ruokailu mökille. Kun Taapero heräsi päiväunilta, suunnattiin auton nokka kohti punaista tupaa ja järven rantaa. Grillimestari (isäni) oli jo paistanutkin ison pinon pihvejä, ja Mies hääräsi toisen grillin edessä tekemässä alkupaloja... grillattua vuohenjuustoa ja kesäkurpitsaviipaleita, jotka oli voideltu oliiviöljyllä.

Ikinä ennen en ole vuohenjuustoa maistanut mutta tästedes kyllä varmasti löytyy tämänkin perheen ruokalistalta tuota herkkua! Mmmahtavaa! Herrrrrkullista! Siis kertakaikkiaan ihanan makuista kesäkurpitsan kera. Taaperokin söi posket pullollaan tuota, ja kun Isosisko ja Esikoinen kieltäytyivät edes maistamasta niin minä uhrauduin äkkiä syömään heidänkin osansa ;) Nam nam. Pihvien lisäkkeenä oli salaattia (kurkku, tomaatti, jäävuorisalaatti ja sipuli) ja vielä grillattua valkosipulia ja paprikaa. Kyllä nyt luulisi pärjäävän huomiseen asti. Maha on vieläkin täysi. Yritin kyllä vähän kaloreita sulatella taas uimalla ja lasten kanssa vesihippaa leikkien.

Esikoinen jäi Pipan kanssa mökille yöksi - siis toki siellä ovat myös vanhempani ja Mies mutta Mies lähtee aamusta lasten vielä nukkuessa töihin, ja vanhempani nukkuvat toisessa mökissä, joten isoveli jäi pikkusiskon kaveriksi toiseen mökkiin. Poppana halusi kotiin kun ukkonen jyrähteli jossain muutaman kerran, tuntee olonsa kotona turvallisemmaksi. Tuuliviiri meni suoraan sänkyyn kun kotiin tultiin ja kävi nukkumaan - klo 21 eli aamulla tuo kukkuu jo klo 7 ... Toivottavasti ei heti herättyään lähde kavereita ulos hakemaan tai siellä voi aikuiset hieman kiristellä hampaitaan.

4 Comments:

  • At elokuuta 02, 2005 9:33 ip., Blogger Kaleidoskooppi said…

    *kuola valuu* taidan kutsua itseni teille mökkeilemään? Hoidathan mun kaksikon omiesi lisäksi, kaksi lisää tuskin tuntuu tuhotehojen lisäksi enää missään... ;)

     
  • At elokuuta 02, 2005 9:34 ip., Blogger mammaliini said…

    jos teillä näkyy nelonen, sieltä tulee aamuseitsemältä taas lastenohjelmia. vinkiksi tuuliviirille :D.

    grilliherkut kuulosti ihanilta *slurps*. kesäkurpitsa on mun herkkua.

     
  • At elokuuta 02, 2005 11:21 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Siis voiko vuohenjuustoa ja valkosipuliakin grillata?! Laitoitteko ne folioon vai miten grillasitte ne? Tahtoo kokeilla! Hyvä että löytyi uusia vinkkejä grillaukseen. Meillä se grillaus kun on jämähtänyt makkara-pihvi osastolle. Joskus kun ollaan olevinaan oikein idearikkaita niin laitetaan vartaisiin lihapullia, kirsikkatomaattia ja ananasta ja pieniin folionyytteihin pekoniin käärittyjä herkkusieniä sinihomejuusto täytteellä. Se se vasta herkkua on!! Mutta siihen rasvamäärään ei auta kyllä pikkuhipat. Vettä pitäis polkea päiväkaupalla että ne rasvat sais poltettua :)

     
  • At elokuuta 03, 2005 12:22 ap., Blogger tsu said…

    Kaleidoskooppi :) Tervetuloa. Mitä lastenhoitoon tulee niin minä voin hoitaa kaikki kouluikäiset ja Poppanan, ja sinä saat muut alle kouluikäiset niin on sullakin jotain tekemistä ;) Näin menee lapset tasan.

    Mammaliini, no niinpäs tuleekin :) Täytyykin muistuttaa.

    Katio, meillä oli joku sellainen foliogrillialusta (siinä oli reikiä pohjassa) joka laitettiin grillinpäälle. Ne vuohenjuusto- ja kesäkurpitsaviipaleet olivat siinä ja niiden reikien ansiosta saivat vähän väriä kun käänneltiin, vain sen verran grillattiin että vähän ruskeita raitoja tuli. Valkosipuli laitettiin kokonaisena kuorineen ihan suoraan grillille n. vartiksi, sen voi myös laittaa folionyyttiin ja sitten grilliin. Sitä ei maustettu eikä voideltu mitenkään. Kypsänä se on pehmeä ja aivan fantastisen makuinen esim. juuri pihvin kanssa. (kamalaa... tässä meinaa tulla nälkä uudelleen..)
    Ei muuten kuullostanut pahalta nuo teidänkään herkut :)

     

Lähetä kommentti

<< Home