Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, helmikuuta 26, 2005

Lasten suusta

Huomasin päivän lehdestä että 7 v:n eilisestä koulupäivästä oli siinäkin juttua. Kuviin ei poika ollut päässyt mutta juttuun kyllä. Sisaruksilla oli hauskaa kun tekstiä lukivat - vaikka ei tuossa nyt kovin kummoista sinänsä ollut. Onhan se hienoa kun veljeä siteerataan lehdessä ;D

Katsoin luokan sivuja netissä mutta vielä ei siellä sentään kuvia ollut, on kuulema sinnekin tulossa. Törmäsin sen sijaan hauskoihin kyselyihin, joita nämä sankarit ovat opettajalleen tunneilla esittäneet (pienluokka kyseessä ja oppilaina vain 8 poikaa). Tässä pari esimerkkiä:

- "Onko kastemadolla silmät?" Aiheena ylt:ssä komposti - onhan se tärkeää tietää miten kastemadot kompostissa tietävät minne ovat menossa ja missä liikkuvat.
- "Mitä lepakot syövät?" Aiheena ylt:ssä ravintoketju - pitäähän oppilaiden tietää mihin kohti ravintoketjua lepakot sijoittuvat.

Koulussa kuultua (lainaukset edelleen tuolta luokan omilta sivuilta)

Lähetyssihteeri oli vieraillut luokassa kertomassa erään kylän elämästä Afrikassa ja millainen on normaali päivä siellä. Hän oli kertonut kuinka eräänkin perheen äiti herää klo 4-5 aikaan kukon kiekumiseen, nousee ylös, ja pian alkaa kuulua tu-tum tu-tum tu-tum...
Lähetyssihteeri: "Mistähän tuo ääni tuli?"
Yksi pojista viittaa innokkaana ja saa vastata: "No se äiti hakkasi sitä kukkoa!"
Loogista... mitäs se kukko menee herättämään niin aikaisin... Oikea vastaus oli kyllä, että äiti jauhoi jyviä aamupuuroon.

Kesken matematiikan tunnin oli ekaluokkalainen halunnut välttämättä kuulla mitä on 100 x 100 - tietohan on ekaluokkalaiselle tärkeä, vaikka kertotaulu kuuluu opetukseen vasta toisella luokalla. Kuultuaan että kertotaulu tulee opetukseen vasta vuotta myöhemmin, oppilas ilmoitti ettei aio sitä aapisesta seuraavana vuonna enää lukea, vaan hyppää sen kohdan yli.

Siis aivan ihania vastauksia.. Sain makoisat naurut kun noita juttuja lueskelin. En enää ihmettele, että opettaja kertoi syksyllä tavatessamme olevansa välillä ihmeissään noiden kyselyjen suhteen, ja toisaalta saavansa päivittäin myös hauskoja hetkiä näitä veijareita opettaessaan :) Voisi olla kiva olla tuolla luokassa kärpäsenä katossa kuuntelemassa enemmänkin poikien juttuja.