Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, helmikuuta 26, 2005

Lauantain turinoita

Aamu alkoi tässä perheessä tänään metelillä. Vauva päätti herätä jo klo 8, mikä minusta on vielä keskiyötä, ainakin melkein. Yritin tissitainnutusta mutta ei auttanut, Vauva ilmaisi äänekkään vastalauseen sille kun yritin kylkeä kääntää ja vetää peittoa korviin. 9 v. sisko oli jo hereillä, ja kuultuaan että pikkuveli kiljuu, tuli heti hakemaan pojun leikkimään - tykkää siis Vauvan kanssa puuhastella. Vaipanvaihto on melkein ainoa mitä ei halua tehdä, vaikka on senkin kyllä vaihtanut pariin otteeseen (pissavaippoja). Ikävä kyllä Esikoinen, Kolmonen ja tuhotehotytöt olivat myös virtaa täynnä ja sitä tappelua kuunnellessa tuli kyllä mieleen käydä vetämässä joku tai kaikki lipputankoon roikkumaan... Se olisi kyllä tietänyt naapurin tontille menoa kun meillä ei omaa lipputankoa ole *merkitsee sen heti ostoslistalle*.

Päivän kohokohta

Iltapäivästä karkasin treffeille kauppaan. Treffikaverina oli oma mies, joka töistä sinne tuli suoraan. Lapset jätettiin kotiin, Vauva nukkui, isommat katselivat piirrettyjä tai pelasivat X-boxilla kun saivat siivouksen tehtyään peliohjaimet takaisin. Takavarikoin ne kun pelkkä puhe siivouksen tarpeesta ei tuntunut tavoittavan kenenkään tajuntaa - kummasti kuulo ja ymmärrys palasivat korvien väliin. Miestä ei vielä kaupassa näkynyt, joten (kun mahani niin äänekkäästi huomautti) oli aika vihdoin ja viimein nauttia aamupala, olihan kello jo yli kaksi iltapäivällä. Grillikana jr. hampurilainen maistui suorastaan taivaalliselta, puolet siitä tosin rohmusi mies, joka ehti paikalle juuri kun hampurilaisen käteeni sain. Mahtava ajoitus - taisi mies haistaa ruoan nenäänsä :P

Ostosreissuun meni tunti, ja kun kotiin tultiin, Vauva nukkui edelleen. Heräsi kyllä samoihin aikoihin. Mies alkoi ruokaa tekemään kun maha ei pienestä hampurilaissuupalasta kovin täyteen tullut. Miehen kokatessa ruokana oli tälläkin kertaa rasvakeittimellä tehtyjä ranskalaisia ja valmislihapullia sipulin ja ketsupin kera... Ja lapset tykkäsivät. Samaa on sitten huomennakin lasten toiveesta. Chili con carne kokeilu siirtyy maanantaille.

Siivouskokeilua

Outo siivousinspiskin pääsi iskemään, ja annoin makkarin villakoirille vihdoin ja viimein kyytiä imurilla. Selkä tosiaan kestää jo tuollaistakin :)) Pyykkikone oli tarkoitus laittaa myös pyörimään mutta myöhästyin - mies oli ehtinyt sen jo ladata täyteen ja laittaa käyntiin... Toivottavasti tällä kertaa katsoi että on yhteensopivia pestäviä tuossa koneellisessa ettei tule väärän värisiä vaatteita ulos tai kutistuneita. Pyykinpesu kun on asia jonka mieluiten tekisin itse, enkä toivoisi miehen siihen sekaantuvan. Jostain syystä. Mistä tulikin mieleen että pitäisi tutustua tuohon Allegro-pyykinpesuaineeseen, josta sain vinkin Kaleidoskoopilta.

"Sähkötysvillitys" leviää

Mies testaili eilen tuota lainaksi saatua TENS-laitetta ja ihastui hänkin siihen. Selkäsärky oli heti paljon pienempi, vaikka oli puita ulkona sahaillut - yleensä on sen jälkeen ihan poikki ja selkä veks pelistä. Tutkailin noita laitteita netistä, ja totesin, että hintaa noilla kyllä on mutta toisaalta olisi niistä apuakin. Tämä mikä meillä on lainassa, maksaa melkein 197 euroa ja elektrodit n. 9 e/4 kpl eli yhdelle. Kestävät kyllä useampia käyttöjä eli ei niitä tarvitsisi niin usein vaihtaa.

Voihan huokaisu.. nyt pojat tulivat sisään ja heti toistensa kimpussa. "Aiaiaiaiaiaiiiii.. yhyy.. aiiiii" kuuluu vuorotellen kummankin suusta ja sitten taas naurua. Ovatkohan kaikki veljekset samanlaisia tappelupukareita? Että ihan ehdoin tahdoin vielä toisiltaan kysyvät että "mennäänkö tappelemaan?" :O

Tuhotehotytöt menivät saunaan, joten se taistelupari on sentään rauhallinen tällä hetkellä - osaavat saunassa olla yleensä ihan nätisti. Poikkeuksena ne kerrat kun yltyvät lumisotasille siellä. Juu-u, ihan oikein luettu. Lumisotasille. Lapset haluavat näin talvella saunaan mukaan lunta... heittelevät sitä kiukaalle ja tekevät lumipalloja, jotka myös yleensä kiukaalle päätyvät... paitsi sitten välillä kun toisiaan alkavat kiusata. Se kiljunta ja kirkuna kuuluu tuolta talon toisesta päästä toiseen päähän erittäin selvästi.