Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, syyskuuta 30, 2005

Yksi sinne, toinen tänne, kolmas jonnekin

Aamulla oli tarkoitus lähteä aikaisin liikenteeseen Pipan kummitädin luokse. Törmättiin eilen Lidl:ssä ja P kutsui meidät kylään. Murphy puuttui kuitenkin peliin niin, että tietenkään kukaan lapsista ei tänään herännyt liian aikaisin, vaan vasta klo 9 jälkeen Taapero (joka herätti minut) ja Poppana, ja Pipa suostui heräilemään vasta klo 10 jälkeen. Niinpä kylässä oltiin vasta klo 11 aikoihin, ja se tiesi pikavisiittiä kun Poppanan kerho alkoi puoli yhdeltä... eikä tyttöjä olisi saanut kylästä pois. P oli ihan minua ajatellen leiponut aamusta mokkapaloja, joten pakkohan minun oli niitäkin siinä aamupalaksi syödä vaikka tarkoitus olisi vähän karsia näitä herkkuja jälleen kerran.

Kotona sain Taaperon nukkumaan, laitoin ruoan uuniin ja neuloin. Ruoan jälkeen Mies kaappasi minut syliinsä ja houkutteli hetkeksi päivälevolle. Pipasta oli huvittavaa kun äiti ja isä yrittävät päiväunia nukkua, ja tuli kutittelemaan löytämällään höyhenellä. Ihastunutta kikatusta sai aikaan myös isän ja äidin kutittelut - neiti nauraa kätkätti onnellisena ja kiljui niin että minulla meinasi korvat mennä lukkoon. Esikoinen toi Taaperonkin sängylle meuhkaamaan kun tämä heräsi, ja lopulta myös Tuuliviiri oli kutittelemassa ja kutitettavana :D Pipa reppana vain sai hieman neniinsä kun isän käsi osui huuleen kun minä kutitin Miestä ja Mies yritti kutittaa minua. Lupaus lakusta lopetti itkun kuitenkin heti siihen paikkaan ja nauru alkoi jälleen. Olipas rentouttavaa muuten tuollainen kutitteluleikkikin :D

Vähän myöhemmin illalla lähdin Pipan, Poppanan, Isosiskon ja Taaperon kanssa kauppaan. Tuuliviiri oli lähtenyt Miehen matkassa kaverinsa luokse yökylään, ja Esikoinen oli palloa potkimassa. Kauppareissun jälkeen vein Isosiskon J-serkun luokse yökylään, ja kotona jäin joksikin aikaa ulos kolmen nuorimman kanssa. Taapero mennä painalsi pitkin pihaa niin vauhdikkaasti että hyvä kun pystyssä pysyi. Potki palloa, työnteli nukenrattaita, leikki hiekkalaatikolla... Esikoinenkin ilmaantui pihalle vain kysyäkseen, että saako mennä kaverinsa (naapurin) luo yökylään :D - no mikä ettei, johan kaksi muutakin oli, joten miksei kolmaskin. Tehokasta lasten sijoittelua, kolme kuudesta poissa.

Mies on edelleen töissä (klo n. 20.10) ja ilmoitti ruokikselta lähtiessään ettei tiedä milloin tulee. Joten ei minulla ihan lomailua ole kun iltatouhut jäivät minulle kaikkien kolmen nuorimman osalta. Jospa menisin ja kurkkaisin, joko Taaperon iltapuuro olisi syöntikunnossa niin saavat isommatkin iltapalaa. Sen jälkeen tekemään lisää jogurttijäätelöä, se oli hyvää!