Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, helmikuuta 27, 2005

Kaunis aurinkoinen talvipäivä

Kylläpä ulkona olikin tänään kaunista. Aurinko paistoi, linnut liversi (kuulin aamulla ikkunan takaa kun heräsin).. lapset ehtivät uloskin, paitsi minä ja Vauva. Toisaalta.. ehkä tuo ei haitannut kun Vauva ei terve ole, ettei nyt tuonne kymmenen asteen pakkaseen päässytkään vaunuihin huutamaan. Vaunut eivät ole pojan suosiossa olleet koskaan, joten tämän nuorimmaisen kanssa ei ole tullut sitten myöskään paljon vaunuiltua.

Mitäs minä olen saanut tänään aikaiseksi? Hmm, nukuin pitkään (olisin nukkunut pidempäänkin mutta mies mokoma tuli herättelemään), tiskikoneen täytin, irkkasin, pelasin palapeliä tietokoneella, irkkasin, hoidin tietysti Vauvaa, katsoin vähän telkkaria, imuroin, irkkasin... Huh, työntäyteinen päivä suorastaan ;) Ai niin, serkku soitteli ja tuli puhelimessa tunnin verran juoruttua myös. Mies teki ruoan, kävi sählyssä kahden vanhimman lapsosen kanssa (käyvät joka sunnuntai pelaamassa), lämmitti saunan, pesi koneellisen pyykkiä (eilisiäkään en ole vielä uskaltanut katsoa läpi.. iik) ja iltapalaksi teki lämpimiä voileipiä. Jotka oli muuten todella hyviä - päällä kinkkua, sipulia, valkosipulia, ketsuppia, sinappia ja juustoa. No, minähän päätin että ensi viikolla alan hääräämään, olen sanani mittainen enkä aloittanut etuajassa.

Iltapalan jälkeen keittiön siivous jäi Esikoisen hoidettavaksi, lupasin euron palkaksi. Kakkonen halusi syöttää iltapuuron Vauvalle, ja Kolmonen alkoi valittamaan kun ei ole mitään mitä hän voisi tehdä saadakseen euron. Katsoin tuulikaappiin ja heti keksin 7 v:llekin töitä. Lupasin että jos hän pitää tuulikaapin järjestyksessä tämän viikon, niin saa siitä palkan. Ja kyllä poika tekikin siistiä jälkeä siellä, vau!

Serkun kanssa suunniteltiin jo vuoden -06 kesää. Mietittiin että josko otettaisiin ja tempaistaisiin koko porukalla Tukholman risteilylle. Siis meidän perhe, heidän perhe (johon toivottavasti jo sitten olisi saatu yksi jäsen lisää, ettei enää keskenmenoja tulisi) eli serkkuni, hänen tyttönsä, mies ja tämän kaksi poikaa edellisestä avioliitosta. Voisihan sitä tietty kysyä läpi muunkin suvun, että olisiko muita innokkaita lähtijöitä - pitkään aikaan ei tässä suvussa olekaan ollut mitään kunnon sukukokoontumista (hautajaisia ei lasketa), ja ollaan sentään aika sukurakasta väkeä ;) Aikainen suunnittelu on tarpeen kun vuosi sitten huomasin kuinka kysyttyjä Siljan perhehytit ovat - helmikuussa kun varasin matkaa niin juuri sen hytin olisi saanut vasta elokuussa. Otettiin sitten kaksi neljän hengen Promenade-luokan hyttiä että mahduttiin.

Tuhotehotyttö 4 v. ei uskonut taaskaan kun kiellettiin räpläämästä silmälaseja. Oli niitä ruokailun aikana putsaavinaan, ja totta kai ruuvi irtosi ja siten myös toinen linssi. Ei maata mullistavaa sinänsä mutta kun sattui olemaan jo ties kuinka mones kerta kun linssi irtoaa, ja tietysti viimeinen vararuuvi. Tytöllä on siis kirjaimellisesti monta ruuvia hukassa. Ja vaikka kuinka yritettiin lattialla konttailla, ei sitä ruuvia löytynyt. Jälleen kerran tie vie huomenna optikkoliikkeeseen, sekin tämän neljän kuukauden aikana on tullut tutuksi. Tyttö sai lasit siis lokakuussa karsastuksen takia, ja vuorokauttakaan ne eivät ehtineet olla kun jo oli toisessa linssissä särö. Huhtikuussa olisi käynti silmäpolille, ja sitten saa uudet lasit - siihen asti nuo saa kelvata. Päiväunille tyttö mokoma nukahti klo 18 jälkeen, joten senhän saattoi arvata että pari tuntia myöhemmin kun piti herätellä, heräsi kiukkuisena kuin takapuoleen ammuttu karhu. "Asennetta" tuli esiteltyä taas.

2 v. tyttö otti ja simahti päiväunille myös aikaisemmin iltapäivällä. Nyt neitokaisella riittää virtaa vaikka muille jakaa, ja pahoin pelkään ettei uni silmään tule kovin ajoissa. Saa isi nauttia pikku papupadasta jolla suu käy kun selitys kuuluu koko ajan, minä näet menen kohta Vauvan kanssa nukkumaan. Vaikka Vauva onkin yönsä nukkunut jo pidempään pääsääntöisesti heräilemättä, on parempi ottaa varman päälle ja mennä yhtäaikaa nukkumaan... jos sattuukin yöllä heräämään ja valvomaan jostain syystä, niin ei ole sitten silmät ristissä seuraavana päivänä.

Olen kyllä ollut erittäin iloinen siitä, että tämä kuudeskin kullannuppu on ollut erittäin hyvin yönsä nukkuva. Muistaakseni 6-7 viikon ikäisestä alkoi nukkua yöt jopa 8-9 tuntia putkeen, heräsi syömään, ja nukkui vielä muutaman tunnin lisää. Pahimmillaankin (jos noin nyt voi edes sanoa) heräsi vain parisen kertaa yössä mutta yleensä sen 0-1 kertaa. Sisaruksensa ovat olleet hyviä nukkujia myös, joten ehkäpä se osaltaan selittää sen, kuinka meille kymmenen ja puolen vuoden sisällä kuusi lasta tuli. Ei ole tarvinnut kärsiä unenpuutteesta vanhempienkaan ;)

Nyt tuo suloinen pellavapää steppailee sohvan reunasta kiinni pitäen ja yrittää saada kätösiinsä telkkarin kaukosäätimen, jota isi ei anna. Kostoksi yrittää puraista iskää varpaista.. ei ehkä kovin hyvän makuista kuitenkaan. 7 v. meni makoilemaan iskän viereen ja ojensi jalkansa hierottaviksi "en jaksa muuten kävellä huomenna". Esikoinen kulki ohi ja pamautti kaasupommin, mikä meinasi tainnuttaa iskänkin.. että tavallinen ilta... Nyt voisinkin toivottaa hyvää yötä ja valmistautua treffeille Nukkumatin kanssa. Kauniita unia!

1 Comments:

  • At helmikuuta 28, 2005 8:02 ip., Blogger A.J. said…

    Tänään löysin blogisi ja aloin sitä lueskellä, hauskaa lukea ison perheen elämästä, itselläkin suurperhe joskus myöhemmin haaveissa.

    Minun pojallani on myös karsastuksen takia lasit, ja meillä on nuo samat ruuvit olleet joskus hukassa. Aika tyyriitä olivat kun optikolta hain, metallialan "ammattilaisen" näkökulmasta.

    Tuli vaan jotenkin sellainen olo, että kommentoisin, vaikkei oikeastaan asiaa ollutkaan. :)

     

Lähetä kommentti

<< Home