Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, syyskuuta 01, 2005

Tuuliviirin hammaslääkärireissu

Ei tullut Tuuliviirille rautoja, eikä tarvitse nyhtää olemassaolevia hampaitakaan pois. Röntgenkuvasta näkyi, että Tuuliviirillä synnynnäisesti puuttuu oikean yläetuhampaan vierestä hampaanaihe, tämä on ollut osasyynä siihen että etuhammas on tavallaan liian kaukana keskikohdasta. Vasemman ylähampaan viereinen hammas taas on röntgenkuvan mukaan terävä ja kapea, joten mahtuu väliin hyvin.

Tulevaisuudessa, kun vielä tuloillaan olevat rautahampaat alkavat puskea esiin, niitä ohjataan kasvamaan hiukan keskikohtaa päin, jolloin etuhampaidenkin rako pienenee, ja näin puuttuva hammas korvautuu. Tilaa ohjaukseen tehdään maitohampaita vähän hiomalla. Jotenkin noin oikomisiin erikoistunut lääkäri selitti. Jos ohjaus ei auta niin sitten voi raudatkin tulla kyseeseen, mutta tuohon menee vielä aikaa.

Perheen nurinoista huolimatta tein tänään mausteista kukkakaalia. Tulipahan maistettua, mutta toista kertaa en taida tehdä. Kyllä sitä söi ennen kuin selkään otti, mutta meidän perheessä kukaan ei siihen ihastunut. Lapset saivat syötyä osan kun iskivät lautaselle reilusti ketsuppia, Miehen mielipidettä en tiedä kun olin siellä hammaslääkärissä Miehen käydessä syömässä. Kreikkalaiset lihapullat sen sijaan maistuivat ainakin Esikoiselle ja Tuuliviirille minun lisäkseni. Mitähän seuraavaksi testaisin... täytetyt kesäkurpitsat houkuttelisivat kyllä... tai jotain muuta siitä tehtynä.