Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

TV-lupa

Eilen tuli irkissä eräällä kanavalla keskustelua tv-luvasta, sen maksamisesta tai maksamatta jättämisestä. Suurin osa "äänessä" olijoista taitaa asiat hoitaa kuten pitääkin, mutta lusmuilijoitakin löytyi... ja mikä yllättävintä, ovat jopa tyytyväisiä päätöksestään jättää lupa maksamatta. En ymmärrä.

On huono puolustus sanoa
"eihän sieltä tule mitään katsottavaakaan, kaikki on pelkkiä uusintoja/urheilua tms. ei-katsomisen arvoista". Jos on tuota mieltä, niin telkkarilla voi heittää vesilintua sitten (tätä ei pidä ottaa kirjaimellisesti, en halua eläinsuojeluväkeä tai luonnonsuojelijoita oveni taakse). Kukaan ei pakota telkkaria katsomaan tai sitten on jo tosi huonosti asiat jos joku pyssynpiippua niskassa pitää ja komentaa katsomaan. Asiahan on niin, ettei mikään huvitus taida olla ilmaista, kaikesta pitää maksaa.

Jos kaikki tv:tä katsovat maksaisivat lupamaksunsa, voisi olla ettei tällaisia lupamaksukorotuksia tulisi niin usein. Toki ne kallistuisivat kuten kaikki muukin, mutta sellaistahan elämä on. Opiskelijoiden olen kuullut sanovan, että jättävät luvan maksamatta kun rahat on vähissä - tuohon minä sanoisin, että kyse voi olla valinnoistakin. Itse käytin opiskeluaikana kevyesti tv-luvan verran kuukaudessa ravintolaan ja ylikin, niistä menoista voi karsia. Tosin asuin silloin jo avoliitossa Miehen kanssa eli oli kahden rahat käytössä ;)

Etenkin ihmettelen joidenkin nuorien vanhempien käytöstä. Jos halutaan lapselle opettaa yhteiskunnan säännöt ja niiden noudattaminen, niin kyllä vanhempien minusta tulee toimia esimerkkinä. Minkä viestin lapsi siitä saa jos äiti/isä sanoo toista ja tekee toista? Muutenkin minusta tuntuu että yhteiskunnalliset normit alkavat olla hukassa ihmisiltä. Kaduilla painetaan kaasujalkaa auton lattian läpi kun omasta mielestä ollaan niin mestarikuskeja, että auto pysyy hallinnassa tilanteessa kuin tilanteessa, ja ajatellaan etteivät nopeusrajoitukset koske minua. Tai auton rattiin hypätään jopa pienessä maistissa ajattelen vain omaa napaa eikä niitä muita tielläliikkujia. Minäminäminäminäminä ja minun napa -ajattelu yleistyy ja leviää - surkeaa.

Tv-lupaan palatakseni vielä, joku ehdotti että ne maksut pitäisi periä verovaroista. Niin se tulisi kyllä perittyä kaikilta, jopa niiltä jotka eivät televisiota omista - ei sekään reilua ole. Pitää muistaa myös se, että jos kaikki alettaisiin kustantamaan verovaroista, verotus nousisi. Ja monet näistä tv-lupalusmuilijoista ovat myös niitä, jotka narisevat korkeasta verotuksesta... eli ympäri mennään, yhteen tullaan.

Summa summarum... jos siis televisiota katsoo yhtään, niin silloin siitä pitää maksaa. Tuskin tv niissä talouksissa joissa lupaa ei ole, akvaariona toimii...

2 Comments:

 • At syyskuuta 07, 2005 5:16 ip., Anonymous Kaisa said…

  Iik, meillä on kyllä televisio makuuhuoneen nurkassa valtaisan pyykkipinon alla, johdot siististi kerälle rullattuna. Meillä ei ole varaa siihen lupaan, mies opiskelee ja itse olen kotihoidontuella. Tv on Salora vuodelta -81 ilman mitään herkkuja, joten sitä on hankala myydäkään, eikä meillä ole autoakaan kierrätyskeskukseen viemistä varten. Eivät kuulema mielellään hae tuollaista monenkymmenen kilon painoista mötikkää, jonka toiminnasta ei enää voi olla varma.
  Töpseli vedettiin seinästä tasan vuosi sitten. Suosittelen kyllä muillekin.

   
 • At syyskuuta 07, 2005 7:23 ip., Blogger tsu said…

  Kaisa :) Teidän tilanteessannehan tuo on ihan ymmärrettävää kun ette sitä töllötintä edes katso :). Lähinnä tuo viimeinen lause koski niitä, joissa tv:tä tuijotetaan kun se taloudesta löytyy.

  Minä henk.kohtaisesti en kyllä tulisi ilman töllötintä toimeen, siksi ne rahat tv-lupaan kaivetaan kiltisti kerta toisensa jälkeen. Mistä tuli mieleen, että työhakemus piti tehdä... jos vaikka joskus tämä rahatilanne vähän kohenisi kädestä suuhun tilanteesta ;)

   

Lähetä kommentti

<< Home