Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005

Viikonlopun viimeiset virret

Eilisilta oli vieläkin rauhallisempi kun vertaa toissailtaan. Tuuliviiri meni mökille ja jäi sinne yöksi. Minäkin pikapikaa siellä piipahdin Taaperon ja Esikoisen kanssa, mutta kun ulkona oli suorastaan hyytävää (järveltä päin puhaltava tuuli vielä tehosti) oleilla ja sisällä mökissä taas en siinä pienessä tuvassa koko poppoon kanssa viihdy saamatta pahaa ahtaanpaikankammoahdistusta, niin eipä siellä kauaa tullut oltua. Kahvit juotiin ja hetken rupattelin vanhempieni kanssa.

Isä päätti aloittaa nyt mökin yläkerran remontoimisen asumiskuntoon, ja mielenkiinnolla odotan millainen siitä tulee. Luultavasti ainakin lämpimämpi kun seiniin ja kattoon laitetaan 10 cm:n villoitus - nykyään sieltä pääsee tuuli puhaltamaan ihan rauhassa kun seiniä ei ole mitenkään levytetty edes, paitsi kahdessa huoneessa, jotka on makuutiloiksi tehty.

Minä olen käyttänyt aikani eilen ja osin tänään (kuinkas muutenkaan) neulomalla. Meinaa jäädä polkkaukset puikkojen jalkoihin, ei kun siis kärkiin, kun en malta puikkoja käsistä pois laskea edes siksi aikaa että tänne kirjoittelisin... huolestuttavaa. Ja jos minulla olisi todo-lista, niin sieltäkin sain jo aloitettua yhtä kauan tekeillä ollutta asiaa... meinaan niitä Tuuliviirin housuja aloin vihdoin ja viimein ompelemaan. Sen verran vain tankkasin tuota ompeluohjetta ja kääntelin niitä housunkappaleita käsissäni, että taidankin jättää vetoketjun pois ja teen vain valehalkion, ja teen kuminauhavyötärön. Ompelu tosin onnistuu vain kun Taapero on pois jaloista eli päiväuniaikaan, joten tänään sain vasta taskut kiinni etukappaleisiin. Hiljaa hyvä tulee.

Päiväunien ja ruokailun jälkeen piti hakea Tuuliviiri ja Isosisko pois mökiltä. Jos siellä eilen tuuli kovaa, niin tänään oli täysi myrsky. Eilen Mies kertoi, että laiturimme oli lähtenyt seikkailemaan (näin sen toki omin silminkin) ilmeisesti viime viikon myrskyssä, ja suunnitteli laiturinpelastusretkikuntaa tälle päivälle. Oli sitten tänään lähtenyt kävelemään naapurin mökin suuntaan, ja katsoi heidän rantaansa että mikäs se tuolla... Meidän laiturimmehan se siellä, oli tämän päivän puhurissa tullut jostain ja ajautunut naapurin puolelle (jos se olisi siellä ollut aikaisemmin niin mökkinaapuri olisi tullut kyllä kertomaan, lähtivät mökiltä iltapäivällä pois eli sen jälkeen on ilmestynyt). Mies kipaisi äkkiä hakemaan köyttä ja kävi köyttämässä laiturin mökkinaapurin laituriin kiinni niin ettei karkaa heti - veneen kun oli jo isäni kanssa vetänyt rannalle ja kiinnittänyt kunnolla ettei se lähde uiskentelemaan omin luvin. Hakee sen joku päivä pois kunhan ilma on parempi, ehkä jo huomenna jos ei myrskyä. Suunnitteli Pipan ja Poppanan kanssa käyvänsä veneajelulla huomenna jos tuuli ei näin hurja ole.

Mökiltä suuntasin auton nokan kohti Novitan tehtaanmyymälää. Oli pakko hakea yhdet sukkapuikot ja yksi pyöröpuikko itselleni, ja samalla minä autoin sitten Kaleidoskooppiakin pulassa ja ostin puikot hänellekin - kun ei heitin tuppukylässä kaupoista oikeaa kokoa löydy ;) ... ei muuten täältäkään, että mikähän tuppukylä se tämäkin on.. ;)

Mutta nyt minä voisin yrittää tainnuttaa Taaperon unille niin saisin vielä ommella tai neuloa. Nukkumaan en malta mennä kun sormia syyhyää saada aikaan jotain valmista.