Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Taapero lukkojen takana

Onnistuipa sitten lauantaina Taapero saamaan itsensä pulaan lukkojen kanssa. Poju oli mennyt jossain vaiheessa vessaan, eikä kukaan ollut huomannut. Jossain vaiheessa aloin kuunnella, että mitä Taapero valittaa jossain. Lähdin kuullostelemaan huoneita, ei näy mutta vessan oven takaa kuuluu itku, kahva kääntyilee alas mutta ovi oli ja pysyi kiinni. Kyllä sitä hätkähdin kun näin että on lukossa, oli osannut vääntää sen vahingossa lukkoon, mutta mitenkäs sen avaaminen onnistuu. Lukko on vanha kuin taivas (okei, pientä liioittelua tuossa) ja siihen pitäisi olla joku ontto avain millä saa sisällä olevan raudan käännettyä. Ja koska minä en moista avainta omista enkä omaa edes murtomiehen taitoja, oli äkkiä haettava kännykkä ja soitettava Miehelle töihin, että tulee pelastamaan nuorimmaisen pulasta.

Mieheltä kesti matkassa n. 10 minuuttia, ja näköjään Miehessä on murtovarkaan ominaisuuksia (luulin että hänellä on avain tuohon mutta ei ollutkaan) tai sitten hyvät työkalut, sai oven auki hetkessä. Taapero ehti kaiken kaikkiaan olemaan kai puolisen tuntia jumissa. Kun ovi avattiin näkyi pimeän vessan lattialla surkea pieni mytty makaamassa ja itkemässä, pyyhe pään alla pehmusteena... oli jossain vaiheessa sammuttanut valonkin ja paniikissa ei enää osannut sitä takaisin laittaa. Pulasta päästyään poika otti lujasti kiinni kaulani ympäriltä ja halasi lujaa jonkin aikaa, nyyhkytellen. Minun sylistä piti päästä sitten vielä Isosiskon syliin hetkeksi ennen kuin lattia ja leikit taas kutsuivat.

Ajattelin että nyt otti opikseen eikä mene vessaan... Turha luulo. Se vessakammo kesti vain lauantai-illan, eilen meni taas jo kovaa vauhtia vessaan pariin otteeseen. Ilmeisesti minun kannattaa opetella avaamaan tuo ovi itsekin...

Eilen vietettiin laatuaikaa perheen kera, iltasemmalla. Päivä meni Miehen kanssa kaupoissa juosten kun lahjat oli vielä pääosin hankkimatta. Kaksi ja puoli tuntia kaupoilla ja edelleen jäi toinen Esikoisen lahjoista, Tuuliviirin lahja, sekä Pipan ja Poppanan lahja ostamatta. Huoh... no, huomenna Miehellä on vapaapäivä, joten minä lähden yksinäni liikenteeseen ostamaan puuttuvat. Miehellekin pitäisi keksiä jotain.

Toinen karppausviikko ei pudottanut painoa yhtään, mutta lantiomitat pieneni kolme senttiä! Eilen ja toissapäivänä tuli kyllä sorruttua vohveleihin ja pariin likööripaukkuunkin.