Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Siivouspäivä

Aamulla aikaisin Taapero päätti kömpiä jälleen kerran viereeni. Mielessä tuli niin ikään taas kerran älähdettyä, että ei kai näin aikaisin, mutta tissitainnutus toimi hienosti (ei kai Taapero ala taantua?) ja nukuttiin vielä pari tuntia vierekkäin.. tai no, Taapero vaelsi unissaan pitkin sänkyä mutta pysyi siinä eikä tippunut.

Ylös noustiin siinä vähän kymmenen jälkeen, ja siinä vaiheessa Tuuliviiri oli siivonnut leikkihuoneen ja poikien huonetta. Yllätyin suuresti. Esikoinen lojui sohvalla, Isosisko ja J-serkku vielä sängyssä. Minä laitoin hihat heilumaan myös. Tyhjensin tiskikoneen, Tuuliviiri halusi auttaa, latasin sen taas täyteen, ja suunnittelin keittiön imurointia - Tuuliviiri halusi tehdä senkin :o . Isosisko oli sillä välin päässyt sängystä ylös ja keitteli minulle aamukahvit kun oli pesulla. Olivatpa tytöt ehtineet siivota huoneenkin todella tiptop kuntoon, ei olisi samaksi huoneeksi uskonutkaan. Esikoinen oli jo vähän autellut hänkin. Taitavat toivoa jo tietokoneelle pääsyä ;) ... viikko vai kaksiko tässä jo menikin niin etteivät koneelle päässeet (no joo, armahdin vähän ja pari kertaa pääsivät mesen kautta kavereidensa kanssa juttelemaan). Kävin laittamassa pyykkikoneenkin pyörimään, vaikka eihän nuo pyykit pesemälläkään lopu tästä talosta.

Siivouksen jälkeen isommat tekivät itselleen aamupalaa ja lähtivät ulos. Taapero suuttui kun hänet jätettiin tänne, eikä huolittu mukaan, mutta puurolautasen näkeminen lopetti huudon siihen. Syötön jälkeen sain neuloa taas jonkin aikaa rauhassa kun Taapero leikki autoilla. Rauha loppui kun Mies ja tehotyttökaksikko kotiutuivat, joten nukutin sitten Taaperon päiväunille ja lähdin kotitöitä tekemään - kerrankin oli inspis siihen.

Aloitin kodinhoitohuoneesta (ja itseasiassa en muualle ehtinytkään tai jaksanut). Raivasin sieltä muksujen sotkuja, olivat jossain vaiheessa ehtineet sinnekin, siivosin ja järjestelin tavaroita, ja sain peräti kolme kassillista roskia :o . Neljäs roskakassi täyttyi sitten risoista vaatteista, jotka ovat odottaneet jo muutaman vuoden että ehtisin korjaamaan ne - kun en näytä ehtivän ikinä niin siitä vuoresta pääsin eroon tunkemalla ne kassiin :P ... jotkut housut ja paidat tosin laitoin mökkivaatteiksi, siellä on hyvä olla jotain varavaatetta ja joku reikä polven kohdalla tai hihassa ei siellä menoa haittaa.

Sitten aloin tutkailemaan pestyn pyykin vuoria, ja kuivurista niitä tuli koko ajan lisää. Taisin seitsemän koneellisen pestyt pyykit lajitella, ja neljän lapsen vaatteet sain viikattua ja vietyä jopa kaappeihin/laatikoihin, missä niiden yleensä pitäisi olla mutta eivät ole. Tässä vaiheessa aikaa oli mennyt jo viisi tuntia ja alkoi jaloissa tuntua sen verran, että taidan jättää loput huomiseksi. En jaksa enää edes pyykkikonetta laittaa pyörimään, koska sitten taas alkaisi karttua se pestyn pyykin vuori. Toivottavasti tätä innostusta riittäisi vielä huomennakin. Ainoa miinus vain se, ettei Taapero päässyt ulos kun tuota tein. Isosisko mököttää kun en päästänyt enää J-serkun luokse leikkimään, mutta kun tänään on saunapäivä ja siihenkin näytelmään saa varata pari kolme tuntia aikaa, niin pysyin tiukkana. Isosiskokin osaa olla härkäpää, mutta onhan tuo härkä horoskoopiltaankin ;)

Mies lähti Esikoisen kanssa katsomaan lätkäpeliä, luultavasti vedonlyöntiä käyvät vain siitä että kuinka paljon kotijoukkue tällä kertaa häviää ;P ... voittopelejä kun on tullut vasta kaksi, ja viimeksi onnistuivat kolmannessä erässä häviämään 5-0, vaikka vikan erän alussa johtivat vielä 3-0 ... Tulee mieleen Suomi-Ruotsi -ottelut, jossa Suomi ottaa ja häviää 6-0 johtoasemasta pelin kolmen viimeisen minuutin aikana :P ... noin karkeasti sanottuna.