Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, marraskuuta 06, 2005

Leipomisia

Perjantai-iltana Esikoinen esitti toiveen sämpylöiden leipomisesta lauantaina. Tehtiin diili - minä leivon sämpylöitä jos Esikoinen keittää minulle aamukahvit, ja niin myös tapahtui.

Sämpylät onnistuivat hyvin, ja Esikoinen innostui niin, että halusi väen väkisin itse leipoa sämpylöitä taas tänään. Kun menin tyttöjä mökiltä hakemaan, arvasin jo ennen kuin edes kysyin, että Isosisko haluaa leipoa myös. Niinpä kauppaan ostamaan lisää sämpyläjauhoja ja hiivaa... ja kassillinen muutakin tarttui kouraan kun tein sitten samantien huomisenkin ruokaostokset. Kotona rakensin 10 tuolista barrikaadin keittiön toiselle seunustalle missä ei ole ovea - tarkoitus tietenkin estää ettei Taapero tule "auttamaan" (ja mokomasta rakennelmastakos Taapero suuttui kunnolla, estettiin kulku pentele). Toiselta puolen laitettiin ovi kiinni niin että keittiö oli kiellettyä aluetta.

Minä toimin neuvonantajana ja lapset vaivasivat ja väänsivät taikinaa tyytyväisinä. Ihan pikkasen vain autoin katsomalla milloin taikina on sopivaa. Kolme pellillistä (kahdenlaisia) sämpylöitä tuli, ja voi että ne olivat hyviä. Esikoinen ja Isosisko suunnittelivat jo leipovansa lisää huomenna :D Kivaa, tuoretta leipää joka päivä - kyllähän se minulle passaa.

Toisen yllätyksen sain syöpöttelyjen jälkeen kun Esikoinen kysyi saisiko lämmittää saunan :o . Halusi yksinään saunomaan. Tuo oli sikäli ihmeellistä, etten ole edes tiennyt Esikoisen osaavan lämmittää saunaa, saati että tuo vapaaehtoisesti menisi saunomaan muuta kuin uimahallissa, yleensä käy vain pikaiseen suihkussa. Sopihan tuo vallan mainiosti. Minä kun en olisi saunaa jaksanut alkaa lämmittelemäänkään mutta mielelläni siellä kuitenkin kävin kun se kerran lämmin oli :)

Muutoin ilta on sujunut lasten kanssa ihan mukavasti (Mies jäi vielä yöksi mökille). Tietokoneen käyttö on ollut puolen tunnin käyttöjaksoissa, joten siitäkään ei ole riitaa tullut. Leppoisaa eloa siis :)