Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Pakollista kuntoilua

Mies pääsi töistä hyvissä ajoin, joten lähdimme uuden lieden hankintaan tai ainakin katsomaan mitä tarjolla on. Siitä tulikin sitten ihan kunnon kuntolenkki. Käytiin viidessä liikkeessä, kilometrejä karttui jo autollakin viitisenkymmentä surrautellessamme kaupunkia ja vähän toistakin ristiin rastiin, ja välillä käytiin kotona kääntymässä kun Esikoinen piti hakea harkoista ja viedä keilaamaan plus sitten kävelyt.

Koska emme ole mitenkään vaativia uuden lieden suhteen (lue: lompakossa on reikä, rahat häviää aina eivätkä säästy, joten kallein malli saa jäädä kauppaan), niin ainoat vaatimukset olivat
* lieden tulee olla 50 cm leveä - en ole valmis luopumaan ainokaisesta laatikostosta keittiössä, eikä mieskään halua haarukoita ja veitsiä sun muita pussukoihin seinille roikkumaan, enkä ole myöskään valmis luopumaan tiskikoneesta mikä on lieden toisella puolen, joten tilaa on vain tuolle kapoisammalle
* liedessä pitää olla sekä kiertoilma että ylä/alalämpö, kaikki muu tilpehööri on plussaa muttei tarvetta

Ensimmäisessä liikkeessä totesin, että keraamisen tason voi unohtaa. Tehotuhojen kanssa sen kestävyys voisi joutua turhan koville, ja kun kyse on kuitenkin meille suuresta investoinnista, haluan mielenrauhan kestävyyden suhteen. Liikkeen houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi nousi Helkaman liesi, hintaa 399 e.

Toisessa paikassa kovan houkutuksen toi myös Rosenlewin monitoimiliesi, hintaa sillä oli 450 e. Aika vastaava kuin tuo Helkama, joka tässä liikkeessä maksoi 369 e. Sitten Mies keksi alkaa mittailemaan uunien sisäleveyttä ja -syvyyttä. Hupsis heijaa... noinkohan Helkaman uuni onkin liian pieni ajatellen tämän perheen joulukinkun kokoa. Otti mitat ja päätti kotona mitata nykyisen eli ei tehty ostopäätöstä vieläkään.

Kotimatkan varrelle osui vielä yksi liike, joten poikettiin sitten sielläkin. Siellä olisi ollut joku Rosenlewin uudempi monitoimiliesi 459 e ainoa meitä kiinnostava vaihtoehto. Kotona aloin miettimään, että eipäs missään ollut Upon liesiä, tämä edellinen kun on Upon turvaliesi. Kaivoin netistä jälleenmyyjät ja niin meitä taas vietiin naapurikaupunkiin katsomaan nuokin läpi.

Löytyihän se sitten myös Upolta tuollainen kiertoilma/perinteinen vaihtoehto. Hintaa 499 e. Saimme hinnan tingittyä 480 euroon, ja tuumittiin että josko se sitten olisi sittenkin taas Upo. Hyviksi ominaisuuksia kun on
* alhaiset pintalämpötilat - ero esim. Rosenlewiin oli jo toistasataa astetta :O
* turvakytkin ettei lapset saa levyä tai uunia päälle vahingossa - ei ollut missään muussa liedessä mitä katsoimme
* lapsilukko uuniluukussa tuntui paljon tukevammalta kuin Helkamassa jossa sen sai auki vähän reilummin nykäisemmällä
... ja onhan taas kotimainen eikä mikään Unkarissa, Turkissa, Puolassa tms. valmistettu, missä aika monet muut merkit nykyään valmistetaan merkistä riippumatta. Lisäksi tuosta löytyy grilli, kiertoilmagrilli, pizzatoiminto ja sulatus/kuivatus.

Huomenissa pitää kaivaa kuvetta ja käydä hakemassa tuo pois, voin taas suunnitella uuniruokia ilman että varaudun vuorokauden mittaiseen haudutuskypsentämiseen.

3 Comments:

 • At tammikuuta 03, 2006 2:08 ip., Anonymous Anonyymi said…

  Hmmm... eikös Upon masiinat valmisteta nykyään muistaakseni Italiassa? Tai ei Suomessa kai ainakaan enää? Meidänkin kotoa Upoa löytyy, ja minäkin nimittäin luulin sen olevan ihan suomalainen merkki, muttamutta. Vaan ihan hyvin on toiminut silti.

   
 • At tammikuuta 03, 2006 5:30 ip., Blogger tsu said…

  Ei, kyllä Upo valmistetaan edelleen Suomessa. Tuolta näkee missä noita muita valmistetaan merkistä riippuen -> http://www.helsinginenergia.fi/sahko/kodinkoneoppaat/Liedet500.pdf

   
 • At tammikuuta 05, 2006 2:42 ip., Anonymous Anonyymi said…

  Helkama KUUMEENE pinnasta, käsi ei kärsi koskea päällä olevan uunin luukkuun! ei lapsiperheille!!!

   

Lähetä kommentti

<< Home