Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

torstaina, joulukuuta 22, 2005

Joulupolkka

Enpäs sitten eilen enää ehtinytkään kirjoittaa kun piti vielä sormet vikkelinä neuloa viimeinen sophie-laukku valmiiksi että saan sen tänään huovutettua ja illalla pakettiin. Ja kun luulin että siinä on viimeinen paketti niin aloin muistamaan yhtä sun toista mikä pitää vielä saada pakettiin kun olin ne unohtanut. Noita neulomistöitä mitä syksyllä tuli tehtyä.

Tänään olen jo tähän mennessä (klo 10:32) käynyt laulelemassa joululauluja ja katsomassa jouluisia esityksiä. Tuuliviirin koulun joulujuhlat oli klo 9 ja koska hän oli koululaisista ainoa jolla oli esitys, menin sinne... mukana kolmen nuorimman rytmiryhmä. Taapero istui alun nätisti mutta sitten alkoi matoilu, huudolta vältyttiin kun annoin istua lattialla aina välillä, sitten kelpasi taas hetken syli. Esitysten jälkeen käytiin luokassa tervehtimässä opettajaa ja oppilaat saivat todistukset ja joulupussit. Sitten huokaisin jo onnesta että nyt pääsee aamukahville kotiin, kun Pipa otti ja laittoi jostain syystä jarrut pohjaan eikä suostunut kävelemään rappusia alas. Minä taas en voinut laskea Taaperoa irti kun tämä olisi taapertanut lujaa jonnekin ihmisvilinään... pitkät käytävät jostain syystä ovat aina kiehtoneet meidän muksuja. Eräs ystävällinen naisihminen tuumasi hetken meitä katsottuaan, että hänpä auttaa - kipaisi raput ylös ja kantoi käärmeilevän Pipan alas. Pipa suuttui entistä enemmän ja istahti lattialle ja viskeli hanskansakin pois. Yritin maanitella, lahjoa ja uhkailla eikä mikään auttanut. Viiden minuutin jälkeen sama nainen kuin aikaisemmin tuli taas paikalle ja kysyi kantaisiko hän Pipan ihan alas ja ulos asti, ja nappasi Pipan syliinsä. Ulkona Pipa yritti pakkasen purevuudesta ja maan jäisyydestä huolimatta porautua maan sisään kasvattamalla juuret, jolloin Isosisko kokeili lahjontaa. Lupasi pillimehua omasta joulupussistaan Pipalle tai tikkarin... Pipa tuumasi "ei kun tikkari ja pillimehu" :D ... kävi mokoma tinkimään mutta suostui kävelemään kuitenkin autolle. Siinä vaiheessa huomasin ettei Poppana ole joukossa mukana. Missä vaiheessa oli jäänyt, sitä en tiedä. Isosisko antoi tavaransa Tuuliviirille (joka alkoi valittaa ettei jaksa kaikkea kantaa... todistukset ja kaksi joulupussia painavatkin niiiiiiin paljon) ja lähti etsimään pikkusiskoista vanhempaa. Löytyihän tämäkin heti, ja suuttui kuin turkinpippuri kun ei autossa enää päässytkään Taaperon viereen kun Pipa jo istui siinä *huokaus*. Isosisko nosti lumeen takapuolelleen käyneen Poppanan autoon ja vetäisi turvavyöt kiinni... taisi huokaista hänkin ;D

Nyt vihdoin saan juoda aamukahvia tässä rauhassa, tosin jalat tekisi mieli nostaa jonnekin ylös ja korkealle. Mies oli aamulla nähnyt täällä olohuoneessa HIIREN! Perskuleen "gerbiilit". Nyt Ewo ja Jp valmiina, kohta teille tulee "gerbiili" ;) Kaipa se on tänään käytävä ostamassa kaupasta hiiribaari, ne ovat olleet mökilläkin tehokkaita kun nuo eivät näytä menevät loukkuihin edes :PP

Kohta pitää alkaa pakkaamaan. Mies haluaa huomenna päästä viimeistään puolilta päivin reissuun kun kerran ajoissa voidaan lähteä, ja Hesassa pitää käydä vielä Mummon ja Papankin luona viemässä joulukukkaa ja hakemassa lanttu- ja porkkanalaatikot. Mummo ne joka vuosi tekee meille, joten niitä ei kaupasta osteta.

Joulun kunniaksi karppaus saa jäädä tauolle. Aion herkutella suklaalla ja ruoalla sen mitä mieli tekee. Tosin graavilohihan taisi olla aika karppia ja se on herkuista suurimpia mitä odotan ;) Sitä "tilasin" isältä paljon ettei tee niin vähää että heti loppuu. Lapsetkin kun ovat graavilohen perään.

Mutta nyt tämä on viimeinen polkkaus ennen joulua, joulun jälkeen takaisin.

RAUHALLISTA JA HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE!

2 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home