Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, toukokuuta 27, 2005

Jepulisjee

Eilen tuppasi olemaan kiireinen lomapäivä, johtuu siitä että Mies tuli kotona käymään Pipan ja Poppanan kanssa, kaupassa piti käydä, optikolla samaten (Poppanan silmälasien sanka on jo viikon ollut poikki mutta kun ei ole muistanut viedä ja sitten kun on muistanut, ei ole päässyt), Esikoisella oli futisharkat, Mersu piti hakea ja mitähän vielä...

Eilinen aamu kului kyllä kuten muutkin loma-aamuni. Kiire alkoi sitten klo 14 aikoihin kun Mies kaartaa pihaan Mersulla - oli käynyt hakemassa sen autokorjaamolta ja jättänyt Mazdani sinne odottamaan hakemista. Koska eilen tuli vihdoin ja viimein lapsilisät (ja meni myös... selkeästi tässä tarvittaisiin yhtä lasta lisää että niistä jäisi jotain käteenkin ;) ), niin kauppaan oli jo kiire. Pitihän se ehtiä tekemään ruoka ja syömään ennen kuin klo 17 Esikoisen pitäisi olla pelipaikalla.

Optikolla
Pikapikaa kauppalistan suunnittelua ja Poppanan komennus mukaan. Silmälasit oli nyt vietävä korjattavaksi kun jo viikon ollut ilman niitä. Optikolla myyjä sanoin juotoksen maksavan 20 euroa, uusi sanka 30 euroa.. Okei, tilataan uusi niin on taas joustava sanka, juotettuna se ei joustaisi. Myyjä alkaa soittelemaan jonnekin, sivusta kuulen ettei aisaa meinaa edes löytyä vaikka lasit on ostettu vasta reilu puoli vuotta sitten. Asia kuitenkin järjestyy eli aisa ilmeisesti löytyy - kiva uutinen oli, että menee takuuseen kun lasit ovat niin uudet :)) . Viuh! Ihanaa!

Kaupassa
Kuten jo mainitsinkin tässä taannoin, Prisma on täällä alkanut muuttelemaan tavaroiden paikkoja, joten vainuvihikoira olisi ollut hyvä apu nopeuttamassa kauppareissua. Nyt kului aikaa turhaan siihen kun piti ravata kauppaa eessuntaas etsien jotain tiettyä... ja kun tuota lääniä tuossa Prismassa riittää ihan pienen kuntolenkin verran. Poppana meinasi vielä kaiken kukkuraksi livistää jonnekin mutta kiristys-uhkailu-lahjonta toimi ja neiti pysyi lähellä... paitsi ihan lopussa kun leluhyllyjen kutsu kävi ilmeisesti liian kovaääniseksi, mutta sieltäkin lähti nätisti kassajonoon ilman että näytti siltä kuin käsissä olisi pikaliimaa joka ei irtoa hyllyistä. On erinäiset kerrat tullut kannettua sieltä yksi tai kaksi neitiä olkapäillä pois.

Kotona
Matkalla kotiin Esikoinen jo soitti "koska tulet, alkaa olla jo kiire". Jep jep, kai minä nyt sen tiesin kun kello näytti jo neljää. Kaahaus kotipihaan, ruoka tulille ja rauhoittelemaan Esikoista että kyllä sinä ehdit. Nipin napin ehtikin. Ruoka oli valmis klo 16.40 (tulikuumaa tietty), Esikoinen oli syönyt klo 16.54 ja sitten mentiin... kentällä poika oli klo 17.03 eli ei paljon myöhässä. Samalla reissulla nakkasin Miehen hakemaan Mazdan pois sieltä minne oli sen jättänyt.

Mersun huolto
Korjaaja sanoi jo viimeksi ettei jarruista ollut mitään jäljellä (minä luulin tosin että oli vaihtanut jo etujarrupalatkin viime viikolla mutta ei kuulema ollut... ei ihme että jarrujen varoitusvalo paloi kun hipasikin jarruihin) mutta nyt oli Miehelle sanonut etujarruista että raudat siellä oli näkyvissä. Että taisi nuo hiukkasen huonossa jamassa olla. Nyt siis vaihdettiin sekä etu- että takajarrupalat, kiristettiin käsijarrua, korjattiin pakkivalo (se välillä paloi ja välillä ei) ja vaihdettiin öljyt sekä öljynsuodatin. Hintaa huollolle tuli 385 euroa.. puuh! No, se hyväpuoli tässä on, että jarrupalat luultavasti kestävät nyt niin kauan, ettei meidän niitä enää tarvitse tuohon vaihtaa, ja öljykin taas vasta vuoden kuluttua.

Öljynvaihdossa korjaaja oli alkanut ihmettelemään jo, että onko meidän auto pohjaton kaivo. Hän oli kaatanut ja kaatanut ja kaatanut öljyä eikä loppua näyttänyt tulevan millään :D . Lopulta, 8 litran jälkeen!!, se vihdoin riitti. Järkky määrä öljyä :o - johan tässä tuntee itsensä vähintään Jr. Ewingiksi kun tuollaisella öljylähteellä ajelee.

Ilta
Illalla sai sitten koko poppoo happea niin että heikompia voisi heikottaa. Mentiin katsomaan Esikoisen peliä kun sain Vauvan syötettyä, vaipat vaihdettua ja vaatteet etsittyä. Pipa oli nukahtanut sänkyyn joten "päiväunet" oli keskeytettävä ja herätettävä toinen mukaan. Ensimmäinen peli olikin vasta vähän aikaisemmin alkanut kun kentälle mentiin, vaikka ajallisesti me olimme puoli tuntia myöhässä. Pipa reppana oli nukuksissa, ja yskäkin kiusasi, joten viihtyi vain isän sylissä. Ekan pelin jälkeen (pojat hävisivät 1-3) piristyi sen verran kävelemään että söi karkkipussin tyhjäksi, sitten alkoi taas palelemaan ja väsyttämään. Otin Pipan syliini ja takkini sisään mutta neitokainen vain sanoi että kylmä on. Niinpä toisen pelin aikana lähdin Pipan kanssa käymään Lidl:ssä ostamassa limua ja neiti sai olla sen aikaa lämpimässä autossa ja kaupassa.

Kun tulimme takaisin kentälle, käärin neidin Vauvan peittoon joka oli autossa, ja sylissä vielä peittelin jälleen takkini sisään - siinä Pipa sitten otti torkut kentän laidalla. Ei ihan kunnossa taida olla, nyt on seurattava tuota yskää ja jos jatkuu tuollaisena niin käytettävä taas korvalääkärin luona.

Vauva meinasi hermostua rattaissa parin tunnin jälkeen... ruoka-aika oli ja meni hieman ohi mutta jos vain Mies rattaita liikutteli ympäri kenttää niin rauhottui ja viihtyi. Peli loppui klo 20.40 hienosti tasapeliin - pojat olivat kuitenkin jo olleet kolme maalia tappiolla, joten tulos oli hyvä. Esikoinen sai tälläkin kertaa kunnian yhdestä maalista. Kentältä Mies lähti Pipan ja Poppanan kanssa mökille, minä muiden kanssa kotiin tankkauspisteen kautta.

Isosiskolla on yli viikon ollut kielessä kipeä kohta, jota kävi eilen terveydenhoitajan kehotuksesta näyttämässä lääkärillekin. Piti laittaa ihan yksin matkaan kun ei ollut vielä päivällä autoa ja Vauva oli juuri mennyt päiväunille. Sitten kotona huokailin ja pyörin ja mietin, että pärjääkö tyttö yksinään päivystysreissulla mutta hienosti oli pärjännyt - koko reissuunkin meni vain reilu puoli tuntia. Lääkäri oli sanonut että kyseessä on joku virus eli se paranee itsestään vaikka tuskallinen onkin. Kirjoitti reseptin Emlaan, jota voisi ennen ruokailua laittaa kielen kipeään kohtaan puuduttamaan... maku vain on kuulema kamala, sanoi Isosisko :D

Tänään
Aamusta heräsin puoli yhdeksältä siihen että vettä tulee kuin aisaa. Koska satuin heräämään sopivasti siihen aikaan kun poikien kouluunlähtö olisi, päätin nousta äkkiä ylös ja viedä Esikoisen ja Tuuliviirin kouluun etteivät kastu - kumpikin on rikkonut oman sadeviittansa :P . Tuuliviiri ehti jo ovesta ulos ennen kuin ehdin ilmoittamaan kyydistä, joten Esikoinen juoksi ikkunasta huutelemaan ja kyselemään kiinnostaako kyyti. Tuuliviiri teki äkkikäännöksen ja juoksi sisään odottaan että sain kiskottua vaatetta niskaani. Isosisko meni vasta kymmeneksi joten jäi lapsenvahdiksi. Nyt pitää sitten muistaa illalla hakea Esikoinen harkoista kun koulusta tämä menee mummin luokse ja sieltä sitten harkkoihin.

Iltapäivällä taas pitää muistaa hakea Poppanan silmälasit, ja illalla viedä ne mökille, että tyttö saa ne vihdoin päähänsä. Tuuliviiri ehkä lähtee samalla reissulla viikonlopuksi mökkeilemään. Isosisko puolestaan lähtee luokkansa kanssa Tykkimäkeen ja jää sinne parin luokkakaverinsa kanssa iltaan asti. Toisen kaverin äiti hakee tytöt sieltä ennen seitsemää.