Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, toukokuuta 20, 2005

Tuntien kuluminen perjantaina - kotiäidin "vain" kotona olemista

10.00 Mies soittaa ja herättää minut ja Vauvan sikeästä unesta - yöunilla oltiin edelleen. Poppana kiikutti puhelimen makkariin, ja oli selkeästi iloinen kun me heräsimme... Pipa oli jo menossa väsähtänyt (tytöt olivat heränneet puoli kahdeksalta) ja nukkui poikien huoneessa päiväunia. Mies luetteli puhelimessa litanian mitä kaupasta pitää ostaa (heh, ihan kuin niitä muistaisin enää kun unenpöpperössä olin) ja käski etsimään lapsille sortsiasut mökille mukaan otettavaksi.

10.00-11.00 Vaihdoin Vauvalle puhtaan vaipan ja puin päivävaatteet. Imetin Vauvan, join aamukahvia ja irkkasin. Annoin Poppanalle aamupalaksi muroja kun niitä halusi. Pipakin heräili vähän vaille yksitoista.

11.00-12.00 Syötin Vauvalle aamupuuron, kävin itse aamupesulla. Vaihdoin Vauvan kakkavaipan puhtaaseen (suora putki - yhdestä päästä kun lappaa sisään, niin toisesta pruuttaa ulos). Pipa ja Poppana juoksivat rinkiä ympäri taloa ja kiljuivat ja kikattivat... metelin määrä on vakio vaikka olisi vain osa lapsista kotona.

12.00-13.00 Vauva leikki siskojen kanssa (repi hiuksista ja kikatti ja tytöt nauraa käkättivät myös) ja meteli siis vain jatkui, välillä Vauva etsi pikkuautoja ja leikki niillä. Suunnittelin kauppaan lähtöä, suuri pulma oli vain että mihin kauppaan. Lähelle S-markettiin vai kauemmas Prismaan... ja mennäkö yksin, kaksin vai nelisin eli otanko mukaan Vauvan, vai myös tehotuhot vai odotanko koululaisia kotiin ja käyn sitten nopeasti yksin. Muistin laittaa laskujakin maksuun vaikka tehokkaasti yritän ne unohtaa... tilin saldo on ikävää katsottavaa.
Tuuliviiri tuli koulusta, ja päätin odotella Isosiskon tuloon asti ja lähteä sitten yksin S-markettiin. Selviän nopeammin, eli hetki irkkausta ennen lähtöä.

13.00-14.00 Lääkäri soitteli labratuloksista, kaikki kunnossa :) - sain lähetteen fysioterapiaan kun pyysin, selkä jumittaa edelleen jonkin verran joten josko sieltä apua löytyisi. Isosisko tuli hieman yhden jälkeen, joten minä starttasin kauppaan. Pankkiautomaatin kautta kun Isosisko tarvitsee rahaa maksaakseen leirinsä huomenna. Reissulla meni reilu puoli tuntia, tulin kotiin ja heti imuroimaan... tuhotehot olivat käyneet kaapilla muropussilla ja lattiat oli koristeltu muroilla... jee jee. Sitten Vauva rinnalle imuttelemaan eli päiväunille nukutus.

14.00-15.00 Vauvan sai kipata vartin yli sänkyyn sikeässä unessa. Sitten oli vuorossa ruoan teko - päivän listalla possukastiketta ja perunamuussia (Lidl:n jauheesta, on ihan hyvää jopati). Aika eikä hermot riitä muussin tekoon alusta loppuun itse, siksi jauheesta... 3-4 kilon perunamäärän kuorimiseen kun kuluisi aikaa ihan kiitettävästi. Tekaisin sitten samantien parit kastikkeet, saa Mies ottaa mökille mukaansa niin tuhotehot tulee sielläkin ruokittua muullakin kuin nuudeleilla.

15.00-16.00 Mies tuli ruokikselle vartin yli (ja toi tullessaan minulle kolme vihreää ruusua :)) ). Syötiin (kastike sai kehuja niin lapsilta kuin Mieheltä - maustekokeilu osui siis nappiin), siivottiin jäljet (siis pöytä ja lattiat). Mies toi tullessaan myös tilaamani mausteet, oli hakenut ne Matkahuollosta, joten lajittelin niitä että mikä menee kenellekin. Jos iltasella ehtisi niitä kuskailemaan vastaanottajille, edellyttäen että saan puhelimitse kiinni ensin. Suht hiljainen hetki talossa kun lapset katselivat piirrettyjä hetken ja menivät sitten ulos.
Minä tyhjensin tiskikoneen, ladoin sen taas melkein täyteen, ja kävin etsimässä niitä sortsiasuja sun muita mitä tytöt ja Tuuliviiri voivat mökillä tarvita.

17.00-18.00 Isosisko meni Poppanan kanssa tyttökerhoon, ja Pipa hieman loukkaantuneena moisesta ikärasismista (häntä ei vielä kerhoon huolita kun on niin nuori) tuli sisään. Onneksi telkkarista alkoi piirrettyjä, joten möksötys ei kauaa kestänyt. Neiti makoili sohvalla ja katseli telkkaria. Mies oli livistänyt ennen aikojaan töistä ja manasi kun ei päässytkään heti lähtemään mökille kun piti Poppanaa odotella. Minä yritin aikani kuluksi saada uutta istuinrengasta kiinni pönttöön - tulos: Mies tuli paikalle sitä vaihtamaan etten riko sitä... ja rikkoi itse palan kun hakkasi kiinni. Se ei ollutkaan läpihuutojuttu. Vauva heräsi kuudelta päiväuniltaan.

18.00-19.00 Mies pääsi lähtemään mökille Tuuliviirin (joka ei taas kerran tiennyt mennäkö vai eikö mennä - mieli muuttui moneen kertaan) ja tehotuhojen kanssa. Minä lämmitin Vauvalle ruokaa (sillä välin kun lämpeni, kävin laittamassa vaippapyykin pyörimään) ja syötin poikaa, Isosisko pakkaili tavaroitaan, ja kun Esikoinen kotiutui futisharkoistaan, lähdin Isosiskoa viemään yökylään tätinsä luokse. Käly lupasi viedä tytöt aamulla lähtöpaikalle.
Kälyn luona vierähti hetki rupatellen ja samalla sain seurata pienen kissanpennun yrityksiä päästä marsun koppiin... ja lopulta sisukkuus palkittiin. Eikä sieltä kopista alkanut edes kuulumaan meteli eli marsusta kisu olisi jees kämppäkaveri?

19.00-20.00 Kaupan kautta taas kerran, maito oli uhkaavan vähissä ja illaksi ostin siiderinkin nautittavaksi... yllätyin ruuhkaa mutta sitten muistin että on perjantai kun asiakkaista 90 %:n käsissä oli siideriä tai kaljaa. Kotona lisää tiskejä tiskikoneeseen ja kone käyntiin, keittiön pöydän pyyhkimistä (aiemmin olin pussittanut säkillisen leipiä ja pöytä oli murusia), imurointia, tsi-Fuzzien täyttämistä käyttövalmiiseen kuntoon, Vauvalle puhdasta vaippaa kun lemahti, tv:n kaukosäätimien pelastusta kuolavaaralta, Vauvan lelujen koriinheittokisaa Esikoisen kanssa... Tässä vaiheessa huomaan etten ole saanut kahvia aamun jälkeen :/ - ilmankos alkaa väsyttää.

20.00-21.00 Alan kyselemään Esikoiselta aamupalan tarvetta, että teenkö, ja Esikoinen huomaa ettei ole syönyt mitään koulun jälkeen. Aamupalaa ei kuulema syö - no joo, en minäkään pysty heti aamusta syömään, mutta matkalle pari leipäpalasta ottaa. Siis eväiden teko ja itselleni iltapala. Vauva löysi sitterin ja kiipesi kyytiin. Hymy oli kuin naantalin aurinko kun keksi että hyppimällä pääsee jopa eteenpäin tuon hökötyksen kanssa. Saan leivät eteeni ja Vauva alkaa huutamaan pää punaisena. Esikoinen käy nuuskaisemassa ja kuuluttaa kakkaa... siis vaipan vaihtoon, ja samalla reissulla kun huuhtaisen kakan vaipasta pois, heitän puhtaat vaipat kuivuriin (paitsi Fuzzit) ja laitan Esikoisen pelikamppeet pesuun. Nekin pitää saada puhtaiksi ennen aamua.

21.00-22.00 Saan syötyä ja menen.. tai ainakin yritän mennä.. lajittelemaan pyykkiä. Vauva karjuu taas vähemmän suloisesti. "Kakka taas", huutaa Esikoinen. Siis taas vaippaa vaihtamaan. Nyt laitan kertiksen siinä toivossa ettei enää tarvitse vaippaa vaihdella vaan tuo on sitten aamuun asti. Vauva reppanalla peppu punoittaa taas, joten sinkkivoide käyttöön vaihteeksi.
Vaipanvaihdon ja yöpuvun laiton jälkeen päätin antaa Vauvalle iltapuuron sijaan velliä - yksi purkki näkyi kaapissa olevan ja parasta ennen päiväys olisi ensi viikolla, ja hukkaan ei kannata heittää eli syököön tuon nyt. Esikoinen halusi tarjota vellin pullosta, ja meni vain muutama minuutti kun pullo oli jo tyhjä... ja Vauva rellotti oikein tyytyväisen näköisenä Esikoisen sylissä. Minun omat kullanmurut, vanhin ja nuorin <3 Nyt hetki irkkausta. Korkkaan siiderin.

22.00-23.00 Alan ehdottelemaan Esikoiselle painavammalla äänensävyllä nukkumaan menoa kun kympin uutiset alkavat. Herätys on kuitenkin jo klo 5, joten ei kannattaisi kukkua kauemmin. Esikoinen kömpikin kiltisti sänkyyn. Koska kyytiä ei saanut järjestettyä, niin minullakin on aikainen herätys... pakkohan se on viedä toinen aamusta lähtöpaikalle - ei matkaan mene kuin muutama minuutti. Pyörällä ajosta ei tule mitään kun kampekassi on iso ja painava. Eli itsekin on alettava suunnittelemaan nukkumaan menoa Vauvan kanssa niin jaksan herätä hetkeksi aamulla. Öitä.Vihreät ruusut, jotka sain - kauniita. Kaleidoskooppi jo ilmoitti suorastaan vihertyvänsä kun noita katseli ;-D Posted by Hello