Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Vanhan loppu, uuden alku

Viimeinen päivä tätä vuotta. Taapero on ollut jo pari päivää oma itsensä, ja viime yö sujui yskimättäkin :) Jotta tämän vuoden sairaskiintiö saadaan täyteen, niin Tuuliviiri ja Pipa ottivat loppukirin viime hetkillä. Tuuliviiri oli aamusta oksentanut sänkyynsä ja Pipa reppanalta on puhti poissa ja kuumetta. Alkanee siis uusi vuosi samoin kuin tämäkin vuosi alkoi. Vuosi sitten kipeinä olivat Taapero, ja Tuuliviiri jota piti uuden vuoden yönä klo 4 kuskata sairaalaan asti kun poju parkui mahakipua kurkkusuorana.

Äkkiä se tämäkin vuosi meni. Ilman suurempia murheita. Tosin alkuvuoden kuuden viikon noidannuolikokemuksen olisin voinut jättää kokemattakin, se oli sen verran ikävä vaiva. Tammikuun lopulla Taapero oppi istumaan tuetta 8 kk:n ikäisenä, alkoi konttaamaan 9 kk:n ikäisenä ja kesäkuun alussa, muutaman päivän vajaa 13 kk:n ikäisenä, otti ensimmäiset askeleet. Paljon mahtui pienen miehen elämään kehitystä - nyt tuo äänestä päätellen kalustaa keittiötä uusiksi kun tuolit vaihtavat paikkaa. Muutaman sanankin poju jo sanoo, "puuoa=puuroa", "anna", "mamma", "pappa", "kakka", "heihei" vilkutuksen säestämänä ja omaa pulputusta riittää muutenkin . On tuo ihana pakkaus, kuten muutkin riiviöni :)

Vuoden parhaisiin paloihin kuuluu myös Pipan korvakierteen katkeaminen. Vihdoin ja viimein korvat ovat pysyneet kunnossa pidemmän aikaa. Johan sitä korvatulehduskierrettä kestikin yli kaksi vuotta, ja korvat putkitettiin pariin otteeseen ja kitarisat leikattiin.

Sairasteluissa on siis päästy vähällä, jos mukaan ei lasketa vauvakuumetta. Se kuume kun ei tunnu lähtevän pois millään, ei edes sillä, että irkissä puhutaan raskausajan kivuista ja säryistä - synnytyksestä puhuminen ei kammota, sehän on aivan ihana kokemus lopuksi :) Kumma juttu ettei kuumetta tunnu laskevan edes näiden kuvien selailu ;)

Uuden vuoden ensimmäiseksi hankinnaksi meille näyttää tulevan uuden lieden osto. Tarkoitus oli eilen syödä iltapäivällä kinkkua (laitettiin uuniin 29.12. klo 23.50) mutta loppujen lopuksi kinkku oli uunissa eilen vielä klo 22, eikä ollut kypsä pohjapuolelta :PP Jippiaijeejee, rahan menoa ei voi estää. No, tiukataan vyötä niin eiköhän se uusi liesi järjesty :)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA JA ONNEA VUODELLE
2006!!!

1 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home