Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2005

Kiirettä ja bloggerikin aiheuttaa vieroitusoireita

Onpahan ollut kiire päivä. Aamusta sännättiin perhekerhoon ja lapsetkin kävelivät reippaasti, eihän nyt temppuratapäivänä sopinut myöhästyä.. se on Pipan ja Poppanan suosikkijuttu. Kerhossa Vauva oli hieman ihmeissään kun meinasi jäädä minijättien jalkoihin konttasi sitten minne vain, lopulta tuli syliin kun totesi sen turvallisimmaksi paikaksi.

Kerhosta ulos päästyämme, huomasi Poppana että otsassa meinaa kupla sanoa poks.. Ajatus toppapuvun ym. vetimien riisumisesta ja taas päälle pukemisesta ei iskenyt, joten kysyin voisiko pidätellä kotiin asti jos menisi metsän kautta kotiin (parin minuutin matka, tietä pitkin 10-15 minuuttia). Se sopi Poppanalle, joten isompi neiti viuhahti kotiin omaa reittiä ja minä kävelin Pipan ja Vauvan kanssa toista. Siis minä kävelin.. Vauva nukkui kuin pieni murmeli vaunuissa ja Pipa kökötti seisomalaudalla kun sellainen vaunuissa kiinni oli - ei siis vahingossakaan kävellyt.

Työnhaun ensi askeleet

Kotona ryntäsin äkkiä koneelle naputtelemaan paria työhakemusta. Ei mitenkään viime tippaan, ei toki. Toisessa haku päättyy huomenna (mutta tänään kun laitoin kirjeen menemään, sen pitää olla huomenna perillä) ja toisessa ylihuomenna. En kyllä jaksa uskoa, että noista mitään tulee. Samanlaisia paikkoja kun olen hakenut niin hakijoita on yhtä paikkaa kohti ollut 200-300. Ja kun sitä työkokemusta arvostetaan niin mistäs sitä saa jos ei saa töitä. No joo. Ainakin yritän.

Vaikka ei sen puoleen. Minulla ei töihin ole mikään hinku.. muu kuin se että tuleva eläke huolettaa. Siitäkin kyllä ehdotin vanhemmilleni, että maksavat nyt kaikki lainansa pois ja pitävät huolen omakotitalostaan ja tontista, niin siitähän minä saan eläkkeen sitten joskus kun myyn sen ;) Minä nauttisin kyllä kotona olosta. Tämä on ehdottomasti elämäni parasta aikaa kun lapset ovat pieniä ja asuvat vielä kotona (vaikka pienin yrittääkin juuri tyrmätä minua asentamallaan hajupommilla - pitää hengittää suun kautta). Huolimatta siitä että niitä varapäreitäkin kuluu ja pinna venyy ja paukkuu välillä.. Silti. Näistä lapsukaisista saa niin paljon iloakin. Eikä ole tysää, ei.

Pipan neuvola

CV:tä kirjoittaessa uppouduin hommaan niin, että meinattiin myöhästyä neuvolakäynniltä. Pipaa se tuskin olisi haitannut - neidistä tuli neuvolaan päästyä pieni ujo sylihiiri. Helmet suostui pujottelemaan naruun, ja siinä vaiheessa vielä puhelikin "mikä tämä on, mikä tämä on?" tarkoittaen, että minkä värinen puuhelmi oli sormissa. Palapelin teki myös mutta sitten tuli stoppi. Kun lisää tehtäviä annettiin, Pipa vain hieroi toista silmää tai laittoi kädet kokonaan silmien eteen tai istui sylissä muuten vain puhumatta mitään. Ei suostunut edes osoittamaan sormella kuvasta vaihtoehtoja vaikka sekin olisi ollut mahdollista. Tuosta nyt voi sitten jo päätellä sen ettei näön tarkastaminen tai kuulon testaus onnistuneet alkuunkaan. Vaikka en minä ole edes huolissani, kyllä tuo näkee ja kuulee ihan hyvin jos itse haluaa - omaa valikoivan kuulon eli ei meinaa komentoja kuulla ollenkaan mutta jos minä kuiskuttelen jostain herkuista niin kuulee vaikkei ole tarkoituskaan. Pituus ja paino sen sijaan saatiin sentään, 96 cm ja 15,1 kg :)

Neuvolasta tultiin kotiin, ja jahtasin heti Miehen pois koneelta pasianssia pelaamasta. Halusin tehdä CV:n valmiiksi ja saada sen hakemuksen kera postiin. Tai siis pakkohan se oli kun huomenna on se vika hakupäivä. Toisen hakemuksen kohdalla iski pihiys, ja koska boikotoin postia aina kun voin, päätin viedä sen itse huomenna paikanpäälle kun siellä lähellä olen. Postin boikotointi johtuu noista älyttömistä postimaksuista.. minua alkaa nykyään närästää jo tavallisen kirjeen lähetys, saati sitten jos se painaa jo yli 100 grammaa niin sitten korventaa kunnolla. Pakettimaksu taas iskee palleaan ja ilmat pihalle.

Kävin viemässä kirjeet postiin ja tulin kotiin. Imurointia, lakaisua, tiskikoneen täyttöä ja ruoanlaittoa. Mies makasi sohvalla ja lähti sitten autoa pesemään kun huomasi että muuten joutuu kohta kotitöihin päätellen siitä miten aloin muksuja komentelemaan ;) No hitsi.. hiekkaa, paperisilppua, ja ties mitä lattioilla taas vaikka kuinka paljon (mistä ihmeestä sitä riittää vaikka täällä imuroidaan usein?). Sitten yritin sivussa päästä blogia kirjoittelemaan mutta kas kummaa.. "Error. We apologize for the inconvenience, but we are unable to process your request at this time. Our engineers have been notified of this problem and will work to resolve it." Oukkei.. ei sitten väkisin. Kirjoitin tämän alun WordPadilla muistiin ja kopsasin sitten blogiin kun taas onnistui.. eli on kirjoitettu klo 15 aikoihin.