Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, maaliskuuta 28, 2005

Hyvästi rauha

Se rauha loppui sitten lyhyeen heti kun ulko-ovi aukeni klo 13 jälkeen muun perheen tullessa kotiin... "yyäää.. byääh" kuului kun Pipa sisään tuli (väsymys laittoi kiukkuamaan). Poppanan ääntä ei ihme kyllä kuulunut, ja syy selvisikin pian. Tyttö oli jäänyt murjottamaan autoon koska ei ollut päässyt etupenkille istumaan. Aikansa mökötettyään oli sitten siirtynyt keinuun, ja sinne meni sitten kaikki paitsi minä, joka jäin vahtimaan koska Vauva herää päiväuniltaan.

Perheen kotiutumisen huomasi myös keittiön pöydän alapuolesta.. siis lattiasta. Meillä eläisi varmasti pari kanaakin tuolla nokkimassa kaikkea mitä lattialle tippuu. Imurista tuli siis jälleen elämäntapa eikä mikään siivousväline. Onneksi siihen on tottunut, eikä se enää tunnu missään, että sitä joutuu parikymmentä kertaa päivässä käyttämään. Siinä samalla voi juoda vaikka kahvia tai jutella puhelimessa niin ei tylsistytä. Mies sai tarttu illemmalla imurinvarteen hänkin - tehotuhotytöt olivat käyneet sokerikipolla ja lattiat ja pöydät olivat sokerissa.

Nopeita tyttöjä.. kolme tuntia sisällä ja jo oli jääkaapista jossain vaiheessa otettu melkein täysi 2 dl:n kermatölkki ja kerma oli lipitetty sellaisenaan (yöks), jääkaapista oli niin ikään otettu sellainen pieni keltainen sitruunamehupullo jossa "raakaa" sitruunamehua, ja sitä oli levitetty tyttöjen huoneessa liitutaululle ja kirjoituspöydälle ja osa juotu (kermaa ja sokeritonta sitruunamehua... mahtava makuaisti tehotytöillä). Ja sitten tuo sokerin levitys sillä aikaa kun minä ja Mies olimme saunassa - ihan kahden. Mikä rauha ;)

Huomenna on tarkoitus lähteä Citymarkettiin metsästämään niitä lenkkareita lapsukaisille. Tiet ovat jo ihan sulat, joten etenkin koululaiset voivat siirtyä jo kevyempään kenkävarustukseen. Esikoisen ja Isosiskon syksyllä ostetut kengät ovatkin vielä sopivat, joten vain kolmelle täytyy huomenna kengät saada. Kumisaappaat löytyi kaikille sopivat kotoa - niitä onkin meillä sievoinen kasa, että ihme olisikin jos ei pienemmille löytyisi.

Mutta nyt äänestä päätellen Poppana julistaa kolmatta maailmansotaa Isosiskolle, joten menenpä katsomaan ja soveltamaan Lapsityrannit-sarjasta meilläkin käytettyjä rauhoituskonsteja eli toiseen huoneeseen kun ei usko puhetta.