Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Tuulee, ei tuule, tuulee, ei tuule...

Tämä tuuleton tai tuulinen vire on vaihdellut eilisillasta asti.. välillä puhuri meinasi yltää suorastaan myrskylukemiin ainakin minun ja Miehen mittarissa.

Tuuliviiri on koko viikon puhunut, kuinka heillä on perjantaina koulussa naamiaiset. Eilen sitten alkoi vaatimaan asua, sellainen olisi pitänyt mennä ostamaan ja heti. Ei onnistu kun se Matin ketku on piiloutunut lompakkoon (eikä tule edes Seiska-lehden tukiaisia kylkiäisenä kun on väärä Matti). Niinpä ehdotin sitten Kauran kommenttiraidalta Roselta napattua kostyymia eli lakanaa johon saksitaan reiät silmien ja suun kohdalle. Voi jestas! Siitä seurasi suorastaan korvia hivelevää ilokiljuntaa "JOOOOO!! JIPPIII MUSTA TULEE KUMMITUS!!". Eikä siinä kaikki, myös Esikoinen alkoi vaatia, että hänelle myös kun heilläkin on naamiaiset. Jahas.. siis kaksi lakanaa piloille saksittava :/ . No, onneksi kummitätini oli juuri lähettänyt muovikassillisen liikoja lakanoitaan meille mökille vietäväksi, joten otin sieltä sitten kummituslakanat (pihi ja säästäväinen minäni vain kärsii kun ehjiä ja hyviä lakanoita pitää leikellä).

Ahkerana äitinä päätin sitten jopa ommella lakanoista ompelukoneen avustuksella sivuja hieman kiinni, tiirailtiin tarkkaan silmien ja suun paikat, etsittiin vielä kummitukselle hirttonarua tms. kaulaan... ja mitä tekee Tuuliviiri illalla? Alkaa etsiä reissuvihkoaan tarkistaakseen onko heillä naamiaiset vai ei! Eipä näkynyt sellaista viestiä, ei ollut myöskään muissa lippusissa ja lappusissa mitkä koulusta oli kotiin tuotu. Siis ihan omasta päästään keksinyt koko jutun *huokaus*.. ilmeisesti vain koska Esikoinen oli puhunut tulevista naamiaisista koulussa, niin ei halunnut jäädä pekkaa pahemmaksi. Puuh! Tuon pojan jutut ovat kyllä välillä niin tuulesta temmattuja kuin olla voi eli Tuuliviiri sopii kuin nakutettu pojan nimeksi tähän blogiin. Onneksi nyt kuitenkin luokkakavereilla oli tänä iltana naamiaiskekkerit kotona niin pääsi sinne kummittelemaan.

Tänään Tuuliviiri on kiristänyt hermoja sitten vielä sillä, että vaati pilailupuodista ostettavaksi kirvesta tai muuta sellaista söpöä. Mies oli sanonut ettei osteta mutta minulle Tuuliviiri tuli kymmenen minuutin välein parin tunnin ajan sanomaan että iskä ostaa ja kyseli että koska mennään se hakemaan. Ja kun sanottiin ettei olla menossa, niin itku ja parku alkoi, ja sanoi ettei sitten mene naamiaisiinkaan. Okei, älä mene, tuumattiin vain. Meni hetki ja taas oli poika juhliin menossa.. ja vaati kirvestä tai muuta sellaista söpöä.. :P Lisäksi kuului marinaa taas BayBladesta, jonka osat Mies hukkasi roskikseen erehdyksessä ja sellaista välttämättä tarvitaan myös naamiaisissa jossa on kisat.. Hehe, Mieheltä meni hermot ja lähti ostamaan sen BayBladen - jos nyt saisi rauhan ainakin tuolta osin.

Silmäpoli

Silmäpolikäynti osoittautui todella nopeaksi reissuksi. Hämmästyin ihan. Klo 11 oli aika ja olin varautunut jo ainakin parin tunnin ajanmenetykseen. Yllätys oli suuri kun viisi minuuttia yli yhdentoista lääkäri kutsui sisään, tarkisti Poppanan näön ja toivotti tervetulleeksi taas puolen vuoden kuluttua kontrolliin. Lasien avulla Poppana ei karsastanut yhtään, ja näkökyky vastasi samaa kuin 6-vuotiaalla (ja tyttö täyttää siis 5 v. elokuussa). Hienoa. Eikä tarvitse ostaa edes uusia laseja eli ei käynyt kukkarolle tämä reissu - muuta kuin sen polimaksun.

Katsastuskonttorilla

Sillä välin kun minä, Vauva ja Poppana olimme tuolla silmäpolilla, Mies kävi Pipan kanssa kaupassa ja vei minun autoni katsastettavaksi. Olin ihan varma ettei Sierrani syynäystä läpäise kun kuvittelee raukka olevansa kenguru eikä bensarosvo.. tai on se sitäkin. Lapset ovat ilmeisesti Remontti Ässästä puhuneet Sierran kuulen ja nyt kotteroni kuvittelee olevansa Kitti - vaikka ei nuo loikat nyt sentään niin mahtavia ole. Päivän kiva yllätys olikin, että läpi meni ja hyvin, joku pieni reikä pohjasta löytyi, mikä on paikattava mutta se on kuulema no problem, sanoi Mies.

No niin, nyt on saatu blogattua, joten jos menisin taas keittiöön hääräämään. Tuulihatut onnistuivat hyvin, ja tämä tauko tuli kun meinasin kinkkutäytettä alkaa väsäämään mutta mutta.. siinä oli pieni tenkkapoo. Miten tehdään kinkkutäyte ilman kinkkua? Mies lähti kauppaan ostoksille.