Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, toukokuuta 09, 2005

Neuvolaa ja tavallista arkea

Viikonloppu meni nyt vähän ohi kun lauantaina lähdettiin Hesaan ja eilinenkin meni matkustellessa. Mutta kyllä nyt kelpaa kun on taas käkkärät hiuksissa eikä tarvitse murehtia miten päin ne hiukset päässä sojottaa tai mitä niille pitäisi tehdä. Sen kun aamulla hiukan vettä hiuksille näyttää ja harjaa käyttää niin jo on järjestys joka pysyy. Eikä ole liinakkoharja olokaan enää kun otsahiukset lyheni puolella. Mies sai myös hiuksensa järjestykseen, Poppana etutukan ja Isosisko hiuksensa tasattua - ja lysti maksoi 0 euroa. Kannatti ajella täältä Helssinkkiin 146 km. Joskus tullut mietittyä, että sitten joskus kun kummitätini ei enää kampaajan hommia tee, niin minusta tulee varmaan hippi.. antaa kaikkien hiuksien kasvaa vaan. Toinen vaihtoehto olisi ottaa mallia Hantta Krausesta vai mikä Wilma Schiiliwitski tuo nykyään onkaan ja vetäistä puliksi - Suomen ilmastossa vain voi pää jäätyä eli karvakerros on ihan okei latvassa, etenkin kun pipoa ei ole tullut käytettyä (lapset ei kyllä ulos mene ilman!).

Eilen ajeltiin sitten kotiin klo 17.30 aikoihin, Esikoinen hyppäsi autosta fillarin selkään ja lähti jalkapallokentälle pallopojaksi kun pallopoikavuoro oli heidän seurallaan. Aurinko paistoi tuossa vaiheessa vielä ihan nätisti - kymmenen minuutin kuluttua tuli vettä kuin aisaa. "Kyllä se kesä näköjään tulee sittenkin - ihan kesäsäältä vaikuttaa", tuumasi Mies tuossa vaiheessa.

Neuvola

Aamusta kiirehdin Pipan, Poppanan ja Vauvan kanssa neuvolaan. Mentiin kuin olisi tuli pyrstön alla ollut, ja ihan turhaan. Neuvolan ajat olivat puoli tuntia myöhässä. No, eipä tuota aikaa edes huomannut kun minulla oli treffit siellä. Pipan kummitäti S:n kanssa oli myös neuvolakäynnillä toisen th:n luona samaa aikaa, joten rupatellessahan se aika meni hyvin.

Vauvan 1-vuotismitat olivat hienot 76 cm ja 10 210 g. Vuodessa tullut 26 senttiä lisää pituutta ja 6 560 gramaa painoa.. hurjaa. Onneksi vauhti ei mene samaa tahtia tästä eteenpäin. Rokotuspiikki tuli myös, siitä Vauva vähän protestin vuoksi kokeili "ääää-äää äää" ääntelyä, että mitäs himskattia tuo täti taas teki, mutta kunnon itkua ei tullut eikä protestointi yltynyt tuosta edes kovaääniseksi. Nukutuslääkettä taisi piikin seassa olla kun kahvilareissun jälkeen kotimatkalla nukahti autoon ja nukkui siellä reilun tunnin. En viitsinyt alkaa sisään rahtaamaan ja herättämään toista, uni ei olisi enää sen jälkeen maistunut ja päiväunet olivat jo paikallaan. Vein sen sijaan autoon itkuhälyttimen, ja siihen poju alkoi sitten höpistäkin kun heräsi - fiksu poika.

Muuten tämä päivä on taas kulunut tässä koneella.. mutta ähäkutti ehei sentään irkissä. Ajattelin laittaa kirjanpidon ajantasalle ja olen naputellut kuitteja ja laskuja kirjanpitooni niin tiedän missä mennään.. tai ainakin sen mihin ne kaikki rahat menee.

Äsken piti käydä katsomassa missä kaksi nuorinta on. Pipaa eikä Vauvaa ollut näkynyt vähään aikaan, eikä ääntäkään kuulunut. Heh, toisesta päästä taloa löytyivät saunan pesuhuoneesta. Pipa toikkaroi siellä minun korkokenkäni jalassaan, ja Vauva istui ja söi pensseliä ja toisella kädellä hakkasi selkäharjalla lattiaa. Kumpikin hyvin tyytyväisen oloisia. Pipan hikikin oli jo ohi - tyttö tuumasi ruokapöydässä että "minulle tuli hiki".. ja hikkaili.

Nyt voisi olla pieni lukutauko paikallaan eli voisin painua sohvalle kirjan kanssa. Mies tulee reilun tunnin kuluttua töistä ja sitten minä lähden Vauvan kanssa vaunulenkille - jää kuntosali taas väliin kun K:lla on niskat kenossa tai jumissa, ja salillakin on kivempi käydä kaverin kanssa.