Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, huhtikuuta 12, 2005

Tyttökavereiden opas taaperovuosiin

Hehehee.. Vicky Iovine osaa kyllä kirjoittaa noita opaskirjoja niin että lukijalla on hauskaa. On ihan pakko tässä ottaa pari lainausta (ja ehdin vasta muutaman kymmenen sivua lukea), enkä voinut kuin nyökytellä heti aloituksessa, jossa Iovine kirjoittaa seuraavasti:
"Elämä oli paljon helpompaa, kun vauvan saattoi laskea johonkin ja olettaa, että hän pysyisi aika lailla paikallaan. Liike ei ollut vielä niin merkittävää, että silmien räpäyttäminen tai pään kääntäminen olisi merkinnyt katastrofia. Nyt sama lapsi pyyhältää tuhoon tuomitusta huoneesta toiseen kuin kuolemaa janoava mielipuoli, ja antaisit mitä tahansa, jos hän vain pysyisi hetken paikallaan. Ajoittain minusta tuntui siltä kuin olisin yrittänyt laittaa suitsia kimalaiselle."

Voi ah, kuinka totta tuo onkaan. Ja kun tuon voi meillä tällä hetkellä kertoa kahdella, eikä varmaan mene aikaakaan kun jo kolmella. Poppana ei osoita vielä merkkejä kypsymisestä ;) Noita tuhoon tuomittuja huoneitakin paljastuu silmien eteen iltaisin monta.. miten nuo ehtivätkin. Ja minä voisin vannoa etteivät ole jossain huoneessa käyneetkään mutta se silmänräpäys muualla riittää kyllä täystuhoille. Harmi ettei siivoamiseen riitä silmänräpäytys.

"Kymmenen yleisintä taaperoihin liittyvää uskomusta:

10. Mitä älykkäämpi vauva on, sitä aikaisemmin hän oppii kävelemään."
Niin varmasti.. Älykkyydellähän onkin tuon asian kanssa paljon tekemistä.

"9. Jos lapsi osaa puhua, hänen kanssaan voi neuvotella."
Juu-u.. jos jaksaa pinkoa lapsen perässä ja pulputtaa. Tosin on minusta seinätkin kuulevat paremmin kuin lapsi. Lisäksi neuvotteluista voi tulla yhtä pitkä kuin 30 vuotinen sota oli eli ehkä aina ei kannata yrittää neuvotteluteitse asioita selvittää.

"8. Taapero haluaa ehdottomasti nukkua omassa sängyssään etenkin, jos lakanoissa on ralliautojen tai barbien kuvia."
Pitää melko hyvin kutinsa meillä. Tosin viime aikoina Pipa on alkanut tehdä samaa kuin Poppana aikoinaan eli kipittää kaikessa hiljaisuudessa jossain vaiheessa Isosiskon viereen nukkumaan :D . Isosisko ei siitä ole moksiskaan vaikka aamulla herää Pipa vieressään.

"7. Purevat taaperot ovat huonon kasvatuksen tulos."
No niinpä niin - syyllistetään nyt vanhempia sitten siitä että lapset ovat neanderthalendilaisen tasolla vielä tuossa iässä. Ei no, vakavasti puhuen. Kuonokoppa taitaisi olla ainoa keino varmistaa ettei ikinä pure ketään - sitä ikävä kyllä on sattunut (niin että lapsi on joutunut purruksi ja tullut itse pureneeksi) vaikka kuinka on tolkutettu ettei saa purra. Onneksi nämä eivät ole olleet kovia purijoita, pari kertaa on tainnut joku joutua hampaiden väliin mutta siinä se. Noloa, ärsyttävää mutta normaalia - sitä on tainnut tehdä joka lapsi jonka tunnen.

Lasten Koo-serkku, Pipaa kolme kuukautta nuorempi, oli päiväkodin kauhutapaus. Ei tainnut mennä päivääkään etteikö poika olisi ollut nurkassa tuossa 1-2 vuoden ikäisenä sen takia, että puri muita. Mutta esikuvana kotona oli kolme koiraa, jotka ottivat kaiken aina hampaisiinsa :/ . Koo oli metka kylävieras, sain itsekin nostella rivakasti jalkoja turvaan kun poju tuli lähelle tai muuten olisin saanut tuta posliinikaluston kintuissani. Ja lapset menivät Koota karkuun nopsaan kun olivat pari kertaa saaneet hampaista :D . Näin jälkikäteen tuo naurattaa :D .

"6. Pojat ja tytöt leikkivät tismalleen samoja leikkejä, jos heitä ei missään vaiheessa altisteta sukupuolisidonnaisille leluille, kuten nukeille ja pyssyille."
Leikkivät ja eivät leiki. Meiltä löytyy sekä autoja että nukkeja, kumpiakaan ei ole esim. Vauvalle esitelty mutta niin vain tuo otti auton käteensä ja lähti konttaamaan ympyrää eteinen - keittiö - olohuone - eteinen ja ihan oikeasti leikki sillä autolla. Nukeista kiinnostaa vain vauvanukke joka hokee "mamma, mamma" ja sekin vain sen aikaa kun puhuu.

"5. Luonto varmistaa, että taapero pitää ruoasta, jota hänen kasvava kehonsa tarvitsee."
Juu juu.. pitää viimeistään sitten kun on tarpeeksi nälkä. Kunhan se ei ole puuroa, se ei meillä ole uponnut kehenkään sen jälkeen kun 2 vuotta tulee täyteen.

"4. Taaperot rakastavat vastasyntyneitä vauvoja (etenkin pikkuveljiään ja -siskojaan) ja kohtelevat näitä aina hellästi ja lempeästi."
He he hee, ho ho hoo.. aina varsinkin ;) Vai olisiko niin että jos taapero suuttuu jostain niin silloin kannattaa siirtää vauva turvaan ettei joudu kiukun kohteeksi..

"3. Taaperot rakastavat eläimiä (etenkin kaduilla kulkevia vieraita koiria) ja kohtelevat näitä hellästi."
Meillä eivät rakasta. Alkavat huutaa tai jähmettyvät seisomaan kun tulee koira vastaan. Oli se sitten tuttu tai tuntematon.

"2. Taaperoissa ja vauvoissa on se ero, että taaperot ilmaisevat tunteitaan paremmin."
Jeps. Lattialle heittäytyminen korvia raastavan kirkunan kera sujuu ehdottomasti paljon paremmin kuin vauvalta. Ja varsinkin jossain automarketissa tuo on kerrassaan mahtavaa.

"1. Äitisi sai tosiaan sinut oppimaan kuivaksi ja siistiksi jo puolitoistavuotiaana."
Hmm, eipäs ole tullut kysyttyä että milloin. Minulle kyllä riittää, että parivuotiaana alkaisi olla päiväkuiva ja ehkä yökuivakin (tähän asti on kaikki olleet).

Odotan mielenkiinnolla että löytyy lisää aikaa jatkaa tuon kirjan lukemista.