Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, huhtikuuta 04, 2005

Maanantai

Kylläpäs osaa ihmisen lasta väsyttää taas vaihteeksi. Mietin jo että miksi mutta yöhän meni vähän ketuiksi kun heräsin yöllä älyttömään pääsärkyyn - päätä särki niin että oksetti, joten nuku siinä nyt sitten. Ja jälleen kerran Vauva herätti jo klo 8 :/ *haukotus* .. Voisin siis mielelläni mennä nukkumaan päiväunet kun Vauva ei niitä näköjään tänään halua ottaa. Uniaika meni hieman ohi kun kaupoilla käytiin, ja epäonnistuin siirrossa autosta vaunuihin.

Ruokakaappia vähän täydentämässä

Miehellä on tänään viimeinen talvilomapäivä (huomenna on sitten tämän viikon vapaapäivä vielä), joten piti käyttää hyväksi se, että on kantaja mukana kaupassa. Käytiin siis vähän täydentämässä ruokavarastoja. Lidlissä eräs nainen kyllä katsoi vähän pitkään kun heittelin kärryihin kolme kahden kilon ranskanperunapussia, 12 litran tölkkiä maitoa ja kolme pakettia Lidlin perunamuussijauhetta (on jopa hyvää vaikka onkin valmisjauhe), sekä 6 pakettia suklaarouhekeksejä.. Meillä lapset ovat tykästyneet noihin kekseihin niin, että ovat halunneet vaihtaa lauantaikarkkinsa noihin kekseihin ja pitäähän minulla ja Miehelläkin olla kahvin kanssa jotain. Prismasta löytyi alennuksessa paisteja (huomenna vika käyttöpäivä), joten niitäkin tuli napattua muutaman kilon edestä - laitettiin osa pakastimeen ja kaivan sieltä sitten esille kun entiset loppuvat. Maito nyt riittää luultavasti ylihuomiseen mutta sitten on mentävä jo ostamaan lisää. Ruokaa sen sijaan ei heti tarvitse ostaa.

Kotona oli tarkoitus pestä uuni mutta tuota noin... pitäisi sekin kai vähän useammin putsata. Ei tämä eka puhdistusainekerta riittänyt sen putsaamiseen. Pohjalta sai kaapia parin millin kerroksen mustaa mömmöä mutta puhdas tuosta ei vielä tullut. Laitoin lisää puhdistusainetta ja kokeilen myöhemmin uudelleen - taka-ajatuksena tietty se, että Mies ottaisi ja putsaisi sen kun esitän uusavutonta ;) Olisi siinä Miehellekin töitä ettei tarvitsisi yrittää minua jahdata koko ajan pois koneelta, että itse pääsisi pelaamaan Spider-pasianssia (on muuten addiktoiva tuokin - pelaan sitä tässä välillä itsekin.. ja seuraan irkkiä.. ja surffaan.. ja komennan muksuja.. ja käyn välillä pyyhkimässä Pipan tai Poppanan kun vessasta hihkuvat).

Ulkoilma houkuttelisi taas ulos mutta kun ei ehdi. On tämä kotiäidin elämä niiiiiin rauhallista ja tylsää ja pelkkää kotona lorvailua juu. Himputti sentään kun saa usein juosta kello kaulassa ja kalenteria vilkuillen, että muistaa missä piti olla milloinkin, ja kenen kanssa, ja mihin aikaan.. Ilman kalenteria minä olisin hukassa. En muistaisi puoliakaan (hyvä jos yhdenkään) asioista, saati että pystyisin sopimaan mitään kenenkään kanssa. Minä siis sovin treffit kavereidenkin kanssa katsomalla ensin kalenteriin. Siihenkään ei riitä mikään pikku kalenteri, vaan käytössä parhaimmaksi on osoittautunut tuollainen A5 kokoinen - mahtuu onneksi juuri ja juuri käsilaukkuun koska mukana sen on kuljettava. Pitäisi korjauttaa tuo pieni selkäreppu, sinne se sopisi parhaiten mutta kun yksi tehotuho leikkasi hihnan saksilla poikki jo pari vuotta sitten, enkä ole muistanut/ehtinyt sitä suutarille vielä viemään korjattavaksi.

No joo, nyt Vauvalle kokeilemaan tissitainnutusta. Isosisko haluaa lähteä vaunukävelylle pikkuveikan kanssa, ja minun kai täytyy lähteä etsimään Pipalle sitä ulkoilupukua kaupasta ja Tuuliviirille tarvitaan sittenkin saappaat. Ovat kuulema isot.

.. jaa, en menekään vielä kaupoille kun Mies otti auton ja lähti käymään mökillä. On unohtanut lompakkonsa kai sinne.. No, pyykkikone kunnon kamuna on aina läsnä ja täytettähän riittää..