Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, huhtikuuta 04, 2005

Vielä vähäsen

Sain Vauvan sittenkin nukkumaan kun olin kammomutsi ja vein hereillä pinnikseen hihkumaan. Jonkin aikaa kuului kapinanapinan ääntä - sitten hiljaisuus, ja unta on kohta riittänyt pari tuntia. Jees. Nyt ei tartte kuunnella kiljua kovaa ja korkealta ennen yöuniaikaa.

Remonttihaaveita ;)

Kyllä irkki on hyvä (taas kerran). Enpä ollut tullut ajatelleeksikaan, että pesulan lisäksi tähän taloon totta tosiaan tarvittaisiin laitoskeittiökin - nykyinen on hiukkasen pieni mutta kun siihen on tottunut niin ei järki leikannut. Kiitos Kaleidoskooppi ja Iona. Nyt tarttee jatkaa lottoamista, että jos vaikka sitä remonttirahaa tulisi niin voisi tehdä uuden siiven missä olisi tuo pesula ja laitoskeittiö.. mahdollisimman koneistettu toki ettei joudu käsin enää pullataikinoita vääntämään, ja saisi kerralla tehtyä pirtelön koko sakille ettei siinäkään menisi aikaa ikuisuuksia. Ennen kuin itse ehtii saamaan mukillistakaan pirtelöä, lapset hihkuvat jo lisää - se on tämänhetkinen tilanne. Astianpesukonekin on pieni, raukassa leveyttä vain 50 senttiä mutta kun ei leveämpää mahdu, ja sen saadakseni jouduin luopumaan yhdestä kaapista, jota olisin myös tarvinnut vielä. Ääh.. jos tulee lottovoitto niin samantien jyrällä tasaiseksi koko talo ja uusi pytinki pystyyn.. sittenhän voisi asua sen ajan vaikka hotellissa.

Isosisko the Puukkojunkkari

Piti laittaa Mies mökillä etsimään vielä puukkoa.. Muistin että Isosisko tarvitsee sellaisen perjantaina (iik) kun lähtee partiolaisten retkelle jonnekin erämaakämpälle. Hurjaa. Toisaalta näistä kolmesta vanhimmasta Isosisko on nimenomaan ainoa, jolle sen puukon uskallan antaa ilman että pelkään tytön palaavan ilman päätä tai sormia kotiin. Tytöllä on järki päässä.. äitiinsä siis tullut? Makuupussi täytyy käydä vielä ostamassa tässä joku päivä.

Pipa

Pipa on ollut ulkona tänään. Ekalta pidemmältä visiitiltä tuli kauhean karjun säestämänä sisään. "Housut on märät". Minä kyselin että missä ne ovat kastuneet, johon tyttö vastasi jotain epäselvää "tulin mettän poikki". Hmm.. ei tuo metsä kyllä niin märkä ole että kumisaappaista sisään tulvisi ja ne olisivat täynnä vettä (onpahan ainakin ehjät kun ei vesi pois tullut). Lopulta selvisi että neitokainen oli kävellyt ojassa eikä metsässä.. ja siellä sitä vettä kyllä riittää :P Oli puseroa myöten märkä eli tainnut jopa uida siellä ojassa. Toisella kerralla oli vain sukat ja kengät märät.. ei ollut ottanut opikseen vaan oli taas mennyt ojaan kävelemään. Onneksi löytyi vielä kolmannet sopivat saappaat jalkaan niin pääsi takaisin ulos - ja keinumaan. Oja on nyt kiellettyä aluetta.

Poppana

Pari päivää ollutkin Poppanan suhteen rauhallisia mutta tänään tyttö poltti hihansa kun ei videoista tullut ääntä. Ja koska Vauva oli juuri herännyt ja vaati sylittelyä Mieheltä, ei Mies päässyt heti säätämään. Poppana hurjistui, juoksi leikkihuoneeseen ja tönäisi Pipan nurin lattialle *huokaus*. Pipa tietty huusi hurjana, ja lopuksi huusi Poppanakin, jonka isi talutti pikamarssilla huoneeseensa jäähylle. Ja jotta ei liian hiljaista ole, lätkäkin pauhaa telkkarista niin että sen kuulee.

Kohta taidan testata miltä maistuu tuo Kaleidoskoopin mustikkanami. Teen ohjeen tuplaten niin riittää meidänkin perheelle.