Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, maaliskuuta 05, 2005

Herneitä nenässä

Juupa juu.. Herneitä nenässä ja ihan k i r j a i m e l l i s e s t i. Ei toki minulla vaan tuhotehotyttökaksikon nuoremmalla osapuolella eli 2 v:llä.

Aloin tässä iltasella leipomaan mango-bruléeta kun Mies sellaisen ohjeen eteen eilen heitti ja patisti tekemään. Ohjeessa käskettiin laittamaan piirakkapohjan päälle aluksi painoksi kuivia herneitä kun uuniin laittaa, ja näistä herneistä meinasi sitten tulla murheenkryyni. Uunista pois ottaessa kippasin herneet lautaselle ja unohdin pöydälle hetkeksi.. Niin eikös sen hetken kuluttua 2 v. itkua tihrustanut ja mies etsii jotain sormea pidempää ja kapeampaa mikä nenään sopisi ja manasi että tytöllä on herne nenässä. Minä lisäilemään valaistusta ja pitämään tytön päästä kiinni (ja tyttö toki itkee ja huutaa kuin hyeena siinä samalla) - ja yllätys yllätys. Herneitä olikin kummassakin sieraimessa. Neiti kun näki kynsiviilan isän kädessä, ja äiti piteli päästä kiinni, niin paniikkihan siinä iski päälle - tällä kertaa sillä oli vain positiivisia vaikutuksia, sillä herneet alkoivat valua alaspäin ja lopulta sain ne painettua nenästä pois kun sieraimen päältä vain hieman puristin. *Huokaisu* .. kaikkea nuo keksiikin.

4 v:n päivä

Ei "Marinakaan" laakereillaan tätä päivää ole levännyt, vaan pyörittänyt karusellia siinä missä pikkusiskokin. Leikkihuoneessa on lipasto, josta saa kannen laskettua alas (tai pitäiskö sanoa että siinä saa kannen nostettua ylös, kun niin se ei ole ikinä ollut). Tämän lipaston päälle nämä tuhotytöt ovat sitten aina kilpaa kiipeilleet (vaikka kielletty miljoona kaksisataatuhatta kertaa ainakin), siitä vesiputkien päälle ja lopulta patterin päälle mistä on kiva hyppiä lattialla olevien patjojen päälle. Tänään 4 v. jälleen kerran kiellosta huolimatta meni sen lipaston kannen päälle kiipeilemään.. no, ei kiipeile enää ikinä.. kansi näet hajosi niin että puunsäleet lenteli. Grrrr!! Arvasin metelistä, ja siitä nopeudesta jolla likka huoneesta pois juoksi ja piiloutui, että nyt hajosi paikat, ja korjatuksi tuota lipastoa ei enää saa :P

Huonekalujen hajottamisen ohella on riittänyt sitten jälleen "asenteen" esitystä, marinaa, narinaa ja melkein kunnon nyrkkitappelu 2 v:n kanssa. Jälkimmäisessä tapauksessa poltin jälleen kerran sulakkeen tai varapäreen tai jonkun, ja komensin likat ulos - ja samantien koko sakin! Lapset sitten mököttivät minulle aikansa mutta leppyivät kyllä ajan kanssa.

Kiire päivä

Sen verran kiirettä on tänään pitänyt, että vielä ei olla ehditty syömään ruokaakaan. Nyt on vihdoin pihvit uunissa ja potut polkalla eli ehkä tässä ehditään syömään ennen puolta yötä. Meni vähän pitkäksi kun vanhempani halusivat käydä mökillä grillaamassa makkaraa, ja sitten oli sauna ja sen semmoista. Tuleepahan muisteltua joulua kun syödään yötä myöten. Ensin ruoka, jälkiruoaksi vaniljajäätelöä kinuskikastikkeen kera ja sitten vielä tuo mango-brulée (kerron huomenna miltä maistui). Ulos ei siis ehditty joten ei eilisestä tapaa tullut. Muiden mennessä mökille Vauva nukkui sängyssään eli me pysyimme kotona.