Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

lauantaina, maaliskuuta 19, 2005

Hohhoijakkaa - toipumista siivousurakasta

Eilinen päivä meni sitten siivotessa hiki hatussa. Eihän tänne muuten tänään kehtaisi vieraita sisään päästää. Siivoamisen ehdoton hyvä puoli oli kyllä se, että löysin meidän olohuoneesta kirjahyllyn epämääräisen rojukasan alta.. Olinkin sitä mieltä, että kyllä meillä jossain sellainen on..

Pesin myös lattiat. Aina välillä vain piti moppi laskea pois käsistä ja etsiä rikkalapiota ja harjaa kun vaikka kuinka olin lattian putsannut roskista juuri hetkeä aikaisemmin, niin kummasti niitä aina ilmestyi yhtäkkiä eteen. Sohvan alta olin ilmeisesti onnistunut jotenkin pitämään villakoirat kurissa, kun kurkistin sinne, yksikään jättiläisvillakoira ei ilmestynyt puremaan päätäni pois. Pää on edelleen tukevasti kaulan jatkeena.

Pyykkiä laitoin pesuun 6 koneellista, silti likapyykkikori on edelleen täysi eli se on pohjaton kaivo? Pesen ja pesen, ja aina sitä riittää. Eiliseen toi oman lisänsä Pipa, joka päätti tehdä elämääni jännitystä oksentamalla mummin luona, ja myös autossa kun Mies Pipan ja Poppanan toi iltapäivällä kotiin (kivat tuoksahdukset Miehen firman autoon ;) - Mies manasi kun joutui autonpesuun). Kotona sitten tarkkailin Pipaa haukan katseella, ihme ettei reikää polttanut toisen ihoon, ei tuo kyllä sairaalta vaikuttanut alkuunkaan kun riehui ja kiipeili ja sen sellaista normaalia. Ei tuo sitten kai mahatautia ollut, mitä lie. Sama meno jatkuu näin aamusta eli en kutsuja alkanut peruuttamaan - ja kohta pitääkin mennä kakkua kasaamaan.

Ompelin myös sen sisätyynyn imetystyynyyni. Se on niin kätevä apu imettäessä kun jättää kädet vapaaksi tähän koneella oloon, joten on äkkiä korjattava ;) Piirtelin kaavat bodyyn, ja kun Mies tuli töistä, lähdin Isosiskon kanssa kauppaan. Kaupassa kassalla totesin, että synttärit tulevat kalliiksi.. Olisi pitänyt olla fiksu ja tähdätä joka muksu samaan sumppuun niin selviäisi yksillä juhlilla.. nyt niitä pitää olla järjestämässä usein. No, turha vikistä jälkikäteen kun ei järki leikannut ajoissa ;)

Kotona Mies oli pessyt ja puunannut keittiön sillä välin kiiltäväksi, ja pessyt vielä varuiksi uudelleen lattiat - on ne nyt ainakin sitten puhtaat. Esikoisen kaveri soitteli ja pyyteli yökylään, ja Mies lupasi pestä Esikoisen työnä olleen vessan niin poika pääsi lähtemään. Tuossa Esikoinen on taitava, karttelemaan siivousta.. Yritän parantaa pojan noista tavoista ettei tulevaisuudessa miniän tartte manata.

Vihdoin oli aika istua ja ottaa hetki rennosti kun Mies iltapuuron Vauvalle syötti. Sen verran voimille vain siivous otti että lihakset hieman vonkuivat kun taas liikkeelle lähdin, ja nyt on hieman jäykkä olo. Plus että sormenpäät ovat kuivaa kippuraa kun rätin ja veden kanssa lotrasin eilen pyyhkimällä oven karmeja ja ovia ja seiniä ym. mihin pikku picassot olivat jättäneet merkkejään.. Helpommalla pääsisi kyllä kun ottaisi pensselin ja maalipönikän kauniisti käteen ja peittäisi niillä..

Mutta nyt nauttimaan uudella kahvinkeittimellä keitettyä kahvia. Hyvä keitin muuten mutta yksi huono puoli tuossakin... Se ei piippaa merkiksi kun kahvi on valmista, kuten tuo vanha.

2 Comments:

 • At maaliskuuta 19, 2005 2:48 ip., Blogger E.K. said…

  Hei tänne kotoisaan karuselliin!
  Voin vaan kuvitella tuon pyykkimäärän teidän perheessä. Meillä on vähemmän ja isompia lapsia kuin sulla, ja silti kone pyörii aina ja jatkuvasti.
  Siivoamisessa rankinta on se, kun yrittää säilyttää siisteystason edes siihen saakka, kun vieraat on astuneet ovesta sisään. Silloin sitä hyökkäilee jonkun pienenkin murun kimppuun, vaikka muutoin sohvien alla ynnä muualla lainehtiin suunnilleen dinosauruksen dna:ta. Entisessä kodissamme sitä löytyi aina hellan takaa. Nykyisin se ei onneksi ole enää mahdollista :D

   
 • At maaliskuuta 21, 2005 10:37 ap., Blogger tsu said…

  :DD - sinä se puit tuon juuri sanoihin mikä on rankinta ;) Ja nuo löydöt.. dinosauruksen dna:sta en tiedä, joku luu tuolta tyttöjen huoneen lipaston takaa löytyi :o .. ja muumioituneita nakkeja jne.

   

Lähetä kommentti

<< Home