Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2005

Eilistä ja tätä päivää

Eilen ei ehtinyt kirjoittaa sanaakaan. Kaikki aika meni, kuinkas muutenkaan, irkissä. Sehän se on minun sosiaalinen elämäni nro 1. Etsin tietoa yhdestä asiasta ja Kaleidoskooppi ystävällisesti auttoi myös. Kyllä irkki ON ihana.. taas kerran sen sain todeta. Ja näin puolisavolaiselle se on ihanaa kun tuota juttuseuraa löytyy, Mies ei niitä kovimpia pulisijoita ole (pitihän se miestä valitessa pitää huolta, että viimeinen sana jää minulle ;) ).

Yksi huonopuoli, näin äkkiseltään, Miehestä kyllä löytyy.. Mokoma on mustasukkainen tietokoneelle :o (Mies ei koneesta ymmärrä mitään, mitä nyt formuloiden sivulla joskus käy). Hyvin usein on uhannut eläinrääkkäyksellä eli heittävänsä vesilintua tällä koneella kun näppäimistön näpytysääni kuulema ärrrrsyttää :/ .. Vaikka voin minä tuon uskoa, että eräs viikko ärsyttikin *wirn*.. oli sellainen kisa eräällä kanavalla viikon top10 -listan kärkisijasta, että siinä näppäimistö hehkui punaisena (pattereistakin loppui virta kesken, ja ne piti vaihtaa lennossa - tuli mieleen formuloiden varikkokäynti.. siinä ei montaa sekunttia saanut kulua hukkaan), sormet taisivat lyhetä ainakin pari senttiä (hyvästi pianonsoittoura, saan tyytyä näihin nakkeihin täst edes) ja uskomatonta mutta totta.. irkkauskin alkoi olla jo työtä eikä nautintoa :D Sen viikon jälkeen taisi tulla otettuakin seuraavat pari viikkoa vähän rauhallisemmin irkaten. Huh!

Eilistä shoppailua

Kun eilen aamupäivästä sain sitten vihdoin itseni irti koneesta, lähdin maksamaan Esikoisen ulkoilupukua. Isosisko lähti mukaan katsomaan, löytyisikö Seppälästä mitään hänelle. Löytyihän sieltä. 100 euroa meni eikä riittänytkään eli ehkä olisi ollut parempi istua irkin ääressä kotona. Ainakin se olisi ollut kukkarolle ystävällisempää. Onpahan nyt sitten kaikilla jo ulkoilupuvut kun pakkaset loppuvat ja se kevät tulee ihan kunnolla. Enää ei tarvitsekaan ostaa kuin 5x lenkkarit, 2-3x kumisaappaat, ensikengät Vauvalle, 4x kangaskengät/kävelykengät tms. jotkut muut kuin lenkkarit kuitenkin, vino pino kaikenlaisia vaatteita kesäksi, ja tietty jos sen lottovoiton saisi niin nythän ne kannattaisi ostaa 3x toppa-asut ensi talvea silmällä pitäen *tuskanhiki kohoaa jo*. Että joo, lapsilisillähän sitä rikastuukin kun lapset eivät kuluta mitään ;) - saati hajoita :P

Tuhotytöt

Poppanalla ja Pipalla oli eilen hyvä päivä. Ei mitään erityistä kerrottavaa kummastakaan. Niitä tavallisia "tikusta riitaa" -juttuja ei viitsi kirjoittaa tai täällä ei muuta olisikaan. Toki "asennetta" Poppana esittää joka päivä jonkin verran.. sellainen "äää ääää äääääÄÄÄÄÄÄÄ" kaikuu talossa aika useinkin kun neitokainen juoksee talon toisesta päästä (yleensä Pipalle suuttuneena) toiseen päähän, tönäisten ohimennen Isosiskoa tai ketä nyt voi, ja pamauttaa huoneen oven kiinni niin että karmit kolisee. Aika usein tuo huone mihin juoksee, on Esikoisen ja Tuuliviirin, mutta se ei estä Poppanaa jahtaamasta esim. Tuuliviiriä huoneesta pois kun kiukuttaa. Odotan kauhulla murrosikää, ja mietin muuttaisinko vaikka Mombasaan silloin.

Mutta juu, eilinen siis sujui ihan rauhallisesti. Shoppailun jälkeen kotiin, irkkausta, pyykinpesua ja -lajittelua, Vauvalle ruoan kokkaamista pakkaseen, Isosisko lähti yökylään taas J:n luokse, sauna ja C.S.I Miamin katsominen telkkarista (yksi minun suosikkiohjelmistani). Mies teki iltapalaksi lämpimiä voileipiä.

Tänään oli tarkoitukseni nauttia nukkumisesta myöhään mutta tuo nahkavekkari päätti toisin. Varttia vaille yhdeksän alkoi pinnasängyssä elämä, jota ei huijattu edes tissin avulla uudelleen tainnoksiin. Noustava oli. Pari kuppia kahvia ja alkaahan tässä nyt hereillä olemaan.

Mies suunnittelee tuossa lähtevänsä lasten kanssa kohta pulkkamäkeen, ja sieltä sitten uimahalliin. Mukaan Tuuliviiri, Poppana, Pipa, Esikoinen ja naapurin R, Isosisko ja J-serkku. Auton täydeltä taas lastia. Ei tule hukka-ajoa kun kaikki paikat on täynnä. Itse suunnittelen tässä käveleväni uimahallille Vauvan kanssa katsomaan miten Pipa siellä pulikoi. Olen vain kerran ollut mukana uimassa silloin Vauvan odotusaikana, joten Pipan vesileikkejä olisi kiva nähdä. Mies ehdotti että ottaisin videokameran mutta tuskin muut uimassa olijat tykkäisivät jos minä siellä kuvaisin?

Jaa, jos kokeilisi jo tainnuttaa Vauvaa päiväunille niin voisin ehtiä sinne uimahallillekin.