Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

perjantaina, maaliskuuta 11, 2005

Reseptiä pukkaa

Tuleva kätilö toivoi tuon jauhelihapannarin ohjetta jakoon, joten laitetaanpa se tänne näkyville :) Ne "yök, en syö" jutut loppuivat heti kun maistoivat. Mieskin tuumasi että hyvää oli - jostain syystä perhe suhtautuu erittäin varauksellisesti kaikkiin uusiin ruokakokeiluihin, ja viimeksi chili con carne ei saanut ketään hyppimään riemusta, ja Kakkonen jopa karkasi yökylään tätinsä luokse ettei tarvinnut syödä sitä.. mokomakin.

Jauhelihapannukakku

Uunipannari:
  • 7 dl maitoa (tai 1 ½ dl maitojauhetta ja 6 dl vettä)
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 50 g (½ dl) sulatettua voita

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipannulle, voidellulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa 25 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, anna jäähtyä hieman, levitä jauhelihatäyte levylle ja rullaa kääröksi. Jätä sauma rullan alle. Ripottele juustoraastetta päälle. Juustoraasteen voi laittaa myös rullan sisälle jauhelihatäytteen päälle (
minä laitoin sekä rullan sisään että päälle)

Jauhelihatäyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk tomaattisosetta
  • 1 valkosipulin kynsi (minä laitoin tuplaten kun valkosipuli saa maistua kunnolla)
  • 1 prk ranskankermaa tai smetanaa
  • suolaa, basilikaa, mustapippuria

  • juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti voissa. Lisää vehnäjauho, tomaattisose, valkosipuli, sekä mausteet. Sekoita. Lisää ranskankerma tai smetana, ja hauduta 5 minuuttia.

Ja sitten ei muuta kuin syömään ;)