Reseptiä pukkaa
Tuleva kätilö toivoi tuon jauhelihapannarin ohjetta jakoon, joten laitetaanpa se tänne näkyville :) Ne "yök, en syö" jutut loppuivat heti kun maistoivat. Mieskin tuumasi että hyvää oli - jostain syystä perhe suhtautuu erittäin varauksellisesti kaikkiin uusiin ruokakokeiluihin, ja viimeksi chili con carne ei saanut ketään hyppimään riemusta, ja Kakkonen jopa karkasi yökylään tätinsä luokse ettei tarvinnut syödä sitä.. mokomakin.
Jauhelihapannukakku
Uunipannari:
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipannulle, voidellulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa 25 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, anna jäähtyä hieman, levitä jauhelihatäyte levylle ja rullaa kääröksi. Jätä sauma rullan alle. Ripottele juustoraastetta päälle. Juustoraasteen voi laittaa myös rullan sisälle jauhelihatäytteen päälle (minä laitoin sekä rullan sisään että päälle)
Jauhelihatäyte:
Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti voissa. Lisää vehnäjauho, tomaattisose, valkosipuli, sekä mausteet. Sekoita. Lisää ranskankerma tai smetana, ja hauduta 5 minuuttia.
Ja sitten ei muuta kuin syömään ;)
Jauhelihapannukakku
Uunipannari:
- 7 dl maitoa (tai 1 ½ dl maitojauhetta ja 6 dl vettä)
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 50 g (½ dl) sulatettua voita
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipannulle, voidellulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa 25 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, anna jäähtyä hieman, levitä jauhelihatäyte levylle ja rullaa kääröksi. Jätä sauma rullan alle. Ripottele juustoraastetta päälle. Juustoraasteen voi laittaa myös rullan sisälle jauhelihatäytteen päälle (minä laitoin sekä rullan sisään että päälle)
Jauhelihatäyte:
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk tomaattisosetta
- 1 valkosipulin kynsi (minä laitoin tuplaten kun valkosipuli saa maistua kunnolla)
- 1 prk ranskankermaa tai smetanaa
- suolaa, basilikaa, mustapippuria
- juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti voissa. Lisää vehnäjauho, tomaattisose, valkosipuli, sekä mausteet. Sekoita. Lisää ranskankerma tai smetana, ja hauduta 5 minuuttia.
Ja sitten ei muuta kuin syömään ;)
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home